Skocz do zawartości

Czyzby to jakis filtr?

kamilson

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Od około tygodnia zauważam ze prawie z dnia na dzien ilosc linków kierujacych na moja strone po wpisaniu tytulu mojej strony w przegladarce google zmmiejsza sie i to w dosc szybkicm tempie, na poczatku strona pokazywala sie na okolo 8 stronach wyszukiwania, gdzie w sumie bylo ok 80 linków do mojej strony na dzien dzisiejszy jest tylko 17 a jescze rano jak sprawdzalem bylo 22, a wiec kurczy sie coraz bardziej dodam ze oczywiscie po nacisnieciu - powtorzyc szukanie we wszytskich stronach" pokazuje wszytskie katalogi i adresy stron gdzie umiescilem linki jednak widac nie maja one znaczenia dla google, dodam takze ze strona istnieje 1,5 miesiaca i moje jedynie dotychczasowe dzialania optymalizacyjne to optymalizacja meta tagów pod przegladarke i ciagle ustawiczne zamieszczanie strony w katalogach.

Zauwazylem takze ze stona na wiele fraz takze spadla nawet o kilka stron jak myslicie czy to moze byc jakis filtr?

z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam

Podaj najlepiej adres strony i frazy.

Wpisywanie samego adresu strony do okna wyszukiwarki do nienajlepszy pomysł, niczego nie odzwierciedla. Filtr to pewnie nie jest, młoda strona więc wahania pozycji to standard. Postaraj się o jakieś wartościowsze linki niż z katalogów.

cześć , myślę ze inna jest przyczyna .. google segreguje wynik wyszukiwania .. no z dnia na dzień to ilość linków nie skacze .. używasz zapytania www.mojadomena.pl .. a ono pokazuje po prostu strony które zawierają ten tekst .. i raz google segreguje wyniki .. dwa ilość stron zaindeksowanych zmienia się codziennie .. także jak już coś to szukaj w yahoo link:www.mojastrona.pl żadna rewelacja .. ale lepszy rydz niż nic . a co do linkowania ... zdania są podzielone .. wiadomo lepiej linkować niż nie linkować .. to czy przestaniesz nagle linkować czy nie niema za dużego znaczenie... ilość linków dodanych w danym dniu nierówna się ilości linków znalezionych przez google .. także w dużym stopniu zależy to od tego gdzie dodajesz .. jak jest mocny serwis z wysokim PR to ten proces ten trwa krócej .. jak dodajesz do gówniarek z PR0 to twój wpis może zostać " odkryty " za kilka miesięcy

Wlasnie znalazlem moja strone na 37 stronie w google a wiec spadek o 34 strony :D na fraze : logistyka, ponadto strona wypadla w kosmos na kilka innych fraz a na wiele zostala na takiej pozycji jakiej byla, a wiec czyzby filtr na niektore frazy tylko? czy powinineem przestac linkowac na te frazy teraz aby wysjsc z filtra i przerzucic sie na inne ?

Może troszkę dokładniej poczytać forum...

Jeżeli pospadała Ci ilość linków to i pozycje - wiadome / logiczne, a linki prawdopodobnie zmniejszą się dlatego, że katalogi są coraz częściej wrzucane w tzw. site:260.

Zresztą i tak aktualnie linki z qlwebów nie prezentują sobą czegoś więcej niż kolejny nic nieznaczący link.

Edit:

[ Co to Twojej "STOPKI", to w profilu masz coś takiego jak 'Edytuj sygnaturkę' tam ustawisz swoją stopkę na stałe i nie będziesz musiał przy postach dopisywać tego "z ręki" ]

Pozdrawiam!

rankhouse-logo-top1.png

Pozycjonowanie stron Katowice - www.rankhouse.pl
tel.: 32 307 07 03 / mob.: +48 533 336 613

Witam ponownie,

Nadal linkuje codziennie do kilku katalogów omijajac juz qlweby wybierajac bardziej wartosciowe , linkujac nadal na frazy w ktorych nastapil spadek i zauwazylem ze jednego dnia strona z 37 strony wskoczyla na 32 a juz dzisiaj spadla az na 64 :) jak to rozumiec filtr na fraze i przez to ze nadal linkuje na ta fraze strona spada? czy moze moze jakas inna przyczyna , ? co proponujecie nadal linkowac pod te frazy na ktore nastapil tak duzy spadek czy moze nie przesadzac aby google sie oswoilo ze stronka tym bardziej ze ma ona dopiero 1,5 miesiaca?

pozdrawiam i serdecznie dziekuje za odpowiedz

A czego ty się spodziewasz z domeną która ma 1,5 miesiąca i jest linkowana z katalogów? Poczytaj na forum o Fresh Sie Bonus (FSB) i wszystko będzie jasne. Ja bym proponował narazie dodawanie do ilu wlezie katalogów a później wykupienie kilku porządnych linków w pewnych odstępach czasu. Ale jak narazie niech się google oswoi z domeną bo z tak młodą możesz latwo wpaść w filtr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności