Skocz do zawartości

Poradnik jak upiec smacznego precla

Mendax

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Zaproponuję jeszcze inna wersje title zawierającego daty w celu zróżnicowania title na starszych stronach (prevorius entries) str. głównej, kategorii i archiwum, gdzie tytuł był ten sam https://presell.kopernet.org/lepszy-title/

IMHO bez sensu dodawać wszędzie tytuł "bloga" szczególnie w singlu.

Można jeszcze dodać wtyczkę Get Random Posts - losowe wpisy

Co do poradnika to bardzo przydatny i dobrze napisany, sam z niego też korzystałem :)

Edytowane przez AdamAGP3

• 10 miesięcy temu...
-Dyskusja międzyblogowa

Wyłączamy tutaj wszystkie opcje: komentarze, track- i pingbacki to tylko sposób na otrzymywanie dodatkowego spamu.

Może to głupie pytanie, ale nie łapie jeszcze idealnie wordpressa ;)

Te pingbacki to nie jest pingowanie strony, a co za tym idzie szybsza indeksacja stron w google, czym charakteryzuje sie wordpress? Czy pingowanie to coś innego, wbudowanego i nie da sie tego wyłączyć , wyjaśnijcie mi, bardzo proszę ;) Chcę aby moje arty były szybko indexowane w goglarce..

SeoUslugi.pl - tworzenie tekstów oraz zaplecz. Faktura VAT, kilkuletnie doświadczenie poparte opiniami naszych zadowolonych klientów.

Komórka Archeo prężnna ostatnio. :puknijsie:

Doradzałbym wtyczkę simple tags:

- dla każdego wpisu (post, page) można ustawić wyświetlanie kilku podobnych postów i odpowiednich tagów, co znakomicie poprawia indeksację, zwłaszcza na autoblogach.

- wtyczka ma możliwość ustawienia automatycznych tagów z takiej bazy jaką dodasz. To się przydaje nawet w preclach, bo ludkowie olewają tagi no i w autoblogach (współpracuje z wp-matic). Jak automat wykryje słowo z bazy tagów, to przyporządkuje go do wpisu. Jest opcja przejechania starszych wpisów (ciągnie transfer aż miło) i rezygnacji z automatu gdy ktoś te tagi jednak doda.

- jak ktoś chce może ustawić losowe keywords, też z dodanej bazy, ale to raczej w tematycznych.

Baza tagów to nic innego jak frazy rozdzielone przecinkiem. Trochę wprawy i rzadko który wpis nie dostanie tagu z automatu. Jak dobrze poprawia indeksację? Autoblog miał site 700, potem systematycznie spadało do 180 i wtedy zaczęła dzialać wtyczka. Teraz jest 3000 bez dodatkowego linkowania.

Edytowane przez Yeden

Eksperyment Discover.pl

Wtyczkę mam zainstalowaną, jednak wraz nie mam indeksacji.

W serwisach aktualizacji podałęm okolo 20-30 adresów, które ktoś polecał na swoim seo blogu.

To wszystko? Wykonałem już chyba podstawowe zabiegi pingujące, adresy ping mam, tagi tez..dziwne, ze nie indeksuje sie,

ponawiam pytanie: w zakładce dyskusja: "Zezwalaj na powiadomienia o linkowaniu na innych blogach (sygnały pingback i trackback) " włączyć to, czy nie jest to konieczne?

SeoUslugi.pl - tworzenie tekstów oraz zaplecz. Faktura VAT, kilkuletnie doświadczenie poparte opiniami naszych zadowolonych klientów.

• 1 miesiąc temu...

Może i ja pozwolę sobie odkopać temat.

W poradniku napisane jest by ustawić następujące opcję w All in One SEO:

“Use noindex for Categories”

“Use noindex for Archives”

“Use noindex for Tag Archives”

Czy używacie takiego ustawienia?? Tak szukam i się zastanawiam co lepiej wykorzystywać kategorie czy tagi? No ale z tego opisu wynika, że zostawiamy je tylko dla ludzi, a google ma ich w ogóle nie zauważać. Czy to dobre podejście??

Na nie raz wspomnianym blogu https://www.mattcutts.com/blog/ kategorie i archiwa wyglądają rewelacyjnie. Pytanie czy stosować kategorie i tagi? Czy może zdecydować się na jedno rozwiązanie, a drugie zostawić tylko dla użytkowników?? Czy warto zostawić również archiwum by było indeksowane??

Ustawienia z All in One Seo mają chronić przed Duplicate Content czy mają na celu coś więcej??

• 1 miesiąc temu...
W poradniku napisane jest by ustawić następujące opcję w All in One SEO:

“Use noindex for Categories”

“Use noindex for Archives”

“Use noindex for Tag Archives”

Czy używacie takiego ustawienia??

Chodzi o to, że listingi z archiwum, kategorii i tagów są kopią właściwych wpisów. Pomysł na noindex wziął się stad, żeby bot google przeszedł po archiwum ale indeskował tylko końcowe wpisy.

no ale co jest lepsze - kategorie czy tagi?

Najlepiej jedno i drugie.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

• 2 miesiące temu...

Mój przepis na precla:

https://www.ak47.az.pl/jak-upiec-precla-by-mar/

..z naciskiem na zabezpieczenie precla przed spamem, jak również jak ułatwić sobie moderację.

Pozdrawiam,

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Bardzo dobry tekst no i wreszcie ktoś na stałe zaploudował wtyczkę notify author bo strasznie ciężko ją było znaleźć :)

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

• 1 rok później...