Skocz do zawartości

Strona raz znika raz sie pojawia

GREG1502

Rekomendowane odpowiedzi

moja strona miała takie właśnie problemy przez ostatnie kilka miesięcy, regularnie raz w miesiącu pojawiała się wysoko w wynikach na jakieś 24 godz, po czym znowu wylatywała w kosmos (cała strona)

ostatnio się wnerwiłem i napisałem w tej sprawie do supportu google; że lubię tę stronę, i mam problemy z wyszukiwaniem bo ciągle skacze w górę i w dół wyników, poza tym pisałem o tym na grupie dyskusyjnej google dla webmasterów

i o dziwo teraz od jakiegoś tygodnia moja strona wróciła na swoje miejsce, jest tam gdzie być powinna, nie skacze w wynikach, nie wylatuje w kosmos, nie wiem czy to zbieg okoliczności, czy może google się zlitowało

A może by tak zrobić fajne zakupy w sklepie Ordin.pl, gdzie znajdziesz m.in. czarne baterie prysznicowe.

• Odpowiedzi 96
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dopisuję się z uwagi na ten sam problem. Dzisiaj (17.05.2007) rano kompletnie zniknęło moje prom dresses. Przede wszystkim strona główna, podstrony można znaleźć gdzieś hen daleko. Nie używałem linkora, ani precli. Jedyna nowość jest taka, że od kilku dni dodawałem komentarze na tematycznych blogach dając anchora w nazwie autora postu.

Teoria spisku: Czy to możliwe, żeby ktoś zgłosił albo robot wykrył tego rodzaju praktykę jako spam? Nie wierzę...

Z drugiej strony, jeśli dużo komentarzy było dodawanych na googlowym bloggerze, a większość była podobna...hm?

Macie podobne doświadczenie?

A ja już mam tego dość...

Dziś znowu dziwny spadek na frazy które były w top1 (łącznie z nazwą domeny), wszystkie z top1 poleciały dokładnie na 6 pozycję.

Pozostałe, nieco trudniejsze frazy wyleciały poza top10.

Chyba mi nie powiecie, że to przez działania konkurencji ?

Dopisuję się z uwagi na ten sam problem.

Macie podobne doświadczenie?

Chcac nie chcac tez sie dopisuje...:/

Nie bede opisywal co sie dzieje bo juz wszystko opisaliscie ... U mnie to samo. Strona lata w dol i w gore , tyle ze przed ta karuzela moja zaliczyla karuzele PR. z PR4 na PR0 by wejsc na PR2 a wrozki podaja ze w nastempnym update ma byc znowu PR4. Strona z 1,5 letnia historia od dlugiego czasu nie ruszana stala sobie wachajac sie max o 3 miejsca , az na poczatku roku sie zaczelo.

Pozdrawiam

Też zauważyłem to dziwne top6. Na samym początku właśnie z top1, top2 pospadałem na top6 na kilka fraz. Równo na top6. Dziwne.

u mnie to samo - 3 raz tak spadłem - na wszystkie frazy i to dokładnie o 5 oczek :)

Kup fantastyczne psy yorki lub maltańczyki.

Chcesz mieć ciepło w domu ? kup kotły

Miałem podobną sytuację, strona znikała na szary koniec indeksu (storona 10+) na jakieś 8 dni, by potem wrócić na cztery dni i tak w kółko (już 3 razy). W tym czasie PR strony głównej wzrósł do 5 (z 3), a 90% podstron zyskało jakiś PR w ogóle (np.: 0), dużo podstron zyskało PR 4, 3. Dodam jeszcze że strona pozycjonowana jest szeroko, nie na kilka konkretnych słów, nie jest zbyt mocno zlinkowana, nie korzystam z linkorów itp.

3 dni temu znów spadłem na końce indeksów. Zobaczyłem jednak że mam jakis błąd w sitemapie. Poprawiłem go i zgłosiłem sitemapa do ponownego pobrania. Może to zbieg okoliczności ale znów wróciłem na dobre pozycje w indeksie, i to nie po 7-8 dniach jak poprzednio a w dniu następnym po pobraniu sitemapy. Sprawdźcie prosze, może to jest ratunek: ręczne zgłoszenie sitemapy.

Nie wiem co może powodować takie zachowanie Googla, może po prostu coś im się pierdzieli i informacja o pozycji w indeksie wylatuje.

u mnie strona spada albo o 10 albo o 90 pozycji. Strona spokojnie pozycjonowana od kilku lat, domena zarejestrowana w 2002 roku. Ktoś z google powinien się wypowiedzieć w tej sprawie bo z tego co widzę nie jest to zjawisko marginalne i normalne.

Jeszcze zapytam... czy kiedykolwiek nie dostaliście maila od google z informacją o np. wyrzuceniu strony z indexu na 1-3 miesiące, w związku z wykryciem zakazanych technik na stronie (np. ukryty tekst)? Tak się zastanawiam czy przypadkiem nie jest to jakaś forma karania witryn, które mają coś na sumieniu !!!

dzisiaj domena lagata.pl wraz ze wszystkimi subdomenami powrocila na wszystkie frazy - ciekawe tylko na jak dlugo i czym to jest spowodowane - tez skrobalem do googla - ale cos nie chce mi sie wierzyc by oni cos zadzialali

-------edit

no i zabawa trwala dobe - znowu polecialo wszystko w kosmos

Ja ze swoją stroną - desktops.pl - miałem podobnie. Raz była na swoim miejscu, a raz wywalało ją na sam koniec pod wszystkie frazy. Postanowiłem zaczekać, ale to nie przyniosło żadnego rezultatu. W końcu (dosyć niedawno) pozmieniałem delikatnie tagi meta, usunąłem wszystkie zbędne komentarze i poprawiłem nieco kod. Po tym zabiegu, wypełniłem wniosek o reinclusion, w którym opisałem całą sytuację. Po ok. 2 tygodniach strona wróciła na swoje miejsce i utrzymuje się tak już od ok. 3 tygodni.

Nie wiem czy to, że pojawiłem się spowrotem w google było spowodowane reinclusion form czy poprawą jakości kodu, ale ważne że zadziałało. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności