Skocz do zawartości

Podatek z Adsense

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w dowcipie o Polakach - S

Sąsiad bacy kupił sobie krowę, baca modli się do Boga i nagle otwierają się niebiosa i bóg się pyta bacy:

- Czemu jesteś taki smutny?

- Sąsiad kupił sobie krowę.

- To może ty też chciałbyś sobie kupić?

- Wolałbym żeby jemu zdechła.

Potrzebujesz pomysł na biznes? Zapraszam na największe forum biznesowe w Polsce!

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dowcip niezły:D

Apropos donosów. Nie pojmuję ludzi, którzy to robią tylko dlatego, że sąsiad ma lepiej. Co innego zrobić komuś na złość, jak się ma z sąsiadem problemy, ale tak po prostu donosić? Dzieci PRL-u, to ja już wolę obecne dzieci MTV.

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

Polska piękny kraj, ale co tam urząd skarbowy u mnie ostatnio sąsiedzi zobaczyli, że z podwórka radia z samochodu nie zabrałem i za***li :faja:

To się nie dziwie, jak ktoś nagle kupuje sobie nowego Merola. Sąsiad zazdrosny i bach do urzędu ale tak było jest i będzie w tym naszym nędznym kraju.

Po prostu taka jest juz natura Polaka... W koncu MM z kosmusu pomyslu na reklame nie wzielo...

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

• 2 tygodnie później...

Dla osób nie prowadzących działalnosci gospodarczej a na codzień zatrudnionech u kogoś na normalną umowę o pracę wygladałoby to tak ,że zamiast pitu 37 rozliczałby się pitem 36 a te dochody nazywałby się "Inne dochody" i poprostu trzeba by było wpisać przy rozliczeniu ile sie zarobiło(np: na podstawie wpłat na konto) i odprowadzić podatek.

Taka odpowiedź dostałem w swoim US

Apropos donosów. Nie pojmuję ludzi....

Zawiść. Polska mentalnosc - jak ktos ma cos lepiej to go trzeba ubic aby tak jak ja nie mial nic..... Malo kto pomysli co zrobic aby rowniez sie miec sie lepiej. Tak zauwazylem, ze wraz z wiekiem zawisc jest coraz wieksza, pojawia sie nawet nienawisc...

Pozdrawiam

Jurdziol

Apropos donosów. Nie pojmuję ludzi....

Zawiść. Polska mentalnosc - jak ktos ma cos lepiej to go trzeba ubic aby tak jak ja nie mial nic..... Malo kto pomysli co zrobic aby rowniez sie miec sie lepiej. Tak zauwazylem, ze wraz z wiekiem zawisc jest coraz wieksza, pojawia sie nawet nienawisc...

Wiesz... ja prowadzę firmę - płacę podatki, zarabiam na Adsense - też płacę podatki. I bardzo mnie wkurza gdy jakiś burak prowadzący spożywczaka pod moim blokiem od pół roku nie zdążył kupić kasy fiskalnej. Ja wiem... są rozporządzenia mówiące o 20k pln obrotu i dopiero kasa ale w 6 miesięcy gość zrobił te 20 tysięcy bez większych problemów. I w takich chwilach mam ochotę odpalić sobie Worda i machnąć anonim do US. Dlaczego? Dlatego, że ten burak pośrednio okrada również mnie i cały kraj. Wszyscy narzekają na ogromną dziurę w budżecie naszego kraju ale podatków płacić nie chcą. Z reguły u gościa nic nie kupuje bo wiem, że ten sklep to wielki podatkowy wałek. Ale dziś pójdę i ładnie poproszę o paragon. Albo, żeby było jeszcze śmieszniej - o fakture.

Na spożywczaku 20k w pół roku? Aż mi się wierzyć nie chce:) Nie bądź nadgorliwy...

Możesz grzecznie zapytać czemu jeszcze nie ma kasy fiskalnej i kiedy planuje ją wprowadzić. Nawet jak faktycznie oszukuje, to będzie wiedział, że ktoś z zewnątrz się tym zainteresował, więc oszukiwać przestanie.

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

offtopic

w mojej miejscowosci spozywczaki maja dochody czasami 40gr dziennie :D Ja nie wiem gdzie wy mieszkacie ;P

To u mnie NA WSI jest 5 spożywczaków w tym całkiem spore delikatesy gdzie mają 3 stanowiska z kasami i z 10 osób zatrudnionych. Napewno im sie to opłaca.

Chyba mieliśmy rozmawiać o podatku z adsense...

• 2 tygodnie później...

ludzie co za kraj, po miesiacu od zlozenia wniosku odpisali, mi z mojego rodzimego US, ze przeslali moja prosbe do Ministerstwa Finansow i wez tu nie zwariuj, oni sobie leca w kulki, a ja bede musial pozniej placic odsetki karne (11% w skali roku)....

ludzie co za kraj, po miesiacu od zlozenia wniosku odpisali, mi z mojego rodzimego US, ze przeslali moja prosbe do Ministerstwa Finansow i wez tu nie zwariuj, oni sobie leca w kulki, a ja bede musial pozniej placic odsetki karne (11% w skali roku)....

hehe, moje zapyanie też przesłali do Ministerstwa Finansów :-) (ale ja zadawałem zapytanie w ubiegłym roku, więc zdążyłem ze wszystkim)

a Ministerstwo im odpisało, że to oni powinni odpowiedzieć (ja dostałem to pismo "do wiadomości", no i Urząd Skarbowy mi odpowiedział w ostatnim dniu terminu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności