Skocz do zawartości

[inne] Tysiące mandatów bezpodstawnych? Sąd o "pieszym wchodzącym"

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

Warto posłuchać.  Tak, czy inaczej ten przepis to wielka parodia. Nagle się okazuje, że pierwszeństwo ma pieszy wchodzący już na pasy, A NIE TEN stojący na przed PASAMI :gafa:
---

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

3 godziny temu, Mion napisał:

ten przepis to wielka parodia

Przepis jest jasny i klarowny tylko ludzie interpretują na swój sposób lub nie potrafią czytać z zrozumieniem.  Podobnie jest z przejazdem dla rowerów. Większość jest przekonanych (a szczególnie rowerzyści), że  kierowca auta musi ustąpić rowerzyście gdy ten zbliża się do przejazdu szczególnie gdy przejazd jest wymalowany na czerwono. To jest błąd. Rowerzysta ma pierwszeństwo i owszem ale gdy znajduje się na przejeździe. 

Policja z niewiedzy korzysta. Wyrabiają normę mandatów. Miałem przypadek gdzie chcieli mnie podpuścić abym wyprzedził radiowóz przed przejściem dla pieszych a nie było tam sygnalizacji.

• Like 1

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

53 minuty temu, SzlafRock napisał:

udzie interpretują na swój sposób lub nie potrafią czytać z zrozumieniem

Masz rację. Jakiś czas temu kierując pojazdem byłem w zasadzie metr od zebry i również na te samo przejście z chodnika wbiegła biegaczka. O mało co by się ze mną zderzyła ?  Tak nie ja z nią tylko ona ze mną ?Rowerzyści to już masakra dosłownie wjeżdżają pod koła...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 3 tygodnie później...

Samemu nie nosiłem maski ani 1 razy i nigdzie. Widziała mnie policja dziesiątki razy i nikt mi nic nie robił. Nigdzie jej nie zakładałem. Tak jak mnie też nikt nie zmusi do wstąpienia do wojska w razie czego. 

• Haha 1

Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne.