Skocz do zawartości

[problem] panel do domen

zecke

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Ponad rok temu wykupiłem konto w jednym z hostingów. Do konta od razu wykupiłem za niewielkie sumy domeny. Oczywiście domeny dostałem bez panelu administracyjnego i dlatego po roku postanowiłem dopłacić kilkadziesiąt złotych do każdej domeny i dostać panel do zmiany DNS itd. Problem w tym, że administrator tego hostingu zwleka i zbywa mnie z przekazaniem paneli, tłumacząc się tym, że trwa CESJA domen i sprawa ciągnie się już ponad 2 miesiące. Czy to powinno trwać tak długo? Ponadto jedna z domen nie funkcjonuje już od 2 tygodni, co administrator tłumaczy również cesją domeny, czy jeżeli przepisywana jest cesja on nie może zmienić dns ? Domeny zostały zarejestrowane na jego dane w nazwa.pl i w rejestracjadomen.pl

Pozdrawiam i czekam na opinie i pomoc

Cesja domeny - góra parę dni, kwestia wysłanie i weryfiakcji wniosków.

Ewidentnie widać, że firma nie chce się pozbywać klienta (czyt. pieniędzy).

PS, co to za firma? (będzie to przestrogą dla innych osó;)

Zresztą która to firma nie daje panelu nawet do zmiany DNS'ów zakupionej domeny?

postanowiłem dopłacić kilkadziesiąt złotych do każdej domeny i dostać panel do zmiany DNS itd.

Czy dobrze rozumiem, że zapłaciłeś: " ilość domen x kilkadziesiąt złotych = kilkaset złotych" za możliwośc zmieniania DNSów?

Jeśli tak to może warto zmienić firmę hostingową.. ? :rolleyes:

ps. przepaszam za offtopic.

No cóż, w większości "tanich hostingow" domeny rejestrowane są na firmę hostingową, a nie dane klienta - było o tym już wiele razy.

I w tym przypadku właścicielem domeny jest firma hostingowa, a nie klient.

Jedyna możliwość to postraszyć taką firmę (oficjalne pismo), że albo dokona natychmiastowej cesji domeny a dane klienta, albo sprawą zajmą się odpowiedni Urzędy.

Zapłaciłeś za domenę, nie za jej "pożyczenie", więc powinna być Twoja.

Po ostatnich problemach nuh.pl exh.pl widać ewidentnie, iż nie próbują odbudować opini tylko ją pogrążają.

PS. może warty napisać o tym również na innych forach?

Pzdr.

Chcesz powiedzieć, że domena www.frogtranslation.com nie została przez niego przedłużona??? I wykupił ją tocows.com ??? Jak mogę ją odzyskać ???

A w whois jest napisane że domena jest przedłużona do 2008, jest moje nazwisko i nazwisko rejestartra, to ja już nic nie kumam...

Sprawa się wyjaśniła. Panele do domen otrzymam po miesiacu od ich przedłużenia (opłata dotyczyła tylko i wyłącznie przedłużenia, panel dostane wraz z kodami autinfo, ponieważ była zakupiona w promocji i takie są jej warunki). Wyjaśniliśmy sobie wszystko i jestem zadowolony.

temat wyjaśniony, do zamknięcia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności