Skocz do zawartości

miejsce na 30 domen

gothen

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , mam zamiar kupic powiedzmy 30 domen , na kazdej bedzie postawiony katalog firm. Kazdy kat. bedzie przypadal na miasto w danym wojewodztwie i bedzie pozycjonowany na frazy zwiazane min. z danym miastem. domeny .com wiec licze 30x 25zl + 30 x (kwartal konta seo resseler w tani hosting z roznymi ip) 20 daje razem 1350zl. Moze ma ktos pomysl badz argumenty by to inaczej rozwiazac. Np. moznaby tez wykupic jeden wiekszy serwer i przekierowac 30 domen na odpowiednie katalogi , ale wtedy wszystkie serwisy beda mialy ten sam ip (a ja po waszych wypowiedziach do konca nie jestem przekonany na ile to wplynie na wypozycjonowanie domen). Pozdrawiam i z gory dzieki za jakis koment.

Kup sobie normalny hosting (np. www.xon.pl) , jeżeli te katalogi firmowe będziesz pozycjonował to po co Ci różne IP ?

btw. gdzie takie tanie konto z 20ipkami dostane jak piszesz?

Pzdr.

rankhouse-logo-top1.png

Pozycjonowanie stron Katowice - www.rankhouse.pl
tel.: 32 307 07 03 / mob.: +48 533 336 613

Kup sobie normalny hosting (np. www.xon.pl) , jeżeli te katalogi firmowe będziesz pozycjonował to po co Ci różne IP ?

Tak , ale czy wtedy bede mogl uzyc tych katalogow jako zaplecza. Z tego co widze to czesto ludzie pisza o dawaniu katalogow na rozne ip

nie wspominajac o roznej ich klasie.

Jezeli tak to moze dobrym dla mnie rozwiazaniem byloby najpierw umiescic katalogi na jednym koncie (na jednym ip'ku) , a dopiero po jakims czasie (po zapelnieniu ich dana iloscia wpisow) przerzucic je na osobne ip'ki ? Prosze mnie poprawic jesli moj tok myslenia jest bledny. Pozdrawiam

A te katalogi mają być zapleczem dla innych stron? Czy mają to być katalogi do "zarabiania", czyli jako główny punkt programu? Jeżeli to drugie to nie liczą się IP katalogów, tylko IP stron z których będziesz do nich linkował.

Jeżeli jednak pierwszy wariant (czyli katalogi = zaplecze) to nie widzę sensu ich pozycjonowania pod nazwy miast (zaplecza się nie pozycjonuje tylko nadaje się siłę - czytaj o presellach wg Jeża), poza tym odradzam jako zaplecze katalogi teraz... no chyba, że takie wordpressowe :)

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

A te katalogi mają być zapleczem dla innych stron? Czy mają to być katalogi do "zarabiania", czyli jako główny punkt programu? Jeżeli to drugie to nie liczą się IP katalogów, tylko IP stron z których będziesz do nich linkował.

Jeżeli jednak pierwszy wariant (czyli katalogi = zaplecze) to nie widzę sensu ich pozycjonowania pod nazwy miast (zaplecza się nie pozycjonuje tylko nadaje się siłę - czytaj o presellach wg Jeża), poza tym odradzam jako zaplecze katalogi teraz... no chyba, że takie wordpressowe :D

Wiec tak : docelowo maja to byc jak to nazwales katalogi do "zarabiania" , ale myslalem ze jesli uzbieraloby sie "troche" wpisow to dlaczegoby nie uzyc ich jako zaplecza (katalogi sa autorskie a ewentualne linki do stron firm 'no fallow' , takze niema tu mowy o kolejnej farmie linkow ale o stronie z w miare orginalna moderowana trescia).

Mam rozumiec ze nie da sie tego polaczyc i mam wybrac miedzy jednym a drugim ?

Tak czy tak rozumiem ze jesli nie bede myslal o tych katalogach jak o zapleczu to smialo moge zakupic serwerek np w nazwie (czy xon), stworzyc 30 podkatalogow , do kazdego przekierowac domene i pozycjonowac je nie przejmujac sie ze wszystkie sa na tym samym ip. O to mi wlasnie chodzilo.

Jeszcze raz dziekuje za poswiecenie czasu i pomoc.

Witam , mam zamiar kupic powiedzmy 30 domen , na kazdej bedzie postawiony katalog firm. Kazdy kat. bedzie przypadal na miasto w danym wojewodztwie i bedzie pozycjonowany na frazy zwiazane min. z danym miastem.
Jak chcesz pozycjonować 30 katalogów?

Mam problem pozycjonować więciej niż 2 regionalnych - do 30 musiałbym mieć dodatkowe 25 domen z PR5.

Pozatym 30 moderowane katalogi z nofollow.

Ile osób będą moderować albo sami dodawać wpisy?

PS: Jeśli robisz 30 WARTOSCIOWE katalogi na jedym IP, to google to je.

Co do katalogow to nie maja to byc 'katalogi linkow do stron' tylko raczej platne katalogi z obszerna reklama danej firmy.

(przykladowym takim jest https://slaskie.turegion.pl/) z jedna zbiorcza regionalna wyszukiwarka. Przy takich zalozeniach

mozna sobie pozwolic na moderowanie kazdej ilosci wpisow. Po prostu lokalne katalogi i wyszukiwarki

firm dla wszystkich powiatow w danym wojewodztwie zebrane pod jedna marka.

Nie mam zamiaru wbijac ich na frazy "katalog firm". Raczej w inny sposob chce wyjsc do klienta.

PS: Jeśli robisz 30 WARTOSCIOWE katalogi na jedym IP, to google to je.

Wlasnie dlatego zadalem to pytanie , czy dawac je na osobnych ip , czy nie.

To trochę się spóźniłeś https://www.miasto365.info/ :D

swoją drogą podobna moc moańza uzyskać z 3 zwykłych serwisów :).

Ehh odrazu ze sie spoznilem. Znam tez inne podobne katalogi , np. (https://slaskie.turegion.pl/) i wcalnie na mam zamiaru sie z nimi scigac

czy walczyc. Nie pisalem takze o tym jako o jakms rewelacyjnym czy innowacyjnym pomysle , poprostu chce w ten sposob stworzyc sobie

baze danych i informacji o firmach ktora ma byc wykorzystana w inych celach.

Dla mnie istotne w tym calym temacie jest : dac katalogi na jednym czy na 30 ip.

#gothen + dla Ciebie, że korzystasz z autorskich katalogów/skryptów, a nie idziesz na łatwiznę jak 90% osób.

Co do hostingu... chyba taniej i wydajniej wyjdzie Ci wykupić pojedyńcze konta w paru "tanich" hostingach ?

Przynajmniej nie będziesz uzależniony od jednej firmy ;)

#miz bez obrazy ale gdzie w iq masz podane parametry hostingu, wiele adresów IP i w ogóle dla autora tego tematu?

Jak już reklamujesz jedeną i tą samą firmę nasz wszystkich forach to chociaż rób to z głową, a nie tylko tak, żeby było - tak to może każdy...

Domeny .com polecam w ipower.com ;).

Miz a co powiesz na www.az.pl i domeny .com za 15zl/netto .

Przegladam firmy z https://statystykidomen.pl/ i ta oferta wydaje sie bic na glowe wszystkie inne (polskie)

. Ps. Oczywiscie kolejny rok juz na 49/netto ale to standard

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności