Skocz do zawartości

Wlaczenie mod_rewrite a pozycja w google

jaycop

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy moglby mi ktos podpowiedziec jak najprawdopodobnie zareaguje google gdy w obecnym serwisie gdzie wykorzystywana jest typowa skladnia adresow (index.php?id=54&cat=45&miasto=opole) wlacze mod_rewrite dla wszystkich obecnych adresow na raz ? Dodam ze adresow jest baardzo duzo okolo 10 tys. Czy taka zmiana jest bezpieczna ? czy raczej robic to jakos stopniowo ?

Na co moge liczyc od google.

Możesz zrobić to naraz, stosując odpowiednie przekierowania 301, dla każdej strony.

A Google, samo będzie stopniowo aktualizowało stare adresy na nowe.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

uwazam ze samo mode r. cos tam daje chociaz ja sie juz w to nie bawie bo szkoda czasu w stosunku do zysków z tego idących ;-)

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Z mojego doświadczenia pozycja się podniosła, używając także w adresie słowa kluczowe.

Dla nowych serwisów zauważyłem, że są szybciej i lepiej indeksowane.

P.S. Au mnie się opłaciło, dla zysków oczywiście, zmiana na mod-rewrite :rolleyes:.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. Było to już wyjaśnione tutaj. Aby wprowadzić takie zmiany potrzeba dużo czasu, czasem na to może przełożyć się spadek pozycji, co za tym zysków. Lub inaczej, wprowadzając mod re-write poświęcisz dużo na to czasu, a przyrost zysków będzie z tego niewielki albo nawet żadny.

Jak pisałem, wyżej mi się opłaciło, strona szybko przeszła z starych adresów na nowe, dzięki wprowadzeniu w adresy słów kluczowych większość podstron poleciała dzięki temu na 1miejsce, a co za tym idzie większy trafic... itd.

Mar.

Dzięki mod_rewrite możesz mieć również wejścia pod bardziej niszowe frazy, podepnij sobie pod stronkę jakieś mini-newsy via rss, zawsze dodatkowy content, a w powiązaniu z nazwami miast zawsze kilka dodatkowych $$ z AS wyciągniesz.

rankhouse-logo-top1.png

Pozycjonowanie stron Katowice - www.rankhouse.pl
tel.: 32 307 07 03 / mob.: +48 533 336 613

tak jak powiedział hakate po zastosowaniu mod rewrite strona poleci o kilka oczek ale bardzo szybko wróci na swoje miejsce. Pamiętaj też że stronę robisz dla ludzi a nie dla google więc jeśli zrobisz to dobrze to ludkom będzie łatwiej zapamiętać podstrony i będziesz miał powroty jeśli jest to ciekawa strona z unikalna treścią. Odnośnie samego pozycjonowania to z mod rewrite strona może ci skoczyc kilka oczek do góry jeśli podstrony miały wcześniej długie nazwy i google miało problemy z ich odczytaniem. Może ale nie musi

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności