Skocz do zawartości

Czy google adsense naprawdę karze za zachęcanie do klikania?

juice99

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Wiem że temat jest dość stary, ale akurat pokrywa sie z tematyką mojego pytania więc stwierdzilem ze nie ma sensu zakładać nowego tematu. Wiem oczywiście że teksty w stylu "kliknij tu" są zabronione.

Powiedzmy że dana strona zmieniła adres i na stronie byłby umieszczony tekst w stylu "Zmiana adresu strony. By przejść do takiej i takiej strony kliknij poniższy link"Odrazu mówie ze chodzi o link, a nie o reklame. Pod takim tekstem znajdowałaby sie reklama adsense a pod nią znajdowałby sie link który trzeba wcisnąć. Czy coś takiego kwalifikowałyby sie na bana. Wole poprostu wiedzieć niż później cierpieć. W końcu nikomu nie chodzi o oszukiwanie. Szukałem na forum ale takiego konkretnego przypadku nie znalazłem.

W regulaminie piszą ze zabrania sie namawiania do klikania na reklame ale chyba nie ma nic o namawiania do klikania na jakiś konkretny link.

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

a czy jeśli na jednej stronie są reklamy adsense i allegro, to jest to jakiś problem? (słowa o tym nie ma w regulaminie allegro, adsense przejrzałem, ale możliwe że niezbyt dokładnie)

NIe ma problemu, te 2 reklamy moga byc na stronie. Google w stosunku do innych reklam kontestowych zabrania wyświetlania reklam.

koles: teoretycznie możesz takie coś mieć, ale watpie aby jakiekolwiek rekalmy sie tam wyświetlały, no i nie zapominaj, że nie możesz umieszczać reklam na stronach gdzie nie ma tekstu !!

lol starszych tematów nie było?

Koles to łamie conajmniej dwa punkty regulaminu.

Raz że to zachęcanie do klikania(cobyś tam nie wmawiał że nie, to tak jest), dwa że to strona bez treści. Jak się uprzeć to jeszcze trzy bo ta strona jest defakto komunikatem o błędnym adresie a na takich stronach też nie wolno zamieszczać reklam (był bodaj taki punkt w regulaminie).

Edit:

Nie da się uczciwie? Zawsze trzeba kombinować?

Polska, mieszkam w Polsce... mieszkam tu, tu, tu...

osobiście wydaje mi sie ze namawianie na klikanie na jakiś odrębny link niezwiązany z reklamą nie jest łamaniem regulaminu. Poza tymmoge przecież umieścić jakiś tekst na jakis konkretny temat pod reklamą. Jezeli chodzi o tą zmiane adresu strony to przeciez nie musi to znaczyc że zmieniłem domenę. Zmieniłem poprostu adres strony głównej na adres jakiejs podstrony w tej samej domenie.

Widze ze opinie na ten temat są dość pesymistyczne. Trzeba bedzie sie zastanowić. W końcu oszukiwać nikogo tez nie chce.

Powiedzmy że ...

Typowa polska kombinacja ... a może się uda ...

Przeczytaj 3 razy regulamin AdSense, jeśli nie pomoże to nawet 4 razy !

Niech do wszystkich którzy myślą podobnie dotrze w końcu że :

"jeśli masz wątpliwości ... nie rób tego"

Stracicie konta AdSesne, a zwrotu kasy i odwołania nie będzie !

serce.gifKocham Cię | Życie po Ślubie | Psychopatologia

Popełniłeś tylko jeden błąd ... jaki ? ... RAMBO !

Generalnie to nawet na znajomych nie założysz :)

Mają twoje IP, masz zmienne ? Nie szkodzi, mają numer seryjny twojego windowsa, korzystasz z linuxa ? Obróć się w lewo widzisz takie czarne pudełeczko ? Tak tak musi tam być, tam własnie jest kamera i Google cię obserwuje :D

hehe, no faktycznie trzeba zasłaniać żaluzje :D A tak na serio to oriętujecie sie czy oni mają jakiś system sprawdzania, czy tylko czakają na jakieś zgłoszenia od ludu. Tak na prosty rozum to ciężko by im było manualnie przelecieć strony wszystkich użytkowników.

(...) Pod takim tekstem znajdowałaby sie reklama adsense a pod nią znajdowałby sie link który trzeba wcisnąć. (...)
Tutaj oprócz namawiania do kliknięcia w reklamę i strony bez treści są jeszcze dwa argumenty do zbanowania konta: słaba strona (nie chodzi o treść) oraz wprowadzanie użytkownika w błąd.

Nie trzeba być wybitnym interpretatorem żeby stwierdzić, że takie konto prędzej czy później zostanie zamknięte...

A tak własciwie to skąd wiem ze google sprawdza moją strone?
Jak Ci zamkną konto będziesz wiedział...
Robią jakies rutynowe kontrole?
Możliwe. Prawdopodobieństwo, że ktoś Cie wsypie też może być niemałe...
Może przy wypłatach?
Pytaj administrację GAS ... :D
Czy tylko czekają na jakies zgłoszenia od innych userów?
Nie wyznaczyli nagrody za wsypanie usera, więc teoretycznie nie liczą na masowe zgłoszenia od innych.

W każdym bądź razie za takie działanie wywalą Cię za łamanie regulaminów i tyle będziesz z tego miał...

Tak na prosty rozum to ciężko by im było manualnie przelecieć strony wszystkich użytkowników.
Jeżeli Twój CTR przekroczy ich normy możesz być pewien, że się pofatygują... Z resztą - za to im płacą. Napewno mają jakieś strategie w związku z tym i logiczne jest, że nie powiedzą jakie... :)

Portal komputerowy

-
webmastering, biznes

Forum IT - informatyka, komputery, technologie

Czy jak ktoś raz straci konto to ma możliwość założenia drugiego na ten sam adres i nazwisko ?

Załamać się można ... pokemonia po prostu ( regulamin AdSesne ).

Czyżbyś planował stracić konto ? Heh, wiesz co ...

sprawdź na swoim koncie czy tak można, a potem podziel się z nami tym doświadczeniem :D

Człowiek chyba jednak musi palec w ogień włożyć, żeby wiedzieć że to parzy.

serce.gifKocham Cię | Życie po Ślubie | Psychopatologia

Popełniłeś tylko jeden błąd ... jaki ? ... RAMBO !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności