Skocz do zawartości

Koniec wordpressów?

AQQry

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Krótko mówiąc suplementale są pewne jak śmierć i podatki. Trzeba się oswoić z tym męczącym faktem.

oczywiście można zminiejszych ich udział % (jak w podatkach :) ale są i bedą :).

Genralnie wychodzi w suplementalach zazwyczaj w granicach 60-80% i już

1. katalogi nadal są dobre i skuteczne do pozycjonowania

2. nie ma żadnej modyfikacji algorytmu polegającego na "wycinaniu" "gorszym traktowaniu" jakichś tam skryptów

3. SI przyznawany jest na chybił trafił (burdel w DC google)

4. dodatkowe jaja pt. strona widoczna w poleceniu "site:" niewidoczna w "cache:" i na odwrót

PS mam za mało danych aby być na 100% pewnym, że "nieprzyjazne urle" zmniejszają SI

i tyle w temacie :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Jako że jest moda na filtry, nazwijmy iż google nakłada filtr na podstrony do których nie prowadzą linki zewnętrzne.

Zauważ jednak, że w "naturalnym google" nie ma stron, które miałby podlinkowane więcej niż kilka % podstron z zewnątrz. Nawet mega popularne witryny jak YouTube, do których linkuje masa ludzi naturalnie nie osiągną wiecej niż te kilka %.

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Punkt 4 tego co napisał Beer zdarzył mi sie już kilkakrotnie ostatnio.

A co do SI oraz duplicate content, to mam na wordpresach z oryginalnymi wpisami masę suplementali, a mam też zaplecze prawie 2500 podstron zaindeksowanych (też na WP)z treścią ze stron pozwalających na kopiowanie i w pierwszym tysiącu tylko pojedyncze strony są w SI. I nie ma żadnego duplicate. I jest dobrze.

Z tymi SI to chyba Anioł z linkorna narobił najwięcej zamieszania. On sie uspokoił, a my nadal dyskutujemy. :)

Eksperyment Discover.pl

mam za mało danych aby być na 100% pewnym, że "nieprzyjazne urle" zmniejszają SI
Beer, zmniejszaja?

tak zmniejszają szanse na SI

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

jasne smile.gif kilka milionów podstron podlinkowac na serwisach smile.gif.

Jak mam stronkę z 6 podstronami to nie mam suplementali.

Jak mam serwissik z 60 podstronami jeszcze z 57 nie ma.

ale przy tysiącach nie ma innej możliwości - kto twierdzi , że jest taka możliwości niech mi pokaże przykład smile.gif

Aktualnie mam aż jedną stronkę gdzie ilość suplementali wynosi 0, co prawda cały index wynosi 80 - ale to już jakiś sukces :)

W najbliższym czasie będą ją przerabiać, i zastosuje tam inny sposób linkowania niż na pozostałych stronach. W tedy sprawdzę ilość suplementali na niej, i dam Ci znać czy się udało ;)

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

Jedno, zasadnicze pytanie wciąż pozostaje bez odpowiedzi. Czy podstrony będące w SI są nadal dobre do pozycjonowania? Czy mają odpowiednią moc? Według mnie nie bardzo... Ktoś umie to w końcu konkretnie wyjaśnić?

Zapraszam na blog o użyteczności.

Wstępne testy były przeprowadzane: https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=29368 jednak warto się tym jeszcze lepiej zająć i dokładniej przetestować... :)

kcs_kataloog_info.gif - katalog stron KCS promocja stron - dodaj ciekawą stronę

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

Nawet kierując się czystą logiką - po co Google miałoby wsadzać qlweby i inne katalogi w SI skoro nie dałoby to korzyści wyszukiwarce? Obecność strony w SI, jestem tu całkowicie pewien, nie wpływa w żaden sposób na jej obecność w wynikach wyszukiwania. Jeżeli ma zaś słabsza moc - to jest to dla G rozwiązanie idealne i niezły przyteczek w nos dla spame... eee... pozycjonerów :)

Zapraszam na blog o użyteczności.

Jako ze kilkanascie "stron" kazda po kilkadziesiat tys podstron trafilo mi do SI mozna uznac to za test i jest to pewne ze na takich stronach wejscia z googla zmniejszaja sie o 99,9% :-) Frazy z jakich sa wejscia sa totalnie unikalne najczesciel bledy literowki na ktore nie ma wiecej jak kilkanascie wynikow. Ale o tym byla mowa kilka meisiecy temu i myslalem ze juz to dawno zostalo wyjasnione a tu takie dyskusje ;p

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

Aktualnie mam aż jedną stronkę gdzie ilość suplementali wynosi 0, co prawda cały index wynosi 80 - ale to już jakiś sukces :D

Czy również pod komendą *** -view ? Bo już kilka razy widziałem storny, które w site: wychodzą jako nie-suplemental, a pod -view już jak najbardziej SI.

Ale tak czy inaczej pogratulować.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności