Skocz do zawartości

długość title, a google?

Adis

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio zacząłem pozycjonować stronę na jedną frazę, stąd moje pytanie:

Czy długośc title ma się tak samo jak anchor linku (czym krótsze, tym większa moc?)

Czy warto ustawiać title z jednego słowa (czyt. z frazy)?

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

P.S: Wesołych Swiąt!

Pozdrawiam

Adis

:hi:Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka. ~ Samuel Butle. Zerknij na: Wyszczekany.pl :hi:

Dziękuję za szybkie odpowiedzi.

Teraz tylko ładnie linkować ;-)

Pozdrawiam

:hi:Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka. ~ Samuel Butle. Zerknij na: Wyszczekany.pl :hi:

A ja mam pytanie: czy ktoś robił w tym zakresie odpowiednie testy?

Ja myślałem o tym jakiś czas temu lecz postanowiłem poczekać aż skończy się "sieczka" i rotacje w SERPach.

Na razie boje się, że "próbka" obserwowanych stron/podstron musiałaby być dość duża (min. 50szt.) by cokolwiek zaobserwować i brak mi na to czasu. Założeniem moim też było by strony były na naturalnych pozycjach bez wspomagania linkami bo wynik testu i takby był niewiarygodny. Za dużo zmiennych.

Jak ktoś robił taki test to pisząc o wynikach proszę o podanie założeń i sposobu przeprowadzenia testu...

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

nie rzadko przy ciekawym title można osiągnąć więcej będąc drugim

Można nawet tego pośrednio dowieść na podstawie ogromnych (niekiedy) różnic w CTR dla różnych nagłówków reklam AdWords.

[edit] Co nie znaczy, że dłuższy znaczy lepszy.

[edit 2] Generalnie bardzo się opłaca przed zaczęciem pozycjonowania odpalić kampanię AdWords i potestować różne teksty reklam.

mieć długiego czy krótkiego? liczy się przede wszystkim technika :)

warto, aby title był troszkę dłuższy, ale sensowny co wraz z ciekawym description często przynosi lepsze efekty niż wyższa pozycja oparta na słowa kluczowe, słów kluczowych, cała masa kluczowe słowa, etc.

Internauci też się uczą...

--------------------------------------------

Foka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności