Skocz do zawartości

Raport z optymalizacji

Morpheus

Rekomendowane odpowiedzi

Ja dodałem do listy filtrow strony które reklamują coś co raczej nie będzie interesować moich użytkowników. Przykładowo jakieś porady prawne, konta bankowe czy zakupy w sieci.

Mam stronę o tematyce gier więc goście chyba będą częściej klikać w reklamy typu darmowe gry online, zagraj w gry ..., itd. niż w reklamy które ich w ogóle nie interesują. Zobaczę za 2 tyg. czy to podniesie klikalność.

waliło z automatu. też dostałem. jeśli ktoś nie używa skierowań, dostanie o skierowaniach, jeśli ktoś nie używa wyszukiwania, dostanie o wyszukiwaniu, jeśli ktoś filtruje, dostanie o filttrowaniu.

tak mi się przynajmniej wydaje, bo też dostalem wg tego schematu.

jest dokładnie tak jak piszesz. mam wgląd do sześciu kont zaprzyjaźnionych firm albo znajomych (jakieś rady, ustawienia i te sprawy) i na każdym profilu pojawiła się własnie wiadomość wg tego klucza. na koncie na którym były filtry przyszło info dotyczące filtrów, jeśli gdzies nie było skierowania to przyszło o skierowaniu. automat.

waliło z automatu. też dostałem. jeśli ktoś nie używa skierowań, dostanie o skierowaniach, jeśli ktoś nie używa wyszukiwania, dostanie o wyszukiwaniu, jeśli ktoś filtruje, dostanie o filttrowaniu.

tak mi się przynajmniej wydaje, bo też dostalem wg tego schematu.

jest dokładnie tak jak piszesz. mam wgląd do sześciu kont zaprzyjaźnionych firm albo znajomych (jakieś rady, ustawienia i te sprawy) i na każdym profilu pojawiła się własnie wiadomość wg tego klucza. na koncie na którym były filtry przyszło info dotyczące filtrów, jeśli gdzies nie było skierowania to przyszło o skierowaniu. automat.

Panowie, nie wiem nad czym się zastanawiacie. Jest przecież wyraźnie napisane, że strony sprawdzał automat. Tez dostałam informację , i to w prima aprilis, jak większość Was.

Szanowny Wydawco!

Oto Twój raport z optymalizacji za kwiecień. Po automatycznym sprawdzeniu Twoich witryn sądzimy, że przychody można zwiększyć, stosując się do następujących wskazówek:

Umieszczając więcej niż jedną jednostkę reklam na stronie, można często uzyskać większe przychody.

Wiele z Twoich witryn zawiera tylko jedną jednostkę reklam.

pozdrawiam

luxer

A ja trochę z innej beczki....

Ja niedawno dostałem coś takiego

ciach.

PS: txt skrócony i zmieniłem nazwy własne gugla

Kto dostał Zaproszenie do współpracy od G, przyznać sie czy tylko ja taki wyjątkowy :P

W państwie rządzonym dobrze wstyd być biednym. W państwie rządzonym źle wstyd być bogatym.

*size

Jeśli chodzi o zarobki to nie są one najgorsze co prawda po 50k -60k UU dziennie mozna było się spodziewać nieco więcej. W as jestem od ponad 2 lat ,a ctr mam raczej słaby...

A url na pewno nie podam nie przesadzajmy...

PS: RudeDude niby tak ,ale chyba nie wyrzucą mnie przez to z as....po prostu chciałem się Wami tym podzielić , zawsze mogę wy edytować post jak coś :)

W państwie rządzonym dobrze wstyd być biednym. W państwie rządzonym źle wstyd być bogatym.

*size

Na przyszłość zachowaj treść maila dla Siebie.

Zastanów się też czy napewno chcesz wejść w układ z Adsensem, ze względów finansowych, ich układ optymalizacji przypomina wirtualną polskę z 1998.

Żenada od góry do dołu, dopasowanie takie, że CTR prawie 10% spadło do ledwo 0,3% po czym po 2 dniach odbyła się rezygnacja (e-mail już z automatu) pierwsze 2 maile dostaniesz od człowieka więc możesz to wykorzystać. Poźniej zarobki zostaną lekko podcięte (przypadek?) nie sądzę :)

Pozdrawiam

Dzięki za radę.., właśnie się tak zastanawiam czy opłaca się w to bawić...

Ci ich spece to pewnie mają mniejsze doświadczenie niż Ja w tych sprawach po tym co napisałeś °K° :)

*size

No napewno, ale to żadna tajemnica 1 baner pionowo, 1 baner 336X286 (czy coś zbliżone do tego, dawno się już w adsense nie bawie to mogę się mylić co do rozmiaru), 1 baner 250X250.

Rozwalone w taki sposób, że nawet jakbym nie wiedział, że to reklama to bym nie kliknął.

Zarobki masz większe niż 33$ dziennie, bo z tego co pamiętam to takie maile dostają osoby które utrzymują stały przychód rzędu 33$ dziennie, jeszcze pewnie jakiś czynnik wpływa podajrze 500.000 odsłon miesięcznie reklam.

Spróbować zawsze można, ale gra nie warta świeczki.

33$ dziennie nie pamiętam kiedy ostatnio miałem :)...

Zarobki masz większe niż 33$ dziennie, bo z tego co pamiętam to takie maile dostają osoby które utrzymują stały przychód rzędu 33$ dziennie, jeszcze pewnie jakiś czynnik wpływa podajrze 500.000 odsłon miesięcznie reklam.

ciekawi mnie z skąd masz te informację ;)

*size

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności