Skocz do zawartości

Strona wordpress - seo - niewiele treści

trim

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 1.04.2024 o 23:02, trim napisał(a):

Jakie kwoty na linkowanie dla strony

Kwota zależy od serwisu, gdzie będzie link. Jeśli będziesz celował w grube kotlety jak "otomoto.pl" to kwota możne być (n) cyfrowa.
Jeśli z niżesz półki jakie można spotkać w ogłoszeniach na PiO będzie to kwota ok 500 ~ 1000 zł

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 7 miesięcy temu...

Podepne się pod swój temat.  Moja strona tkwi w sandbox, jest dobrze zoptymalizowana, linkuję ją ostrożnie i dodaje treści. Coś tam w search console urosło bo widać, że widoczność się zwiększyła  znacznie. ale nadal tkwi w sandbox i te linki jeszcze nie działają jak powinny bo strona nie ma jeszcze roku od zaindeksowania.

Czy ja dobrze to rozkminiam, że jak pisze się, że sandbox trwa od 3 miesiećy do nawet roku. To czy moja logika jest dobra, że jak mam pomysł na kolejny serwis to czy nie lepiej kupić domene i postawić stronę i coś tam pododawać. Czy ona (strona) wyjdzie po roku czasu jak nie będę jej linkował w ogółe tylko dodawał treści wartościowe.  Czy niezbędne jest linkowanie żeby wyszła z piaskownicy. Czy ten rok czasu to naprawdę maksymalny czas w jakim strona jest w sandbox.

@trim skąd wiesz, że Twoja domena tkwi w sandbox, a nie po prostu ma źle lub słabo prowadzone działania SEO i SEM?

Co to znaczy, że linki nie działają bo strona nie ma roku od zaindeksowania? Ja pierwsze linki robię już w momencie kiedy strona jest jeszcze "w budowie", im szybciej tym lepiej (tylko z głową).

Te teorie o tych trzech miesiącach do roku, to w ogóle nie wiem skąd.

Pozdrawiam :)

Taki wykład oglądalem jakiegoś seowca na youtube, że jak strona jest w sandbox to tyko częśc wartości stronie, która jest linkowana jest przekazywana. Teorie o 6 miesiącach to wszędzie o tym w google czytam.

5 godzin temu, trim napisał(a):

Taki wykład oglądalem jakiegoś seowca na youtube, że jak strona jest w sandbox to tyko częśc wartości stronie, która jest linkowana jest przekazywana. Teorie o 6 miesiącach to wszędzie o tym w google czytam.

Ta teoria ma się nijak do przykładu mojego serwisu, gdzie gdy strona była w mitycznym sanboxie - od razu wystrzeliła na większość fraz, by po pewnym czasie spaść, utrzymując ten poziom do tej pory.

Edytowane przez yeahgone

Lubisz E-sport? EsportLife to miejsce dla Ciebie.

webdevil-sygnatura-2.png.9f607f84f0452dafaa3215a682bc491d.png

Macie złe treści lub przegrzeliście serwis optymalizacja. 

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint