Skocz do zawartości

Mam pytanie odnosnie pozycjonowania.

szczalpi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam strone z artykulami. Wszystkie artykuly sa dodane do bazy mysql. Zwiazku z tym mam pytanie. Czy lepiej tworzyc pliki z rozszerzeniem *.html lub *.php dla kazdego artykulu, czy zostawic tak jak jest tj. w bazie mysql? Chodzi mi oto, ktory sposob jest bardziej przyjazny dla indeksowania stron przez wyszukiwarki? Moja adres strony to web.parkuj.com.

Prosze o rade

tak jak jimmi napisał: przyjazne urle:

np artykul.html a nie art.php?q=artykul

co do generowania w locie - jeżeli Twoje artykuły nie zmieniają się tak często możesz stosowac cache w postaci plików - np cachować podstronę i zapisać jako plik artykul.html - oczywiście takie rozwiązanie tylko w sytuacji gdy Twoja baza art. jest naprawde duża, posiadasz dużą ilość odsłon - i oczywiście treść art nie zmienia się zbyt często.

A generować w locie to wykonać zapytanie sql, pokazać wynik zapytania na stronie www.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności