Skocz do zawartości

Jak zrobic wiele stron?

Kazur

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Testuje cos takiego. Na stronie zawsze jest link typu

nastepny ktory kieruje do pliu .com/test_s.html gdzie s jest zmienna

Cala strona ma konstrukcje test_1.html, test_2.html itd....

Do tego na stronach losowany jest tekst. Z bazy 2000 slow wybierane jest 150 slow na strone.

Obok znajduja sie linki do stron test_10.html test_20.html itd... Aby robocik latwiej indeksowal dalsze czesci.

Robie to dlatego zeby sprawdzic co zrobi jesli na stronie umieszcze galerie losowych zdjec. Na tej samej zasadzie.

I mam dobre (dla niektorych zle) nowiny. Jak na google po komendzie site: pokazuje tylko jedna strone.

Moze to przez losowy tekst.

A ja nie będe miał sygnaturki

piotrek przeslij mi ten swoj skrypt ktorego uzywasz na PM

Jakoś Twoja wypowiedź mnie nie przekonała do tego abym Ci cokolwiek wysłał, to raz.

A dwa, przez upublicznianie takich skryptów rozumiem stworzenie strony internetowej przynajmniej w 5 językach i prezentację ich tam z konkretnym opisem oraz konkretną petycją do wyszukiwarek a nie pokątne słanie kodów po PM więc się nie wygłupiajcie się Koledzy ;)

Jeśli się zdecyduję na taki krok to napewno się o tym dowiecie ;)

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Nie testowałem tego rozwiązania https:// temp.webwweb.pl/petla.php nigdy w praktyce (czyli nie indexowałem) bo taka pętla linków jest techniką dalece spammerską a do takich nie sięgam

a czy brak <meta robots.... powoduje, ze robot nie podaza za linkami ?

wydaje mi sie, ze publikujac link tutaj na forum zapraszasz crawlera do pracy.... chyba ze masz w robots.txt odpowiedni wpis... nie sprawdzalem... a moze po prostu cloacking ?

linki ze stopki...

zapraszasz crawlera do pracy

Mógłbyś się martwić gdyby ten test był napompowany sztuczną treścią i linkami na potrzeby promocji czegokolwiek a jak widzisz tak nie jest. Jak sobie robot trochę poskacze i zindeksuje fragment to tez mu się nie stanie wielka krzywda bo test i tak zniknie.

akoś Twoja wypowiedź mnie nie przekonała do tego abym Ci cokolwiek wysłał, to raz.

A dwa, przez upublicznianie takich skryptów rozumiem stworzenie strony internetowej przynajmniej w 5 językach i prezentację ich tam z konkretnym opisem oraz konkretną petycją do wyszukiwarek a nie pokątne słanie kodów po PM więc się nie wygłupiajcie się Koledzy Wink

Jeśli się zdecyduję na taki krok to napewno się o tym dowiecie Very Happy

No nic w takim razie poszukam gdzies indziej :/

Ja nie chcem pisac petycji tylko przepromadzic maly test.

Piotrku, czy myslisz ze taki skrypt jak masz to cos strasznie tajnego a jak ten skrypt ujzy swiatlo dzienny to google stanie sie jeszcze wiekszym smietnikiem?

Pozdrawiam

Absurd, nonsens i hipokryzja.

Mój blog o SEO / SEM

Ale to nie jest nic trudnego. Przy podstawowej wiedzy z PHP, skrypt jest do zrobienia. A wydaje mi sie ze nie malo osob juz go zrobilo i go wykorzystuje (jesli dziala). Mi jak juz mowilem google nie chce zaindeksowac wiecej niz 1 strony

Ale to nie jest nic trudnego

Ale ja wcale nie twierdze że wrzuciłem tu do pokazania coś zawrotnie skomplikowanego :D

czy myslisz ze taki skrypt jak masz to cos strasznie tajnego

O, napewno kod PHP nie jest niczym strasznie tajnym. W zasadzie na stronach https://php.net masz wszystko jasno i czytelnie opisane od a do z.

No nic w takim razie poszukam gdzies indziej :/

Ja nie chcem pisac petycji tylko przepromadzic maly test.

ja zdobyłem bardzo podobny skrypt i można go sobie przerobić na dowolną illość stron :mrgreen:

Wino - to co lubimy najbardziej, a tu opakowania na butelkę 0.75l

mi google zaindeksowalo 19 stron. Na poczatku mialem statyczne linki do stron 20,30,40,50,60,70,80,90,100 itd... do 200 to nie chcial robot zaindeksowac nic oprocz pierwszej strony. A teraz sasadz po logach byl na wiekszej ilosci stron. Ale tylko 19 zalapal

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności