Skocz do zawartości

Strona raz znika raz sie pojawia

GREG1502

Rekomendowane odpowiedzi

Mi się wydaje że trwa większe zamieszanie, typu update, zmiana algorytmu, rozbudowa datacenter - nowe ? ponieważ: roboty google strasznie przyśpieszyły indeksację stron, praktycznie parę tygodni temu trza było czekać do kilkudziesięciu godzin na wjazd robota a teraz to po kilku i od razu łapie całego site, na frazy na których jestem na 1-3 pozycji czasami wylatuję z indeksu na parę godzin, niby katalogi miały zostać wycięte a tu nie dużo powychodziło z site 260

Aplikacje internetowe, systemy wspomagające SEO, programy pod Windows i Linux, info na https://shad.net.pl - dopisz się do Katalogu Firm

• Odpowiedzi 96
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

cos sie ma na rzeczy - www.lagata.pl - spadla na wszystkie frazy jakies 12 dni temu o ponad 60 - 100 miejsc - malo nie dostalem zawalu - wczoraj okolo 17 wszystko wrocilo na swoje miejsce a nawet wyzej - frazy dosc trudne i poularne (forum, forum muzyczne, forum filmowe, forum sporowe i wiele innych) wszystkie wrocily na 1 strone googla i dodatkowo wiele innych fraz wskoczyly do pierwszej dziesiatki - szlak mnie trafial ale nadal dodawalem do katalogow i szukalem linkow

i na moje trwa update PR

www.lagata.pl - miala PR 3

(i tu nic sie nie zmienilo)

ale za to lagata.pl - mialo 0 - teraz wskoczylo na 3 (wczoraj pojawil sie pasek w toolbarze) i pare podstron zalapalo PR - ale tylko lagata.pl

te same podstrony z www stoja w miejscu

inne moje srony z tej samej domeny i innych (nawet rozne IP zupelnie bez zmian)

A u mnie domena dzisiaj wyleciała pod wszystkimi frazami poza top400 xD A była w top10 i top20 w zaleznosci od frazy ;D Mam nadzieje że wroci na nowo na swoje miejsce ;D

Tak swoja dropga zauazyłem dosc znaczny spadek wejsc z google w dniu dzisiejszym, a najlepsze ze domena ma caly czas stala pozycje w wyszukiwarce ;D Czyżby ludzie sie zbuntowali albo dzieci pilnie sie uczą i nie maja czasu na internet xD

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Witam!

Cokolwiek się teraz dzieję z WIELKIM G nie wpływa to korzystanie na funkcjonowanie wielu stron, sklepów internetowych itd.

Jak powiedziałeś trzeba czekać no i czas pokaże co się tak naprawdę dzieje. Ja mam tylko nadzieję, że moje stronki będą wyżej niż są obecnie:)

A co do PR, to jak dobrze zrozumiałem niektórzy mają już nowe. Ja niestety dalej stoję w miejscu

Ja powiem ze to, co napisałem wyżej już nie aktualne. Strona wróciła z kosmosu. Jest wyżej niż poprzednio, pr tez wróciło z 2 na 3. Trwało to jakieś 3 tyg.

Myślę po prostu ze może jakiś zmiany były w DC i to dlatego, a może ze to katalog to G sprawdzało jego wartość czy nie jest to śmietnik. Sam nie wiem nie zajmuje się tym na poważnie wiec nie chce wyciągać daleko idących wniosków.

Pozdrawiam

Ja powiem ze to, co napisałem wyżej już nie aktualne. Strona wróciła z kosmosu. Jest wyżej niż poprzednio, pr tez wróciło z 2 na 3. Trwało to jakieś 3 tyg.

Myślę po prostu ze może jakiś zmiany były w DC i to dlatego, a może ze to katalog to G sprawdzało jego wartość czy nie jest to śmietnik. Sam nie wiem nie zajmuje się tym na poważnie wiec nie chce wyciągać daleko idących wniosków.

Pozdrawiam

Ja bym sie jeszcze nie cieszył..... miałem to samo było nisko - potem wróciło - od wczoraj znowu nisko :)

Kup fantastyczne psy yorki lub maltańczyki.

Chcesz mieć ciepło w domu ? kup kotły

No i u mnie tez wpadla strona (ma juz ponad 3 lata) oparta na sudomenie.

Przez ten caly czas w top 3, ostatnio wypadla na 3 dni teraz juz prawie tyczien jej nie ma.

Miala zroznicowane anchory, moze z 60 % linki to byly z katalogow.

Jest pare dziwnych rzeczy:

teraz na wyszukiwane slowo pokazuje sie jedna podstrona na 80 miejscu;

na niektore anchory z linkow jest na niektore nie np. cos tam + slowo klucowe jest 1,

ale slowo kluczowe miejsce 80

No i moge potwierdzic katalogi i systemy znowu gora :unsure:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności