Skocz do zawartości

Strona raz znika raz sie pojawia

GREG1502

Rekomendowane odpowiedzi

Wylatuje każdemu, tylko nie wiadomo co jest przyczyną. Najprawdopodobniej systemy wymiany linków,

JA pozycjonuje bez systemów... ostatnio zacząłem precle stosować, ale nie sądzę , aby to było przyczyną

Kup fantastyczne psy yorki lub maltańczyki.

Chcesz mieć ciepło w domu ? kup kotły

• Odpowiedzi 96
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

kruzyk, z padem serwera to w sumie mogłoby być... o ile się nie mylę to miałem przed tym, wiem, że znajomy, któremu wyleciała też. teraz gogiel szybciej lata po stronach, więc może..

muzyka jest dla mnie bardzo ważna. Zwłaszcza, jeśli jest to dobra muzyka :)

Jedni lubią, inni nie... Ja mimo wszystko lubię czytać ebooki. Audiobooki też.

Zainwestuj w swobodę. Karty kredytowe dopasowane do każdego portfela.

radek, jeżeli chodzi Ci o to, że linkowałem na jakieś nowe nachory to nie. Linkowałem po to aby utrzymać ewentualnie lekko podbić pozycję (z top2 na top1, z top3 na top2). Od początku pozycjonowania cały czas te same anchory. Oczywiście urozmaicałem też różnymi innymi anchorami dla równowagi.

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

Chłopaki ale sie zdziwiłem ;) Sprawdziłem właśnie pozycje kilku moich stron w google i strona ktora była na 15 miejscu nagle wskoczyla na 3 (nie pozycjonowana od kilku miesiecy, stoi na kilkudziesieciu linkach, konkurencja sie pozycjonuje - branza medyczna) natomiast strona ktora była na 20 miejscu po dopaleniu kilkoma linkami wyleciala w otchłań po czym wskoczyła na 15 miejsce... ciekawe jak długo pociesze sie tymi pozycjami

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

A może przyczyną jest "wiek anchorów". Wg moich obserwacji skaczą głównie nowe i dolinkowywane anchory. Im nabierają większej patyny, tym bardziej się stabilizują.

Na pewno nie jest to spowodowane wiekiem anchorów - u mnie cały czas te same i tak samo jak napisał mój przedmówca Kruzyk chciałem podbić z 2 na jedynkę ;) - dziwne bi 2 raz mi się to już z zdarza

Kruzyk i wczechowicz, ale jednak anchory dolinkwywaliście. Przez wiek anchorów rozumiałem to, jaki czas temu były dolinkowywane. Źle się wyraziłem, przepraszam. A P@wel to potwierdza w pewnym sensie. U mnie też tak to wygląda - to co dopalam paradoksalnie leci w dół i powraca. Im mniej "dolinkowywuję" tym stabilniejsza pozycja. Ale mogę się mylić. Może własnie w ten sposób google wypowiedziało wojnę linkom, szczególnie tym rotacyjnym.

Edited: literówki

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Mi spadła stronka tematyczna z dużym contentem - systematycznie pozycjonowana 0d 2 lat przed nową erą pleclów spadłą - potem przesiadłem sie na precle i wróciła - dostała nawet RP4 (wcześniej miała trójkę) jednak od 4 dni spadek na to samo miejsce na wszystkie pozycjonowane frazy (czyli filtr na domenę)

Ja już podałem co poleciało (czytaj strona główna zniknęła z indeksu a podstrony zostały).

radek, od samego początku (już z 2 lata) linkowałem głównie na te dwa anchory, bez przerwy i skoków w ilości linków.

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

moja strona to forum, wiec tresc unikalna - juz 2 tydzien trwa marazm i mnie to strasznie niepokoi :) - chyba zaczne ostro napierac z linkami - bo inego wyjscia nie widze
OT

Może najpierw podstawowe optymalizacje?

Czy ta strona jest pozycjonowana na frazy "Brak nowych postów"?

https://www.google.pl/search?q=cache:www.la...=pl&strip=1

Aż 80 razy w linkach i 100+ na stronie.

I co robią sesje w cache G?

Dla kogo treść jest unikalna? Dla Ciebie? Dla G na pewno nie.

Może G miał po prostu dość?

Dość tego, że jedna strona generuje tyle DUPLICATE CONTENT, np.

https://www.google.pl/search?q=inurl:www.la...pl&filter=0

mozesz troche jasnej ja dopiero zaczynam zabawe z pozycjonowaniem czyli co poprawic ??
Nie mam pojęcia, jak optymalizować forum dla G, bo nigdy tego nie zrobiłem, ale na pewno wiem, że tak jak w

https://www.google.pl/search?q=cache:www.la...=pl&strip=1 nie powinno wygładać strony dla G.

Poszukaj w G o optymalizacje i wtyczki SEO do twojego skryptu.

Sesje są potrzebne dla userów, normalne dla zalogowanych, ale wyszukiwarce powinno być serwowane strony bez sesje, tzn. bez np. &sid=f84c499553f232f944633f669e8c76ca

Dla G powinno być tylko jedna strona www.lagata.pl/podstrona.php

a nie kilkaset

www.lagata.pl/podstrona.php&sid=f84c499553f232f944633f669e8c76ca

www.lagata.pl/podstrona.php&sid=23fc4995252346523653346634576c

itd.

Jeśli nic dobrego nie znajdziesz, możesz chamskie G tak zmusić zaindeksować tylko jedną strone - ale to nie jest dobre rozwiązanie:

.htaccess

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} (googlebot) [NC,OR]RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} (slurp) [NC,OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} (msnbot) [NC,OR]

RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} (OnetSzukaj) [NC]

RewriteRule ^(.*)&sid=([a-zA-Z0-9-]+)$ $1 [R=301,L]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności