Skocz do zawartości

Konwersja a różne serwery

m3rkury

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

mam pytanie techniczne.

Załóżmy, że serwis transakcyjny jest na domenie xyz.com.pl, a oferta firmy jest na domenie xyz.pl. Reklamy kierowane są na xyz.pl, ale finalizacja transakcji następuje na xyz.com.pl (chodzi o to, że są to 2 różne serwery). Kod do konwersji jest umieszczony na xyz.com.pl (czyli innym niż ten, na który wskazują reklamy).

Czy konwersja będzie liczyła się prawidłowo? To znaczy, czy jeśli ktoś przejdzie drogę Googl -> Klik reklamy -> Skierowanie na xyz.pl -> przejrzenie oferty -> przejście na xyz.com.pl -> wyświetlenie strony z kodem konwersji to czy będzie to zaliczone prawidłowo?

Bartek

• 4 tygodnie później...
Witajcie,

mam pytanie techniczne.

Załóżmy, że serwis transakcyjny jest na domenie xyz.com.pl, a oferta firmy jest na domenie xyz.pl. Reklamy kierowane są na xyz.pl, ale finalizacja transakcji następuje na xyz.com.pl (chodzi o to, że są to 2 różne serwery). Kod do konwersji jest umieszczony na xyz.com.pl (czyli innym niż ten, na który wskazują reklamy).

Czy konwersja będzie liczyła się prawidłowo? To znaczy, czy jeśli ktoś przejdzie drogę Googl -> Klik reklamy -> Skierowanie na xyz.pl -> przejrzenie oferty -> przejście na xyz.com.pl -> wyświetlenie strony z kodem konwersji to czy będzie to zaliczone prawidłowo?

Bartek

Dostałem odpowiedź od google, że powinno to działać prawidłowo. Przetestuję sobie sam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności