Skocz do zawartości

Podatek z Adsense

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

Po bożemu, to powinieneś wystawić 2 faktury. Jeżeli nie prowadzisz ksiąg rachunkowych, tylko KPiR, to raczej nie powinno być problemu, jak wystawisz 1 fakturę i już.

A te kilkaset zł za 50gr kary, to mało prawdopodobne. Takie pierdoły idzie łatwo wytłumaczyć. No chyba, ze jest to zaliczka na podatek dochodowy od pracowników - PIT4 - za to łatwo załapać bonusa :)

.

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mam pytanie:

Nie jestem pełnoletni wiec zalozylem konto adsense na ojca. Ojciec nie prowadzi własnej działalnosci gospodarczej. Wybralem elektroniczną forme platnosci EFT i podałem tam konto starszego brata. I tu moje pytanie: kto ma placic podatek - ojciec (wlasciciel konta AdSense) czy starszy brat (wlasciciel konta bankowego), no i jak ma sie rozliczac (ile %, gdzie i jak)?

jestem zupełnie zielony w tych sprawach gdyz mam 16 lat. Pomozcie. dzieki z gory.

Zacytowałem całość, bo piszesz okropne bzdury - mylisz pojęcia i wprowadzasz ludzi niepotrzebnie w błąd. Mam nadzieję, że na inwestowaniu znasz się lepiej, niż na podatkach.

eheheeh marek nie zakumales ani slowa z mojej wypowiedzi, ale dajac wyraz swojemu wysokiemu mniemaniu o wlasnej osobie postanowiles mnie troche poobrazac. bardzo mnie tez cieszy ze Ty wiesz lepiej co ja wiem:)

fakt faktem, ze napisalem nie jasno (a moze i blednie). fakt faktem ze nie jestem specjalista od podatkow, ale nie sadze zeby to Cie uprawnialo do takich zachowan. jestem na 99% pewien ze sie to na Tobie zemsci i jesli bede mogl do tego dolozyc piec groszy a bede o tym pamietal to doloze;) wiedze z obszaru pozyskiwania sympatykow i minimalizowania osob wrogo nastawionych masz podwojna PALE! :)

Każdy może mieć milion, wystarczy tylko zainwestować w Fundusze Inwestycyjne

Widzisz - nie piszę na to forum w celu tworzenia kółka wzajemnej adoracji :)

Czytam, żeby się dowiedzieć czegoś od speców SEO i SEM, a sam dzielę się wiedzą podatkową i odpowiadam na pytania z tej branży - a jak czegoś nie wiem, to nie wypowiadam się i tyle. Po co wprowadzać ludzi w błąd?

Dla mnie EOT.

.

Mam pytanie:

Nie jestem pełnoletni wiec zalozylem konto adsense na ojca. Ojciec nie prowadzi własnej działalnosci gospodarczej. Wybralem elektroniczną forme platnosci EFT i podałem tam konto starszego brata. I tu moje pytanie: kto ma placic podatek - ojciec (wlasciciel konta AdSense) czy starszy brat (wlasciciel konta bankowego), no i jak ma sie rozliczac (ile %, gdzie i jak)?

jestem zupełnie zielony w tych sprawach gdyz mam 16 lat. Pomozcie. dzieki z gory.

i jak pomoze mi ktos?? to pilne..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności