Skocz do zawartości

podkatalog czy zwieksza PR dla katalog ?

pieto

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, proste pytanie mimo to nieznalazłem odpowiedzi.

1.Tak jak w temacie interesuje mnie czy podkatalog w domenie.pl a w zasadzie jego PR wpływa na PR domeny ?

2.i to samo pytanie w odnośnie subdomen chociaz tu mocno w to wątpię.

3.oraz trzecie pytanie podobne do pierwszego

majac domena.pl/katalog/podkatalog/podkatalog/strona.html czy popularnosc strona.html wplywa na PR wszystkich katalogów i domeny ? i czy głębokość zagnieżdzenia drzewa ma na to wpływ ?

pozdrawiam i z góry dzięki za odp.

Kiedyś postawiłem małą stronkę (kilkadziesiąt podstron) na subdomenie, podlinkowałem ją jedynie z jednego mocnego serwisu PR5. Domena główna zawierała tylko meta tagi i słowo z nazwą domeny w h1, nie była wcale linkowana. Po miesiacu był update PR, subdomena dostała PR3, domena główna natomiast PR2 choć Google, MSN oraz Yahoo nie zwracały wyników do niej na zapytanie "link".

Wniosek: subdomena miała wpływ na PR domeny (przynajmniej w moim przypadku)

To nie to samo, nadawanie "zawyżonego" PR miało miejsce chyba w połowie ubiegłego roku. Nowe domeny otrzymywały wysoki PR mimo, że linkujące do nich strony były powiedzmy... marnej jakości. W moim przypadku domena główna otrzymała PR choć nie prowadziły do niej żadne linki i o czym zapomniałem wspomnieć wcześniej domena główna również nie była widoczna w cache Google.

Na PR mają wpływ linki anie domeny czy subdomeny, katalogi, podkatalogi.

W tym przypadku odpowiedź na wszystkie trzy pytania brzmi: NIE

To ja rozumiem, ale moze przedstawie taka sytuacje

Serwis jest wielotematyczny pogrupowany tematycznie katalogami np domena.pl/artykuly domena.pl/katalog_stron/kategorie i zaluzmy ze pozycjonuję sobie katalog stron tzn zdobywam linki typu domena.pl/katalog_stron/ i jak rozumiem w tym wypadku podbijam sobie PR domena.pl/katalog_stron/ a nie domena.pl ? (sorki ale sie juz zakrecilem)

Czy nie lepiej bedzie jak wszystko dostepne bezposrednio z domena.pl ?

Zakręciłeś ostatnie 2 zdania są sprzeczne.

Opcja numer 1

Masz katalog ----> domena.pl/katalog_stron/ (linkuj do niego)

Masz tam -----> domena.pl/katalog_stron/agd/ (i mase innych kategorii i podkategorii)

Tak więc w momencie linkowania domena.pl/katalog_stron/ (uznajemy, że jest to strona główna)

Cała moc jest przekazywana tylko tam gdzie prowadzi wewnętrzne linkowanie (przykład: domena.pl/katalog_stron/agd/odkurzacz itp...)

W wypadku kiedy z domena.pl/katalog_stron/ nigdzie nie ma odniesienia do domena.pl (moc nie jest przekazywana, bo nic nie bierze się z próżni).

Opcja numer 2

Masz katalog -----> domena.pl (na niej przykładowo 20 linków wewnętrznych takich jak:

domena.pl/katalog_stron/, domena.pl/katalog_stron2/ )

Tak więc teraz kiedy linkujesz domena.pl moc zostaje przekazywana na inne strony wewnątrz domeny.

Do wyboru do koloru.

Tak jak powyzej , dokladnie 14 miesiecy temu kupilem domenke , zalozylem na niej subdomene ktora pozycjonowalem , na domenie glownej nic poza napisem "strona w budowie" , po PR update subdomena dostala PR 3 a glowna PR2. Nic nie udowadniam tylko podaje moje doswiadczenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności