Skocz do zawartości

Wielki spadek..

Kazur

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 245
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam

U mnie podobnie - spadło na wszystkim. Strona istnieje powyżej 1 roku. PageRank strony (4). Najgorzej, że jest to strona firmowa i w żadnym systemie nie uczestniczyła ;)

Liczba linków zidenksowanych przez google nieznacznie spadła z 72 do 62.

No ale w końcu dzisiaj - pojawiła - i uzyskała dobre pozycje - niestety nie cieszyłem się tym faktem długo - po 10 minutach znowu powrót do stanu pierwotnego. Jak sprawdziłem na

https://www.mcdar.net/q-check/datatool.asp

strona zajmuje wysokie pozycje w jednym datacenter, w pozostałych wykrzykniki.

I o co w tym może chodzić ?

Pozdrawiam

niestety zmian żadnych nie widze i jak napisal

no... permanentny ban

Zauważyłem jeszcze jedną rzecz gdyż przymierzałem się do pozycjonowania jednej strony ale nie podjęłem jeszcze w tym kierunku żadnych działań, gdyż właściciel będzie zmieniał cała stronę na nową.

Strona ta nigdy nie była pozycjonowana i Google jakoś ją tam sobie zaindeksowało gdyż błąkała się około 60-70 miejsca na kilka średnio popularnych fraz.

Dziś sprawdzam jej pozycje na te frazy i co widze - poznikała całkowicie z Googla, mało tego nie pojawia się w wynikach nawet po nazwie firmy, która jest jednocześnie nazwą domeny - no to mam juz drugi taki przypadek ale tym razem ze stroną która nie była pozycjonowana.

Jedno jest pewne jak już Google coś zabanowało to jak widać na amen ;)

to Wasz "pierwszy" spadek ?

bo mnie ~8-10 dni temu wszystko polecialo w dol.

po 2 dniach powrocilo na swoje pozycje (+ niektore serwisy poszly w gore ;) )

a dzis w nocy znowu bum. 10+ pozycji nizej.

wiec, jesli od kilku dni notujecie "pierwszy" spadek, to prawdopodobnie czeka Was jeszcze jeden ;) ;)

Nie widzicie ze google strasznie sie mota i samo nie wie co ma zrobic. Tak nabalaganili ze sami nie wiedza jak to naprawic. Stad moze sie brac ciagla cyrkulacja w wynikach wyswietlania poszczegolnych stron. Trzeba poczekac jeszcze kilka dni. Jezeli wtedy sie nic nie zmieni to pewnie zostanie tak jak jest a ta sytuacja bardzo mi sie nie podoba :cry: :cry:

Spójzcie co tu pisza o google...

https://www.webmasterworld.com/forum30/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności