Skocz do zawartości

Strona raz znika raz sie pojawia

GREG1502

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawdziłem i wyszło, że w DMOZ nie ma strony www.eofe.info od 15 kwietnia.

Co ciekawe narzędzie w DP pokazuje coś takiego dla www.eofe.info:

eofevk5.png

Tak więc pewnie chodzi o linki. Ale ta druga strona (adresu nie podam :)) linków nie straciła, nie dostała ich za dużo (też stabilne linkowanie jak w przykładzie pierwszym), jedyne co to poza linkami napisałem te kilka artykułów w preclach (no dosłownie na jednej ręce można policzyć) i popełniłem wygenerowany programem content (6 podstron w jednej domenie z czego linki do w/w stron zawarte są na 3 podstronach) - ale ten content powstał chyba z 3 dni temu o ile dobrze pamiętam.

Aż wstyd się przyznać ale artykułów i tego wygenerowanego "zaplecza" nie linkowałem. Na stronie głównej (nie związanej tematycznie z podstronami) "zaplecza" dałem tylko linka do wygenerowanych podstron.

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

• Odpowiedzi 96
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Naprawdę proszę o jakieś opinie. Po prostu nie chcę popełnić podobnej gafy w przyszłości. No bo nie codzień się zdarza, że główna wylatuje z indeksu a podstrony i subdomeny są :P

kruzyk.1.gif

Piszę tak post pod postem ale dzięki temu podbijam wątek no i oczywiście kontynuuję wywód.

Strona www.eofe.info wróciła na swoje miejsce - gdzieś późnym popołudniem, bo jak sprawdzałem koło południa to nie było jej dalej.

https://www.google.pl/search?q=www.eofe.inf...zukaj&hl=pl

Wróciła też na swoje dawne pozycje na pozycjonowane frazy.

Gorzej z drugą domeną. Ta cały czas siedzi w indeksie, jednak nie wróciła na swoje pozycje.

kruzyk.1.gif

Moja strona też tak skacze w wynikach, raz jest ostatnia a raz w czołówce, i to się dzieje już od kilku miechów. ale ostatnio strona pobiła rekord, bo zazwyczaj po miesiącu nieobecności pojawiała się w wynikach na góra dobę, a teraz wskoczyła na całe 2 doby, niestety dzisiaj rano sprawdziłem, i znowu te chore google wywaliło ją w kosmos :)

A może by tak zrobić fajne zakupy w sklepie Ordin.pl, gdzie znajdziesz m.in. czarne baterie prysznicowe.

Witam

Nie wiem, co się dzieje, ale mi tez strona raz pojawia się raz leci w kosmos. Zacząłem przeglądać narzędzia dla webmasterów w G.

Moja uwagę zwróciło to ze w statystykach indeksowania jest cos takiego:

„Twoja strona o najwyższej pozycji w rankingu PageRank

kwi Dane chwilowo niedostępne. ( Czemu tak?;)!)

mar https: //hanka.pl/]https://hanka.pl/

lut htp : //hanak.pl ”

Chyba maja jakąś przerwę techniczna czy cos a może oglądaj film dla drugiej zmiany 

To zjawisko robi się coraz ciekawsze i coraz bardziej mnie interesuje, ponieważ dzisiaj po 4 dniach w SERPACH jedna z moich stron znów poleciała.

Jak narazie udało mi się ustalić, że najlepszym sposobem na przywrócenie strony jest danie jej mocnego "kopa" ale później znów leci.

Może ktoś ma coś lepszego ?

Fotografia ślubna: www.marcindrechna.com

Boje się, że te powroty to tylko cisza przed burzą. Czyli wylatuje, starasz się - wraca ale na chwilę aby wypaść definitywnie. Mam nadzieję, że tak nie będzie.

kruzyk.1.gif

ehhh u mnie to samo, z tym że domena pod daną frazą dłużej znajduje się na odległych pozycjach niż w czołówce. Przynajmniej nie jestem jedyny który ma ten problem :D

matkro - 9 lat doświadczenia.

mant.pl - 7 lat doświadczenia w branży SEO. Jesteśmy na rynku od 1 czerwca 2008 roku!

Qurna u mnie to samo - jakby filtr jakiś - przed update RP (miałem 3) obecnie 4 też spadłem na około 2 miechy i to na wszystkie frazy. Zaraz przed update wróciłem na pozycje. Jednak od dzisiaj znowu spadek. Jak tak będzie dalej przenoszę sie na inną domenę. :soczek:

Kup fantastyczne psy yorki lub maltańczyki.

Chcesz mieć ciepło w domu ? kup kotły

Wylatuje każdemu, tylko nie wiadomo co jest przyczyną. Najprawdopodobniej systemy wymiany linków, ale mogę się mylić, ponieważ nie wiem ile osób z tego korzysta. Jak ktoś chciałby dłużej o tym pogadać zapraszam na PW, może uda sie wyciągnąć jakieś wnioski.

Fotografia ślubna: www.marcindrechna.com

No ja nie korzystałem z systemów. Systemami tylko zaplecze podlinkowywałem. Normalnie zdobywałem wpisy w katalogach i trochę precli. Katalogów nie podlinkowywałem a wpisy w preclach owszem.

Zastanawiam się czy nie było jakiejś przerwy w dostępie do serwera, na którym stoi moje konto. Może to G uznał za coś złego. Wieczorem sprawdzę i dam znać.

kruzyk.1.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności