Skocz do zawartości

jak wszyscy maja to ja też nowy Preselle

Gremlin18

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś czas temu przeglądałem jeden z moich katalogów który przerobiłem na płatny. Odsetek niedziałających stron na serwerach typu yoyo.pl był taki duży, że nie chcąc sobie zadawać trudu po raz kolejny - usunąłem wszystkie wpisy z yoyo.pl.

Być może zbyt ostro, ale wybaczcie - masz coś wartościowego - zadbaj o to. Na darmowym można trzymać tylko śmieci, których strata nie będzie bolała. Wiem, bo byłem zbyt głupi by o tym pomyśleć zanim straciłem cenną dla mnie stronę.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Bo strony ktore dodaja ludziska szybko padają bo im sienei chce prowadzić.

Na ovh.org mam 2 katalogi przeszło 2 lata i jest dobrze

yoyo.pl nie znam ale widziałem strony z pr5 na ich subdomenach więc nie kasuja sobie od tak stron.

weżmy większość Preselle przynajmiej 1/2 jest nawet nei zaindexowana a ten katalog dzieki zapleczu bedzie juz zaindexowany za 4 dni i t oz mocnych linków.

i zawsze serwis można przenieśc o kodowanie się nie martwie .

Gremlinie, przenieść stronę można, ale co z indeksacją i wypracowaną pozycją? Gdy w domenie masz yoyo.pl, to cała para idzie w gwizdek - cała Twoja praca idzie na kogoś. Może kupić domenę .info za 8 zł w Polsce, czy jeszcze taniej na "wescie"? I wtedy - jak by co, zawsze można się przenieść zabierając swoją pracę i wypracowaną pozycję.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Na razie wstrzymałem się z dodaniem strony do wpisu - obserwuję temat, zobaczymy jak się rozwinie dyskusja ?!

Ciekawy jestem zdania innych forumowiczów, spis jest dla nas wszystkich i ma zawierać wartościowe i pewne strony.

8 zł to faktycznie nie dużo a przeważnie to co darmowe tego sie tez nie szanuje.

Dajcie znać co tym myślicie ?

Wyjątkowe szkolenia o marketingu internetowym!

Współorganizowane przez

SprawnyMarketing.pl

Hmm ... mała sugestia dla wszystkich twórców tego typu stronek.

"No wiec prosił bym o dodawanie stron do odpowiednich działów w przeciwnym wypadku wpisy będą kasowane. Jeżeli chczesz i (prosił bym) Podlinkuwuj trzegóły wpisu tym samym twoja strona zyska na wartości. Pozdrawiam admin katalogu"

Być może powiecie że się czepiam, ale według mnie jak coś robić to od początku dobrze. Mówię tu o błędach, które aż kłują w oczy. Nie że się czepiam czy coś, ale pewne sprawy powinny od początku dobrze wyglądać. Mała rada w tym kierunku. Bozia pewnie dała Worda czy innego OpenOffice'a, gdzie każdy tekst można sobie wkeić i skorzystać z dobrodziejstwa autokorekty błędów.

Licytacje komornicze nieruchomości to szybkie okazje

Tu znajdziecie szybką i dokładną wyszukiwarkę kancelarii komorniczych

Baza wiedzy zawierająca informacje o : komornikach i prawnikach, oraz biegłych, tłumaczach i rzeczoznawcach

No jak możesz obrażać chorych ludzi z dysleksją.

Przecież to nie jest tak, że są leniwi i chwalą się swoją ułomnością.

Jakby tak było, to pewnie umieszczaliby tekst o swojej chorobie w podpisie na forum, żeby każdy wiedział i przypadkiem nie nabijał sie z ich błędów.

No ale wtedy byliby już żałośni... a tak - nie ma zmartwienia.

Ostatni post na blogu - Po co Ci katalog stron?

if.pl

Nie wiem jak u was ale u mnie nowy FireFox ma automatycznie wbudowana opcje podkreślania błędów pisowni ?

Powiem szczerze że od czasu wprowadzenia tego rozszerzenia moja ortografia znacznie się poprawiła !

Co do tego katalogu to Yeden zdaje się na Twoje zdanie jak uznasz że katalog spełnia już minimalne wymagania to wrzucimy go do spisu...

Jeśli jednak nie wrzucamy subdomen yoyo. To co zrobić ze skryptami na ovh.org ?

www.presell-page.ovh.org

www.darmowe-zaplecze.ovh.org

?

Współorganizowane przez

SprawnyMarketing.pl

Powiem szczerze że od czasu wprowadzenia tego rozszerzenia moja ortografia znacznie się poprawiła !

I ja chwalę Twórców tej drobnej użyteczności - to jest po prostu kapitalne!

To co zrobić ze skryptami na ovh.org ?

Powiem za siebie - korzystam z serwera ovh.org ale z wykupioną, własną domeną - po prostu.

Szanujmy czas własny i cudzy. Wiele się pisało na Forum o tym, czy różne domeny na jednym IP to jest siła, co więc powiedzieć o linkach z jednej domeny na jednym IP (subdomeny ovh.org)? Chyba, że tam dają do każdego konta inne IP?

Sprawdziłem sobie - moja strona astronomiczna astrokamery.info na ovh.org ma IP 87.98.239.48 a obydwa preselle o jakich mowa troszkę wyżej, mają inne, ale jednakowe IP: 213.251.131.44

Czy jest sens zadawać sobie trud i tworzyć unikalną treść dla wpisów w dwóch rożnych preselach w jednej domenie, na jednym IP i na jednym, darmowym serwerze?

pozdrowienia

Co do jednego IP to zdania są różne. Mnie nie chodzi nawet o darmowe konto na OVH, czy YOYO. Chodzi mi raczej o napakowanie na samym początku linków zewnętrznych i o podejście właściciela:

zobacze co mi z tego wyjdzie jak cos dobrego to załoze cos lepszego na lepszym serwie i domence.

Ja chcę dodawać w miarę oryginalne wpisy, a to zajmuje trochę czasu. Po co mam sie męczyć jak on to za chwilę rzuci. A przecież to trzeba promować, dodać do katalogów, napisać wpisy do innych PP. Inaczej ten serwis nie będzie miał mocy pozycjonującej. Nie mam nic przeciwko dodaniu tego do jakiegoś systemu wymiany linków po pewnym czasie. Może nawet powstanie jakiś podsystem na te katalogi opisowe, Wordpresy, seobiblioteki itp. Kto pierwszy zagospodaruje tę niszę, ten wygra.

To co pisze wynika z niechęci do marnowania mojej pracy. Już ponad miesiąc czekam na jednej seobibliotece na akceptacje siedmiu wpisów po ok 900 - 1000 znaków. Tego nie pisze się pięć minut.

Albo robimy coś w miarę porządnie i w dłuższej perspektywie, albo dajemy sobie spokój. Tworzenie katalogów artykułów, to nie musi być kolejny owczy pęd jak qlweb.

Eksperyment Discover.pl

Myślę że Yeden ma racje - w tych katalogach nie chodzi o ilość tylko o jakość i moc podlinkowanych podstron które mają stanowić realne mocne zaplecze tematyczne dla naszych stron !

Opisze to szerzej w nowym Temacie jak tylko wrzucę nowy skrypt i layout Spisu !

Niech będzie ich mniej ale za to porządne i wartościowe spisy artykułów SEO i User Friendly ! :)

Tymczasem zobaczcie wstępny lay serwisu, ewentualnie zgłaszać niedociągnięcia:

https://aleksanderwaszak.pl/presellpage.jpg

Współorganizowane przez

SprawnyMarketing.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności