Skocz do zawartości

Podatek z Adsense

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dokładnie to piszę: zaliczka na podatek dochodowy za sierpień. Nie twierdzę, że robię dobrze, nie twierdzę że tak należy. Tak robiłem w zeszłym roku i nikt nie wymagał ode mnie, żebym się stawił w US i cokolwiek tłumaczył. Widocznie zrozumieli...

ja was nie rozumiem, prowadzicie DG i nie potraficie zaksiegowac byle przychodu,

ja rozumiem, osoba fizyczna, pultanie sie z PIT-53,PIT-5,PIT-37 jakimis zaliczkami bo nikt nie wie jak to do konca powinno byc ale z DG? przychod inny i juz,

btw. zlozylem zapytanie do US, maja mi odpowiedziec, ciekawe co tym razem MI odpowiedza ;D

pozdrawiam

Jaki nieudokumentowany... przeciez masz przelew, musisz drukowac co miesiac wiec masz dokument.

O fakturach tez juz bylo wszystko powiedziane - nie robcie zamieszania, bo zaraz znowu sie pojawi burdel i nikt nic nie bedzie wiezial.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Hekko,

Piszemy o czyms o czym nie mamy pojecia? O czym nie ma slowa? O tym:

Hmm problemu z rozliczaniem na fakturę nie mam.. ale.. no właśnie musiałem zmienić konto i testowa kwota przyszła, jak ją zaksięgować ?

?

A powiedz, czym sie rozni przychod 1$ od 10000$ (w sensie ksiegowania)? NICZYM. Tak samo musisz na to wystawic fakture. Jeszcze raz prosze, nie robcie burdelu...

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Jako początkujący mam pytanie odnośnie comiesięcznych zaliczek wpłacanych do US.

Weźmy sytuację. Nabiło mi się te X dolarów na koncie AdSense. Nic jeszcze nie wypłacałem, więc nie jestem opodatkowany. Wypłacam te X dolarów na przykład teraz i dostaję przelew Y złotych po przeliczeniu. Przelew przychodzi powiedzmy we wrześniu. To pierwsze pieniądze w danym roku (i w ogóle pierwsze).

No i teraz co robię? Wpłacam zaliczkę 19%? Za wrzesień? W wysokości 19% od tej sumy Y? A jeśli potem do końca roku nie wypłacę nic, to jak jest z zaliczkami? Czy może płacę we wrześniu, październiku, listopadzie, grudniu zaliczkę od sumy Y podzielonej przez 12 miesięcy?

Bardzo proszę o wyjaśnienie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności