Skocz do zawartości

Podatek z Adsense

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

może się przyda - jeśłi było to sorki ale może ktoś podklei w osobnym temacie.

art z końca 2008 roku.

jak rozliczyć adsensa

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

To ja jeszcze zadan troche inne pytanie.

Jestem osoba fizyczna, dostalem czek z amazona, zrealizowalem go, wplacilem zaliczke, a teraz wpisze go do pita.

Czy trzeba jeszce oprocz tego pita zlozyc jakis dowod wplaty na US? Kopie checku? Kopie przelewu jaki dostalem do banku z incaso?

Nie oczekuje dokladnej wyroczni, ale ciekawy jestem jak reszta osob to robi (albo robila gdy adsense byl jeszcze na czeki).

Sharp LC65D64U a review of an affordable 65 inch HDTV

Sony 52XBR6 review

Do PIT żadnego potwierdzenia skupienia czeku nie dawałem, ale zostawiałem sobie do wglądu na życzenie US.

Zresztą i tak powinieneś określić przychód jako wartość czeku w momencie jego otrzymania a nie realizacji, więc tu już w ogóle nie ma jak się podeprzeć. ;)

Przeczytalem caly temat "podatek adsense i szczerze nic zniego nie wynika" pewnie wiele osob jest w mojej sytuacji a nigdzie niemoze znalesc kompletnych informacji

Mam kilka pytan...

Nieprowadze zadnej dzialalnosci zwiazanej z www, pracuje jednak w innej branzy i otrzymuje staly dochod na konto, co 3-4 mc otrzymuje kase z google z mojej prywatnej www.

Chce sie rozliczyć!

Czy w picie mam wpisac kwote z adsense z calego roku? w dolarch czy w zl? jak zatytulowac te przychody?

Czy mam miec jakis kwit na te przychody? czy US wierzy na slowo?

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

Przeczytalem caly temat "podatek adsense i szczerze nic zniego nie wynika" pewnie wiele osob jest w mojej sytuacji a nigdzie niemoze znalesc kompletnych informacji

To znaczy ktoś ma ten temat przeczytać za Ciebie i wybrać Ci satysfakcjonujące Cię odpowiedzi?

Jak chcesz mieć odpowiedź już teraz, to kup sobie tę książkę:

https://zarabianie-na-blogu.pl/google-adsen...nik-zarabiania/ .

Tam jest informacja od licencjonowanego doradcy podatkowego odnośnie tego, jak rozliczać AdSense prowadząc i nie prowadząc działalności.

Możecie mi powiedzieć czy za ostatnią wypłatę z grudnia muszę wpłacić podatek do 20 stycznia, czy to już jakoś będzie z zeznaniu rocznym ?

Według metody, z której ja korzystam, wypłatę grudniową rozliczamy na zeznaniu rocznym, bez potrzeby wpłacania zaliczki w następnym miesiącu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności