Skocz do zawartości

Overoptimization filtr

5il3nt

Rekomendowane odpowiedzi

potwierdze tylko słowa "jimmi" .....

mialem "wyskok" z TOP10 na 2-3 tygodnie. Prawdopodobnie za identyczną kopie umieszczoną jakis czas temu na jakims darmowym serwerze. Wykasowałem strone i wszytsko wrocilo do normy ....

w tym czasie , tylko dzieki posiadaniu kilku innych domen w "moim" temacie nie przymierałem z glodu i z nudów (choc oczywiscie bylo lekko z tylu ). Polecam inne domeny, najlepiej na innym serwerze, wypozycjonowanej pod inne frazy z danej branzy. Zawsze to jakiś parasol ochronny na wypadek "kary boskiej z Googlimpu" ;)

::: jacek mariusz polewski :::

::: poligrafia i drukarnia on-line - myśl o nas kolorowo :::

No to dziś strona znów powróciła i to na jeszcze wyższe pozycje ;)

Ciekaw jestem czy to ponownie skok jedno dobowy czy już na stałe.

Wczoraj dokonałem zmiany w description + wywaliłem jeden link wewnętrzny na stronie głównej który linkował do głównej na anchor najmocniej ostatnio linkowany.Tylko czy aż tak szybko Google by zareagowało na te zmiany ?

Gizmo:: Pisząc przesadną optymalizacje miałem na myśli właśnie znaczne nadużywanie fraz kluczowych w treści i kodzie strony.

Sciagnij www.webceo.com - najlepszy do optymalizacji strony, wlacz analize i zobaczysz - ma wbudowane dopuszczalne wspolczynniki gestosci slowa, zakrzyczy jak jest za duzo

pozdro

p,.

ma wbudowane dopuszczalne wspolczynniki gestosci slowa, zakrzyczy jak jest za duzo

Problem w tym, że to są dopuszczalne współczynniki według autora skyrptu, bo wyszukiwarki takicj danych nie udostępniają.

Najlepiej jest optymalizować stronę na zdrowy rozsądek.

Dokładnie tak jak Michał napisał.

Webceo ma jakieś tam dane ale wcale nie musza one a nawet nie są zgodne z tym jakie współczynniki mają wyszukiwarki.

Oczywiście można opracowac pewne normy: teoretycznie opracowując normy - nalezy pobrac z netu próbke miliona podstron/ lub 200 tyś domen i na ich bazie wyciągnąć dane z średniej występującej na próbce stron.

Ja oczywiście na tej bazie robie optymalizację - czyli analiza budowy próbki stron i wydaje mi się że taki czynnik jest najlepszy. Czyli nie robić marnych stron ani tez przeoptymalizowanych tylko robić strony takie jak wydają się być naturalnymi - więc bazując na średniej z internetu. Większość wyszukiwarek bazuje jak sądze właśnie na czynniku średniej - jeżeli na większiej ilości stron będzie użont nie urząd to użont uzna za poprawne słowo.

Najlepiej jest optymalizować stronę na zdrowy rozsądek.

100% racji! Strony tworzy się dla ludzi a nie robotów.

Hehe i pisze to ktos z forum dla pozycjonerow :) dobre

Po drugie chyba lepiej zeby profi soft pokazal gestosc slow niz robic to recznie z pomoca Worda - czy nie?

pozdrawiam

p.

Tak lepiej żeby obliczył ci to jakiś dopowiedni soft.

Ja to robie akurat własnym skryptem.

Ale gęstość słów to tylko zalążek optymalizacji.

Dla porównania:

A) Jestem sobie keywords, obecnie bazuje na optymalizacji analizującej gęstość keywords.

B ) Keywords jest jednym z lepszych położeń w treści. Ważnym jest aby nasze keywords były umieszczane odpowiednio w treści strony.

Oczywiście powyższcze 2 przykłady nic nie wnoszą a mają jedynie zobrazować niż GĘSTOŚĆ to jedno a sposób i miejsce słów kluczowych to drugie. Dopracowanie obu tych czynników jest bardzo ważne.

Optymalizując poprawnie treść bazując na dużym serwisie można uzyskać naprawde duży traffic z niszowych słów kluczowych.

I dlatego spokojnie pozycjoner może mówić takie rzeczy a robić inaczej.

Wskazówki są dla 1 www nie dla 100.

Gdy będziesz porady stosował na 1 www to zrobisz to dobrze, jak będziesz musiał zrobić to samo na 100 www to sobie darujesz. Bo zoptymalizować treść 100 dużych serwisów to są miesiące pracy. Czasem zoptymalizować treść nawet jednego serwisu może być bardzo trudna.

Najważniejsze że gra jest warta świeczki.

Witam,

ja właśnie chyba padłem ofiarą przeoptymalizowania strony - jednak to co widzę w przypadku witryny www.kasety.pl różni się od tego czego uświadczałem wcześniej

tutaj problemem jest to, iż domena ta przez ostatnie 2 lub 3 lata wskazywała na adres www.armel.pl - od 2 dni po przekierowaniu na nową wersję wyleciałem całkowicie z SERP'ów (1 miejsce na słowo kasety) - najśmieszniejsze jest to, iż po wpisaniu w googlu pełnego adresu (www.kasety.pl) ukazuje się on systematycznie na coraz dalszej pozycji (obecnie 5-6) a na pierwszym serwowana jest stara domena www.armel.pl

czy to efekt przeoptymalizowania? czy może sandbox?

czy przekeirowanie głównej strony (armel) na nową wersję i ustawienie R=301 dla kasety.pl przyniesie jakąś poprawę?

PS. jak długo może mnie to trzymać jeśli to nie sandbox?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności