Skocz do zawartości

Proponuję Katalog.

Waldek

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że wielu ma dość oglądania kolejnych katalogów.

Starałem się stworzyć katalog w pełni autorski i niejako nowatorski.

https://katalog-www.eu

Chwilowo-----> PR4

Katalog stron wykonany w technologii AJAX PHP XHTML, zapewnia zamieszczonym stronom doskonałe wypozycjonowanie tak obecnie jak i w przyszłości.

Ciągle wszystkie witryny w katalogu są przeglądane i strony z przekierowaniami, nie aktywne są na bieżąco usuwane.

Staram się poświęcając temu katalogowi wiele godzin dziennie, aby był w pełni aktualny.

Takie tam moje hobby, mam sporo czasu.

Dbam o jak najlepsze wypromowanie zamieszczonych w nim witryn.

Skromnie proszę o zainteresowanie właścicieli ciekawych witryn.

Obecnie obok już działającej zakładki anglojęzycznej jest opracowywana zakładka niemieckojęzycznych stron.

Pozdrawia Waldek

------------------------------

Katalog Stron Internetowych Masz ciekawą stronę, zaproponuj.

Tylko dlaczego aż 44 linki wychodzące z hp i 35 z pojedynczych wpisów?

Moc dobrego qlweb-a polega/polegała na tym, że daje link z tematyczniej podkategorie z PR2 (czasami 3) i 10-20 linków wychodzących.

Myślę, że ten problem się unormuje.

Toż ten katalog ma dopiero 6 miesięcy i z tego co widzę to i tak już wyszukiwarki dobrze go skanują.

W zasadzie widzą wszystkie strony w katalogu a PR dla poszczególnych kategoriach przy takim dużym nakładzie pracy jemu poświęconym przyjdzie wkrótce.

Tego (mam nadzieję) się najmniej powinienem obawiać.

W czasie istnienia katalogu tylko raz było przez google przydzielane PR.

PS. Aha, jeszcze jedno.

Pilnie obserwuję z jakich fraz są wejścia do katalogu z poszczególnych wyszukiwarek.

Wielokrotnie jestem naprawdę niezmiernie zdziwiony.

Pozdrawia Waldek

faktycznie widać Waldek, że masz dużo czasu. Katalog naprawdę dopracowany, gratulacje.

Serdecznie dziękuję, wiem że jeszcze sporo pracy przede mną.

Racja, czasu dziennie mam tyle ile trwa doba.

Nie muszę już zabiegać o środki na utrzymanie.

Ciągle jest coś w katalogu ulepszane.

Pragnę jeszcze zaznaczyć, że nie wszystkie strony proponowane są dodawane.

Każda ze stron przechodzi ostrą selekcję. Moim zamierzeniem jest to aby strony w katalogu były jak najbardziej wartościowe.

Opis i słowa kluczowe tylko ze znakami Polskimi.

Nie mogą się powtarzać słowa kluczowe.

Katalog postawiłem na home.pl aby serwer był szybki i niezawodny – nie zawiódł mnie nigdy.

Wszystkie strony dodane w danym dniu przegląda jeszcze wieczorem małżonka ( też z zawodu informatyk).

Sporo wątpliwości wzbudza u mnie ocena strony, zawsze staram się być jak najbardziej obiektywny.

Wiecie szanowni forumowicze co mnie naprawdę rozwala B)

Nieustające remanenty, usuwanie stron już nie aktywnych, lub oszukańczych (wiecie o czym piszę).

Praca ta z pomocą małżonki trwa praktycznie na okrągło.

Kiedyś szacunkowo przeliczyłem, że aby zrobić przegląd około 7 tyś stron w katalogu to należy na to poświęcić ponad 140 roboczogodzin, a ilość stron przybywa.

W praktyce proces ten trwa na okrągło.

Ciągle myślę nad jakimś programikiem do tej czynności.

h-e-s-u

Nad katalogiem pracowałem prawie rok, traktuję go wyjątkowo hobbystycznie, a z hobbystami wiesz jak jest. ;)

Dokładnie tak jakby ktoś chciał nawet za duże pieniądze kupić ode mnie jakiegoś zwierzaka z mojej rafy koralowej.

PS. Przepraszam za ten nieco za długi wywód, ale kiedyś nawet w najczarniejszych myślach nie przypuszczałem, że prowadzenie katalogu jest tak ciężką pracą.

Dobrze, że jestem spod znaku barana z uporem MUŁA, więc nie odpuszczę.

Pozdrawia Waldek – informatyk na dwie strony.

zapewnia zamieszczonym stronom doskonałe wypozycjonowanie tak obecnie jak i w przyszłości.
No ja bym aż tak nie przesadzał...

Niewątpliwie masz rację, nieco przesadziłem. :)

Pozdrawia Waldek

Waldek

Katalog super ! bardzo odstaje od masy qlwebów stawianych masowo.

Podziwiam za chęć i wytrwałość w moderowaniu :) Trzymaj tak dalej

h-e-s-u przestań prosić o skrypty tylko napisz własny

P.S.

wstaw sobie linki z anchorem w stopce. parę ładnych linków dostaniesz.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Waldek

Katalog super ! bardzo odstaje od masy qlwebów stawianych masowo.

Podziwiam za chęć i wytrwałość w moderowaniu :) Trzymaj tak dalej

P.S.

wstaw sobie linki z anchorem w stopce. parę ładnych linków dostaniesz.

Miło przeczytać takie zdanie, dziękuję.

Może mam mylne wyobrażenie, ale raczej rzadko w sieci można się spotkać z taką życzliwością (parę ładnych linków dostaniesz) i to bezinteresowną na wielu innych forach gdzie nie zabieram głosu a jedynie czytam.

Na tym forum jestem już zarejestrowany od prawie roku i jest to kopalnia wiedzy w sumie nigdy nie miałem śmiałości cokolwiek napisać.

PS. Jedynym forum na którym czasem pisałem jest forum Katalogu Ciekawych Stron

Witam!

Warto w regulaminie dodac info że wymagacie linka zwrotnego od katalogów.

Punkt 18 regulaminu mówi że nie wymagacie takiego linka zwrotnego.Dodałem katalog i dostałem info że nie dodajecie katalogów bez linka zwrotnego.Mogło by to być ujęte w regulaminie.

Pozdrawiam

Witam!

Warto w regulaminie dodac info że wymagacie linka zwrotnego od katalogów.

Punkt 18 regulaminu mówi że nie wymagacie takiego linka zwrotnego.Dodałem katalog i dostałem info że nie dodajecie katalogów bez linka zwrotnego.Mogło by to być ujęte w regulaminie.

Pozdrawiam

Tak zgadza się, masz zupełną rację.

Mea Culpa.

Szczególną uwagę zwracam na dodawane katalogi i zamieszczone w nich linki do stron, tzn. na ile katalog jest przyzwoicie moderowany.

Jest to jedyny przypadek, że w przypadku katalogów stron wymagam linka zwrotnego, jeszcze dzisiaj umieszczę taki punkt w regulaminie.

Pomyślałem, że w przypadku katalogów nie przedstawia to specjalnego problemu zamieszczenie z zakładki „DODAJ” linka lub nawet małego bannerka.

Otrzymuję propozycję setek katalogów stron różnej maści, może nie słusznie podjąłem decyzję o linku zwrotnym, ale to nieco ogranicza ilość chętnych do propozycji.

Zresztą wszystko jest to przemyślenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności