Skocz do zawartości

Test PageRank.

milkus

Rekomendowane odpowiedzi

Mogą być bardzo duże różnice pomiędzy dolnym PR6 a górnym PR6.
Dokładnie!

Jęsli ja to dobre rozumiem, rożnicy między PR2 a PR4 jest mniej niż pomiędzy dolnym PR6 a górnym PR6.

dokładnie tak im wyższy PR tym większe "widełki" duże schodki zaczynają się od PR5 .. a potem to już jest jazda ;) .

a co do rela PR przecież oczywiste jest że każdy ma swoje widełki i czasem stronie bliżej jest od PR5 a czasem już ciągnie pod PR7 a to dość duża różnica ;) – oczywiste mogę się mylić

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A teraz tłumaczę.

Post był w rzeczywistości prowokacją. Poszukiwałem materiałów do pracy dyplomowej, a Wy mi je daliście na gotowca. Za co bardzo dziękuję.

Teraz kolejna sprawa. Jakoś chyba uszło Waszej uwadze, ale zastosowałem w poście reklamę (użyłem linku do swojej strony w kontekście). Dzięki takiemu zbiegowi zdobyłem trochę wejść na stronę. To się nazywa marketing hipnotyczny.

Mam nadzieję, że nikogo w ten sposób nie uraziłem. Przynajmniej miałem okazję udowodnić sobie i innym umiejętność wykorzystania sztuczki z marketingu, przy użyciu popularnego forum internetowego i chyba uznacie, że to było skuteczne.

Za wszystkie posty jeszcze raz dziękuję. Jeśli ktoś jeszcze mógłby dostarczyć jakiś materiałów do PR to proszę o ich umieszczenie.

Za pomyłkę w nazwisku przepraszam, zapędziłem się chodzi o Tomasz Frontczaka - autora książki "Marketing Internetowy w wyszukiwarkach" (wyd. HELION), który jest również uczestnikiem tego forum (tak wynika z książki).

Mogą być bardzo duże różnice pomiędzy dolnym PR6 a górnym PR6.
Dokładnie!

Jęsli ja to dobre rozumiem, rożnicy między PR2 a PR4 jest mniej niż pomiędzy dolnym PR6 a górnym PR6.

róznica między górnym PR6 a dolnym PR6 jest kilkukrotnie większa niż między dolnym PR6 a PR0:) (mówię o toolbarowym PR)

tak jak różnica pomiędzy 10 do potęgi dziesiątej a dziesięć do potęgi dziewiątej jest dziesięć razy większa od różnicy dziesięć do potęgi dzie2iątej a dziesięć do potęgi pierwszej (albo zerowej). Po prostu skala logartytmiczna.

Mam nadzieję zę napisałem zrozumiale. Pozdrawiam

ps. milkus, gdzie ta prowokacja to nie wiem. Chyba tylko z pomyłką w nazwisku frontczaka. Zbierasz materiały do pracy - OK ludzie są pomocni:), chcesz kilka wejść na stronę - napisz żeby ocenić twoją stronę na forum i daj do niej link. Na koniec jeśli już się chełpisz, że coś zrobiłeś czyimś kosztem to miej świadomość, że mogłeś dużo lepiej zadziałać na SERP dla swojej strony w takim samym czasie.

Kila nie zrozumiałeś o co chodzi.

Nie raz mi się zdarzało, że pisałem posta na forach gdzie nie otrzymywałem odpowiedzi. Więc przyjełem taktykę. I zauważ, że jeden dzień wystarczył aby uzyskać szereg odpowiedzi. Czytając posty i analizując ilość wyświetleń, zauważyłem że temat jest jak najbardziej trafiony. Wielu zainteresowało się definicją PR, zatem widać że nie tylko ja skorzystam z Waszych odpowiedzi.

Kolejna sprawa. Chciałem sprawdzić, czy uda mi się wykorzystać marketing hipnotyczny - i udało mi się. Nie chodziło mi o coś typu linkownia, gdzie każdy odpowiada na pytanie czy strona komuś się podoba, czy też nie. Takie dyskusje prowadziłem już na innych forach. To był też element mojej pracy dyplomowej, gdyż chciałem sprawdzić, czy mogę w niej wykorzystać elementy espołeczności.

Nie mam też zamiaru "chłepić się czyimś kosztem". Jedni to co zrobiłem zrozumieją , zaś inni nie. Gdybym miał zamiar wykorzystać to chłepienie, to koncentrowało by się ono na sprzedaży ebooka, a nie kilku kliknięciach. Zresztą takie podchody to normalna rzecz w marketingu internetowym.

Jeśli coś jeszcze jest nie jasne, to proponuję pobrać chociaż fragmenty "espołeczność" i "hipnotyczny marketing" wydawnictwa złotych myśli. Ja tego nie wziąłem z kosmosu, wykorzystałem gotowe schematy i dopasowałem je do tego forum.

Patrz no teraz będzie nam udowadniał, że białe jest białe a czarne jest czarne :przytul:

Milkus drogi kolego, naprawdę niczego nie musiałeś udowadniać, że to działa to wszyscy (lub prawie wszyscy) wiemy doskonale. Reklama wydawnictwa Złote Myśli też nie jest konieczna na tym forum bo wszyscy (lub prawie wszyscy) mają swoje zdanie na ten temat już ugruntowane i wyrobione.

Co do danych do pracy to wystarczyło napisać, że takowe potrzebujesz to byś je dostał :) bez czekania na wynik testu i silenia się.

Ps. Jesteś niekonsekwentny. Jeśli odsyłasz kogoś do materiałów ("espołeczność...") to daj link, a nóż ktoś kliknie i kupi :) a może to byłby kolejny test i odkryłbyś nową prawdę: że wstawienie 2 linków to 3 razy większa klikalność niż przy wstawieniu 1 linka :)

Człowiek, który myli linki pozycjonujące z reklamowymi nie powinien przeprowadzać testów z zakresu pozycjonowania. Pozdrawiam.

"Bestia najgorsza zna nieco litości, lecz ja jej nie znam, więc nie jestem bestią" - William Shakespeare, Richard III.

Gido.pl Must.pl Kokai.pl

lol, to niezle. Milkus - a w jakim przedziale czasu przeprowadzales doswiadczenie i na ilu domenach weryfikowales wyniki? Na jednej? LOL1! Marketing hipnotyczny? LOL2! Moze hipoteczny? Jesli zrobiles to po to, zeby uzyskac kilka klikow to sie nazywa spam forumowy a nie zaden marketing. Jak sie Twoj marketing przelozyl na przychody? Powaznie pytam, skuteczny? Warto?

@milkus

Niewiem o jaki marketing Ci chodzi bo ja na żadną z twoich stron nie wszedłem. Widocznie link był niewidoczny albo za szybko czytałem.

A duża ilość postów to jest zazwyczaj jak zarejestruje się na forum jakiś mgr. inż. dok. doc. hab. i chce udowadniać/przekonywać do jakiejś rzeczy ogólnie przyjetej na tym forum za głupote etc.

milkus, jesli Twoim celem jest jedynie uzyskanie kilku dodatkowych wejsc na strone, gratuluje... widocznie juz jakis czas temu sam siebie zahipnotyzowales

ps. nie wiem nawet, jaka to strona, bo sam nie kliknalem, ale skoro to zlote mysli lub cos w tym stylu, to po tym spamie na forum musisz byc milionerem :przytul:

[...]niczego nie musiałeś udowadniać, że to działa to wszyscy (lub prawie wszyscy) wiemy doskonale. Reklama wydawnictwa Złote Myśli też nie jest konieczna na tym forum bo wszyscy (lub prawie wszyscy) mają swoje zdanie na ten temat już ugruntowane i wyrobione.

Nie chodziło o reklamę (w myśli, że coś sprzedam), tylko o wyniki. Niestety praca magisterska opiera się na na prowadzeniu badań. Wszystkie wyniki muszę spisywać i opisać w jaki sposób badanie przeprowadziłem.

Owszem, udowadniać niczego nie muszę, bo to już zostało udowodnione w poniższych ebookach. Skoro chcecie linki to proszę bardzo. Niniejszym oświadczam, że nie miałem na celu niczego sprzedawać (chodziło mi tylko o kliki, a dokładniej jaki jest stosunek wyświetleń do nich):

Hipnotyczny Marketing

E-społeczność

Odnośnie pierwszego linku, to interesowała mnie odpowiedź - czy to się sprawdzi na polskim rynku ? Trick ten pokazał, że taka reklama jest skuteczna, ale nie tak bardzo jak opisuje ją autor.

1

Człowiek, który myli linki pozycjonujące z reklamowymi nie powinien przeprowadzać testów z zakresu pozycjonowania.
Wyrażę się inaczej. Upiekłem dwie pieczenie na jednym ogniu. Po co pisać dwa osobne posty ?
Milkus - a w jakim przedziale czasu przeprowadzales doswiadczenie i na ilu domenach weryfikowales wyniki? [...]

To była prowokacja - nie realia. Wyżej już o tym pisałem.

Niewiem o jaki marketing Ci chodzi bo ja na żadną z twoich stron nie wszedłem. Widocznie link był niewidoczny albo za szybko czytałem.
Ja nie twierdzę, że taka forma reklamy działa na wszystkich. Po to właśnie był ten test.
[...] Twoim celem jest jedynie uzyskanie kilku dodatkowych wejsc na strone, gratuluje... widocznie juz jakis czas temu sam siebie zahipnotyzowales

Moim celem były wyniki. Ja sam nie wymyśliłem nazwy hipnotyczny marketing.

[...]to po tym spamie na forum musisz byc milionerem

Aż mi ząbki zazgrzytały. Spam na forum udziela się w zupełnie innej postaci. Do nikogo na priva nie wysłałem, nikomu nic na chama nie wciskałem. Nie używam spamu, bo sam go nie lubię. Spam jest mało skuteczny.

Aczkolwiek powracając do tematu mam pytania :

Tu by warto było dodać "...od 2003r. kiedy to Google zrezygnowało z uwzględniania RageRank w określaniu pozycji. Decyzja taka została podjęta kiedy okazała się, że PR można bardzo łatwo zmanipulować, dzięki systemom wymiany linków".

Jakie znacie spamerskie sposoby zwiększania PR ?

Jak obecnie PR wpływa na pozycję strony ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności