Skocz do zawartości

Podatek z Adsense

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Do tej pory płaciłem podatek 19%, planowałem od nowego roku przejść na ryczałt, a tu czytam na stronie adsense, że urzędy skarbowe już nie zgadzają się na traktowanie tego dochodu jak najmu.

Czy ktoś rozlicza się jeszcze ryczałtem 8,5% ?

Jeśli pozostaje tylko podatek "z innych dochodów 19%" to jak rozliczyc koszty uzyskania dochodu:

20% dochodu, czy zbierać rachunki za domeny i hosting?

Przyłączcie sie do gry:

logo.jpg

Czyli teraz to muszę zrobić od kwietnia 2007 do kwietnia 2008. Wiedziałem, że coś spieprzyłem. No nic, zapytam się w marcu co zrobić w kwietniu 2008. Dziękuję Arek i Lis za odpowiedzi.

Nie, PIT wypelniasz za rok kalendarzowy, czyli do kwietnia 2008 masz oddac PIT za okres 1 stycznia 2007 do 31 grudnia 2007. I radze Ci isc teraz i sie spytac co zrobic z tym PIT'em jak go nie oddales, bo konsekwencje moga byc nieprzyjemne, a im dluzej tym gorzej bo Ci karne odsetki za kazdy dzien nalicza.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

• 2 tygodnie później...
Ale przy tej kwocie nie majac DG popelniasz niemale przestepstwo wink.gif

Możesz podeprzeć to ustawą? Jakoś nie przypominam sobie, żeby gdzieś było ograniczenie ile można mieć na umowę-zlecenie.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Ale to co zarabiasz z AdSense to przeciez nie jest umowa-zlecenie. Jak przeanalizowalem ustawe o podatku dochodowym od osob fizycznych to raczej wynika, ze sie powinno miec DG.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Google mogłoby te problemy prosto i szybko rozwiązać:

zawiązywać z partnerami umowy o dzieło.

Tak jak w wielu PP. I rzaden urząd by się nie czepiał. Tylko może Google nie zdaje sobie sprawy z tych problemów specyficznych dla polskiego fiskalizmu?

Zapraszam na blog o użyteczności.

Prawo w USA, czyli siedziby Google jest inne i ciężko, aby firma dostosowywała swoją wewnętrzną politykę do nas. Tam jest tak, że często jak coś kupuję i proszę o inovice, to oni "robią oczy" i piszą mi, że przecież komunikat z PayPal wystarczy ;)

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Jeśli jeszcze nie mam 18 lat to czy muszę płacić ten podatek?

Nie, nie musisz!

Musi go zapłacić osoba, która dostała przelew na konto / na którą wypisany był czek. Bo przecież jako niepełnoletni nie masz konta w AdSense na swoje dane, prawda? :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności