Skocz do zawartości

Future Page Rank

mfrack

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu zauważyłem, że PR podawany w katalogu Google bardzo często pokazuje przyszły PR na długo przed aktualizacją. Tak było w grudniu 04 dla moich serwisów i wyniki były zgodne z noworocznym updatem. Teraz widzę kolejne zmiany (różny rank w pasku i dla xxxxxxw katalogu). To przypadek czy też to kiedyś zauważyliście.

Marcin

Od jakiegoś czasu zauważyłem, że PR podawany w katalogu Google bardzo często pokazuje przyszły PR na długo przed aktualizacją. Tak było w grudniu 04 dla moich serwisów i wyniki były zgodne z noworocznym updatem...

Przy okazji, ciekaw jestem, czy sprawdzałeś "przewidywany" PR jakimś narzędziem typu RustyBrick.

Jeśli tak, to jakie były przewidywania - zgodne z update'm czy nie?

Przy okazji, ciekaw jestem, czy sprawdzałeś "przewidywany" PR jakimś narzędziem typu RustyBrick.

Jeśli tak, to jakie były przewidywania - zgodne z update'm czy nie?

Wpisałem przed chwilą test dla xxxxxxxxxxxx. Future PageRank ma skoczyć z 4 na 10! Także nie, raczej nie korzystam (no chyba, że ta rozbieżność to wynik jednego z tesów jakie ostatnio wykonałem). Pozostałe wyniki są już bardziej rzeczowe, ale różnią się od tego co pokazuje Google w katalogu, a tam póki co wyniki są zbieżne z przyszłym PR (albo to tylko przypadki).

Marcin

W tej chwili prawdę mówiąc to są jakieś problemy z DC Googla - kilka programów / skryptów wykazuje, że wszystkie DC są nieaktywne... Toolbar też nic nie pokazuje. Tak więc chwilowo "przewidywania" mogą być mylące. Wprawdzie RustyBrick miewa "odpały" ale w moim przypadku (5 serwisów służbowy plus 2x prywata) przewidywania do tej pory były zgodne. Niewielkie wzrosty (z 3 na 4) lub bez zmian w okolicach 5.

W tej chwili prawdę mówiąc to są jakieś problemy z DC Googla - kilka programów / skryptów wykazuje, że wszystkie DC są nieaktywne...

Dość odważna teza, Google poszedł na drugie śniadanie? ;)

Zobacz stopkę - ostatni link chyba. DC normalnie pracują. A że wyraźnie, dla większości słów, widać podział na dwie grupy datacentrów - to inna sprawa ;)

Szy.

No nie, bez przesady - nie twierdzę, że Google nie działa, tylko, że różne programy / skrypty mają problem z dostaniem danych z DC. Cytuję:

...kilka programów / skryptów wykazuje...
. A to IMHO oznacza, że coś jest nie tak z pobieraniem danych z DC. Nawet PR Weaver nie jest w stanie pobrać danych na temat PR i to nie tylko dla moich serwisów. A to z kolei oznacza, że taki skrypt jak RustyBrick też MOŻE mieć problem z otrzymaniem prawidłowych danych do swoich "przewidywań".

Mam nadzieję, że teraz dość jasno wyartykułowałem co miałem na myśli :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności