Skocz do zawartości

Presell'e nowa zaraza!

Dido

Rekomendowane odpowiedzi

Czy Wy na prawdę myślicie ,że te presellki coś Wam dadzą? Tworzycie kolejne śmieciarki, które zasypią wyniki wyszukiwarek.

Czy może chodzi o zasadę ,że miliony much nie mogą się mylić?

Przecież te wasze preselki nie mają żadnego TrustRank'a a na dodatek to zamknięty krąg "zdublowanej treści". To tylko krok od wpadnięcia do "supplemental results". Google daje wyraźne wskazówki aby tworzyć strony dla ludzi a nie dla robotów. Na szczęście google radzi sobie coraz lepiej z odsiewaniem takiego "twórczego podejścia do seo".

ale przyznasz rację że taki artykuł o firmie dobrze się czyta :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

gratuluje anchora i świetnego tekstu.

Niezle :) ja sobie poczekam jeszcze z dwa miesiące i sprawdze jak polinkowane są te wpisy na tych WP. Coś myślę, że oprócz duplikajci treści większość zapomni jak się robi pressel page.

Taka rada do używających tego typu katalogów. Komentujcie wpisy innych!

Hmm... z drugiej strony i tak za kilka miesięcy zacznie się fala farmacji i potencji, więc będzie zróżnicowanie :hello:

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

artykul? :) mowisz o tym jednym zdaniu? :hello: Ten wpis zastanawia:

1. jak długo nad nim myslał autor?

2. jak długo nad zmoderowaniem go myślał właściciel katalogu?

fraza "wejście do sklepu" rządzi!!!

@normanos: dlatego uzyłem zaczepnego migotania powieką :hello:

Mam nadzieje ze starczy mi czasu i zadziornosci do mordowania takich wpisów :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

jak długo nad zmoderowaniem go myślał właściciel katalogu?
Było i jest takich wpisów więcej, a myślałem krótko, wysłałem maila do autorów i czekam do jutra. Żadnych nerwowych ruchów robił nie będę, tylko okresowe czyszczenie. Raz na parę dni wystarczy. Zapewne czasem coś przeoczę, ale fala entuzjazmu już powoli mija. Wpisów na dobę jest coraz mniej, więc za jakiś czas można będzie zrobić czystkę.

A ja przerzucam sie na CNCaty. Czy to jest też presell pages? Wpis ma 828 znaków, więc jest lepszy od wielu innych. I na dodatek podlinkowany. :rolleyes:

Tak jak napisałem pod tamtym linkiem - nie nadużywajmy już nazwy presell pages, bo się zanadto zużyje. To co robimy to zwykłe przeciętne katalogi opisowe.

Eksperyment Discover.pl

Powiem kręce się troche po tych katalogach dodaje płatnie widze co inni robią 40% wpisów jest powielaną treścia na innych presellach.

Czy preselle skonbczą tak jak Qlweby napewno jest to kwestią czasu przebiją sie tylko nielicze które maja dobrą moderacje.

Ja sie nie martwie zawsze dodaje unikatową podlinkowywuje z linkor nie martwie sie o innych że będa w duplikatach z czasem będę miał mocne linki.. "jak się posczielesz tak się wyspisz".

jak tak dalej pójdzie to będzie dokładnie to samo, wylecą lub będą praktycznie nic nie warte.

Ogólnie to chyba wszyscy pomylili pojęcia. z całej tej listy to presellami mozna na razie tylko nazwać te 4 na dole, cała reszta zacznie przypominać zwykłe katalogi z troche większym wpisem a szkoda ;)

Może jak Veal skończy swój projekt skryptu preselli z centralna baza danych uzytkowników to może coś z tego wyjdzie.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

hehe tylko pracownicy googla będą mieli trochę więcej pracy nad kolejnym algorytmem który będzie wycinał wp z duplicatami w treści, przy okazji poleci trochę innych stron pojawią się kolejne posty na forum dlaczego wypadłem itp, pojawi się nowy pomysł, nowy skrytp... itp... itd...

brak sygnatury

Nie powtarzaj za innymi, tylko podaj przykłady wypadu za duplicate content. Wielu o tym mówi, a jakoś nikt nie podał przykładu.

Nie pochwalam takich powtarzanych wpisów, ale daj przykład na poparcie swoich słów, to rzeczywiście nastraszysz niektórych. Inaczej, to bicie piany.

Eksperyment Discover.pl

Powiem kręce się troche po tych katalogach dodaje płatnie widze co inni robią 40% wpisów jest powielaną treścia na innych presellach.

No, a przecież wystarczy tylko poprzekładać zdania i słowa, może jakiś synonim i już jest unikalnie. No, ale to zależy od podejścia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności