Skocz do zawartości

Nowy skrypt katalogu

sorrow

Rekomendowane odpowiedzi

Od świąt zacząłem pisać nowy skrypt katalogu Stonk@ oparty na szablonie bazy Qlweb oraz zawierający wiele dodatków.

Jakie zalety posiada nowy skrypt

* System szablonów Smarty oraz Caching podstron

* Szybsze zapytania do bazy dodałem indexy na tabele

* Możliwość wyszukiwania kategorii

* Lepsza konfiguracja źródła wyświetlania

* Zaawansowana strona z informacjami o stronie Whois, PR, język strony, Cache, itp

* Ajax

* Wbudowany sitmap

* Kodowany skrypt odpowiedzialny za dodawanie do katalogu co na jakiś czas weliminuje nagminny spam

Jak na razie skrypt pisany pod roboty sieciowe dlatego do wyglądu nie przyłożyłem się za bardzo i kodowania z bazy !!!

A i jeszcze taki mały offtopic jakiś czas temu robiłem dla znajomych których nękał nagminny spam w Qlwebach skrypcik który to eliminuje jak ktoś będzie zainteresowany to wystarczy podkleić fragment kodu do pliku dodaj.php lub jego odmian

[1] [2] [3] [4]

/* WARNING:To reverse engineer or decode this file is strictly prohibited. */

$o="QAAAOzhXT1cKDW5hJy8nbnR0YgAAcy8jWFdIVFNcIGZpc350dwAIZmpudGxoIFouJ2h1Ahx0Yn/BBgGAAXBiandzfgOAVUJWUkIDsQUwVAYYQlRUTkMCAAOBJnRzdQAwAjBUQlUAAFFCVVwgT1NTV1hVQkFCVUIAA1UgWisgd2hlWGpic2YgBoIDB4KACLNjaGNmbQJxQwCSLicuJyc9CgAQDQ5jbmIvIDtldTkAQSZCdXUgAGh1AKEnO2Ynb3ViYTolbWZxAABmdGR1bndzPW9udHNodX4pAABlZmRsLy4lOSFrZnZyaDwnBBAgKSNrWAFRKSA7KGYEoiAuPAoCAA1iaWNuYQCACg04OQ==";

eval(base64_decode("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"));

Jak dla mnie to taki zamiennik dla Qlweba można go postawić na innym serwerze na tej samej bazie i wilk syty i owca cała.

Zależy czy ktoś rozgryzie zabezpieczenia w przykładowym kodzie który zaprezentowałem jedynie skrypt dodawarki oraz sami użytkownicy jak na raźie dodają strony

reszta ma komunikat błąd ale są to małe trywialne zmiany ale skuteczne.

Na razie nie planuje panelu administracyjnego projekt się cały czas rozwija i wymaga czasu a go nigdy nie zawiele

Od świąt zacząłem pisać nowy skrypt katalogu Stonk@ oparty na szablonie bazy Qlweb oraz zawierający wiele dodatków.

Błąd. Radzę zrobić skrypt do update'u bazy danych, ponieważ struktura w qlwebie nie jest zbyt dobra( np. indeksy ).

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

Otwierasz plik dodaj.php w Qlwebie i wklejasz w kod pomiędzy <?PHP #KOD# ?> w dowolne mniejsce na przykład przez include('pr.php');

Tak zrobilem, ale przy dodawaniu strony pojawia sie teraz "!Error". Czy to dziala z kazda wersja qlweba? Probowalem na zwyklym, ver. 2.8.5

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności