Skocz do zawartości

Podatek z Adsense

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Organizatorem programu o nazwie "Adsense" jest firma Google inc. Adsense Suport, 1600 Amphiteater Parkway, Mountain View, CA 94303 z siedzibą w USA

Jest gdzieś coś do wydruku w panelu AS coś w dowód tego że mam jakąś kolwiek umowę z nimi ?

Dzisiaj byłem w US powiedział mi koleś że muszę podpisać z nimi umowę o dzierżawę powierzchni.

A jak takiej nie będę miał to on nie wie :D i wtedy żeby się dowiedzieć więcej trzeba wysłać pismo gdzieś tam do Płocka i odpowiedź przyjdzie za kilka tygodni za jedyne 75zł :shout: (Byłem zapytać się jak ma się rozliczać osoba fizyczna)

Ok, niedługo chcę założyć sobie konto AS pod DG.

Teraz pytanie, jak w końcu rozliczać te przychody, tzn. jeśli w grudniu uzbieram 100$ (pieniądze dostanę w styczniu), to rachunek muszę wystawić w grudniu, tak? O ile dobrze rozumiem, to mimo że pieniądze zawsze przychodzą w zł to rachunek muszę wystawić w $ ? Jak to jest teraz z kursem? Skąd mam wziąć / wyliczyć kurs - ma ktoś sprawdzone strony i info na ten temat? Moim zdaniem w zasadzie powinno się wystawiać rachunek / fakturę w zł skoro ktoś otrzymuje pieniądze zawsze w zł, bo w ciągu miesiąca, a w zasadzie tyle trwa mniej więcej czas do wypłaty kurs może się przecież bardzo zmienić...

Aha - rozumiem, że na testową płatność też trzeba wystawić rachunek? :shout:

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Na testowa platnosc wystawiasz rachunek. Ja faktury wystawiam w dniu wpyniecia pieniedzy i nie na zadne przeniczenia z $ tylko normalnie kwote PL + 19% dochodowego. Boze, po co tak sobie utrudniacie zycie?

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Nie no te barany u mnie w US to chyba nawet nie wiedzą co to google a co dopiero AS.(A tłumaczyłem im na czym polegają te reklamy i za co są zarobki z nich)

Napiszcie mi jak wiecie bo czytałem tutaj że część z was płaci podatek co miesiąc - czy jako osoba fizyczna muszę też tak , czy mogę normalnie na koniec roku w picie rocznym bo nawet tego nie mogłem od nich wyciągnąć.

Na testowa platnosc wystawiasz rachunek. Ja faktury wystawiam w dniu wpyniecia pieniedzy i nie na zadne przeniczenia z $ tylko normalnie kwote PL + 19% dochodowego. Boze, po co tak sobie utrudniacie zycie?

Pytanie tylko czy tak można. Ktoś tu dawał jakąś wzorcową fakturę i było przeliczenie na zł z dnia jakiegoś...

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

• 3 tygodnie później...

Czytałem troszkę temat. Mam troszkę może dziwne pytanie, bo obawiam się, że coś robię źle. A mianowicie: Robię pod koniec miesiąca przelew do urzędu skarbowego. Mam konto bankowe w Mbanku. Zarobione pieniążki z AdSense (oraz inne usługi gdzie grosz zarobię) sumuję i 19% wpłacam do urzędu skarbowego. A robię to tak:

-wchodzę na moje konto w MBanku

-przelew -> przelew podatku.

-wypełniam dane i podatek wpłacony.

Czy muszę coś jeszcze zrobić?

Jestem osobą fizyczną - nie mam firmy, a podatki płacę.

Pozdrawiam

Grzesiek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności