Skocz do zawartości

Ruch nie rosnie

pitreq_

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc,

strona od miesiecy rozbudowywana, przybywa nowych tekstow, przybywa linkow ale ruch ani drgnie ;/ Od kilku miesiecy jest na tym samym poziomie. Konkurecja spora, sporo starych serwisow. Jednak jak wiadomo, sa stare serwisy i ladnie aktualizowane, linkow im przybywa ale tez sa kiepskie strony, na ktorych od dawna sie nic nie dzieje (patrzac na m.in senuto staly i stoja duzo lepiej niz moja strona). Chcialbym widziec jakis przyrost a na razie go brak ;/

Jak ruch stoi w miejscu to spodziewac sie filtra? Od czego zaczac analize problemu? 

Edytowane przez pitreq_

Cześć,

Jeśli SEO byłoby na tyle łatwe, że po opisie 5 zdań można doradzać, to miliony "januszy biznesu" już dawno robili by sobie topki :)

Pomogłem? Podziękuj punktem reputacji ->

dzięki    

Najwidoczniej nie napisałem konkretnie, przepraszam. Nie przekazałeś żadnych istotnych informacji, więc nie spodziewaj się konkretnych tipów, co do twojego przypadku. Jakby to napisał @zgred "nie mamy szklanej kuli" ?

• Haha 1

Pomogłem? Podziękuj punktem reputacji ->

dzięki    

2 godziny temu, Harry napisał:

Najwidoczniej nie napisałem konkretnie, przepraszam. Nie przekazałeś żadnych istotnych informacji, więc nie spodziewaj się konkretnych tipów, co do twojego przypadku. Jakby to napisał @zgred "nie mamy szklanej kuli" ?

Liczę tutaj na waszą pomoc, co dokładnie jest potrzebne? Zebyscie mogli przedstawic jakies wnioski?

• 2 tygodnie później...

Postaw nie tyle na linki co na linki nawet niewiele, ale z mocnych stron i starych stron. 

1 link lepszy z mocnej strony niż 100 z słabych.

I patrz też aby były to linki follw i nofolow - zupełnie nie zwracaj uwagi szczególnej czy są takie czy owakie. Tylko aby były z mocnych stron. 

Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne.

@pitreq_

Cześć,

Koniecznie sprawdź core web vitals swojej strony np. w narzędziu Google "Page Speed Insight", od dawna wiadomo, że to b. ważny czynnik rankingowy i wiele zależy od wyników osiągniętych w tej metryce.

Portal informacyjny agregujący wiadomości RSS XMC.PL

Projektowanie stron i sklepów internetowych dev.xmc.pl Tomasz Michałowski

Potrzebujesz linków pozycjonujących ? Złóż zamówienie w LINKI SEO SKLEP i ciesz się wzrostem w rankingach.

7 minut temu, Xenobi napisał:

@pitreq_

Cześć,

Koniecznie sprawdź core web vitals swojej strony np. w narzędziu Google "Page Speed Insight", od dawna wiadomo, że to b. ważny czynnik rankingowy i wiele zależy od wyników osiągniętych w tej metryce.

właśnie przepiąłem się na cloudflare. Liczę na rozwiązanie problemów z prędkością oraz pozbyciem się 500 z indeksowania. Czasami hosting nie wyrabiał. Się zastanawiam czy nie przejść ze zwykłego hostingu na VPS.

Godzinę temu, pitreq_ napisał:

właśnie przepiąłem się na cloudflare. Liczę na rozwiązanie problemów z prędkością oraz pozbyciem się 500 z indeksowania.

Nic Ci to nie da. Jeśli strona jako HTML wczytywała się wolno, bo tak ją generował serwer, to CF tego nie zmieni, bo stron dynamicznych generowanych przez PHP nie cachuje. Jeśli serwer walił 500, to będzie analogicznie za CF, który notabene spowalnia, bo działa jak proxy. Czyli pośrednik w żądaniu HTTP.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

W dniu 8.11.2023 o 13:47, pitreq_ napisał:

Od czego zaczac analize problemu? 

analizę problemu rozpocząć od optymalizacji strony a następnie dodawać linki, które dają moc czyli tzw Page Rank

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

2 godziny temu, Mion napisał:

Nic Ci to nie da. Jeśli strona jako HTML wczytywała się wolno, bo tak ją generował serwer, to CF tego nie zmieni, bo stron dynamicznych generowanych przez PHP nie cachuje. Jeśli serwer walił 500, to będzie analogicznie za CF, który notabene spowalnia, bo działa jak proxy. Czyli pośrednik w żądaniu HTTP.

nie rozumiem, tam gdzie ma cechować to keszuje. Dynamic mam ustawiony tylko dla ajaxa ale tego dużo nie mam. Dodatkowo kompresja obrazów, przechowywanie w pamięci. 

Na 500 to chce serwer zmienić.

Edytowane przez pitreq_

Poczytajcie też o EEAT strony i tym, że w sumie gogole wykosi strony jakie chce bo tak. Finalnie gorszej jakości będą wyżej a lepszej zatopione. Więc moja rada jest taka - zmieńcie przeglądarki na inne. 

Lub zacznijcie czytać poradniki Google (setki stron) i twórzcie wszystko pod wyszukiwarki jak oni wymagają. A ich wyniki z google nie bez powodu już są zupełnie bezwartościowe tego co się szuka. 

Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne.

Godzinę temu, tomierc napisał:

Więc moja rada jest taka - zmieńcie przeglądarki na inne

czytałem na wykopie to o czym pisałeś ;) nie tedy droga. Dostosuj się albo giń - proste.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Albo biegnij za króliczkiem jak pies na torze wyścigowym - choć żadne z nich go nigdy nie dopadnie tylko biega w kółeczko za króliczkiem. 

Google jest jak kościół głosi jedno - mówi drugie - robi trzecie. 

Mogę udowodnić z marszu kilkanaście pewnie zupełnie sprzecznych wymagań google oraz treści jakie same tworzy na temat jakości i działania.

Od choćby linki nie szkodzą i nie ma depozycjonowania - i narzędzie do zrzekania się szkodliwych linków ?

Od choćby aby nie  robić sztucznych linków do strony tylko naturalnie aby ludzie sami robili - i gdzie indziej aby zdobywać linki do strony ze stron mocnych - czyli samemu zdobywać.

Od choćby EEAT że takie ważne - a największe portale często nie mają żadnego tematu podpisane autorem i zyskują tylko pozycje. A jak mają autora to pisze o wszystkim i niczym nawet tysiące rzeczy. Co dużemu to nie małemu.

Od choćby oceny produktowe że mają być pomocne i użyteczne a finalnie są opinie w top samych sklepów co handlują towarem a nie opiami o tych produktach.

Od tego aby reklamy nie były za dużo na tronie - ale reklamy automatyczne same obrywają strony od góry do dołu i nie ma się dużego na to wpływu jak są włączone a to produkt google.

I takich rzeczy zupełnie sprzecznych jest cała masa.  I będzie to zawsze gonienie króliczka jak ludzie będą się bawić w tego króliczka. 

To co piszesz ma sens Zgredzie, ale google samo nie traktuje równo wszystkich - według sowich wymysłów,  tylko arbitralnie i nie stosuje się samo do tego co głosi. Wic zabawa w te gonitwy staje się co roku coraz bardzie głupia.  Bo finalnie odprowadzi do tego - że nie będzie wolności słowa i myśli tylko jedna prawda, taką jaką będą chcieli wyświetlać. 

Edytowane przez tomierc
  • Confused 1