Skocz do zawartości

Dobra książka

milkus

Rekomendowane odpowiedzi

Zapewniam Cię, że to co znajdziesz w dziale dla początkujących od roku 2004 do roku 2007 zastąpi książke o SEO [...]

Owszem, tylko problem w tym, że książkę wezmę wszędzie (nawet do kibla :P ), a z kompem będzie trudniej. Póki co na razie przymierzam się do zakupu laptopa.

Czy naprawdę nikt nie chce parę PLNów zarobić? Napisałem, że proszę o link partnerski do heliona.

Żeby zarabiać na PP Helion, to trzeba podpiąć go pod serwis podobny tematycznie np: księgarnia internetowa. Kiedyś podpisałem z nimi umowę PP, ale mało z tego korzyści przy innych tematycznie serwisach.

Mój PP Helion 1859M a przykładowe linki to:

https://helion.pl/view/1859M/marint.htm

lub

https://helion.pl/view/1859M/czasna.htm

do innych książek w helion link analogicznie do tych powyżej

kcs_kataloog_info.gif - katalog stron KCS promocja stron - dodaj ciekawą stronę

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

Sprawdź czy Ci pieniążki nabiło.

Nabiło, właśnie dostałem maila z informacją od helion. :P

Dzięki i pozdrawiam

kcs_kataloog_info.gif - katalog stron KCS promocja stron - dodaj ciekawą stronę

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

dzięki za miłe słowa :)

Na mnie największe wrażenie wywarła książka Winning results with Google AdWords Goodmana - rewelacyjna, jak znasz angielski nie zastanawiaj się, tylko kupuj (najszybciej będzie przez Empik). I nie ważne, że część rzeczy jest w niej zdezaktualizowana (bo np. zmienił się sam panel AdWOrds) - od strony koncepcyjnej jest bardzo dobra -- daje gruntowną podstawę tego, jak marketing w sieci ma wyglądać.

Ja bym też bardziej szukał w temtach nie bezpośrednio zwiazanych z ebiznesem -- inspiracja jest potrzebna w marketingu i można ją znaleźć w książka niekoniecznie o internecie.

Polecam:

- Strategie błękitntego ocenau - żeby wiedzieć jak w ogóle prowadzić biznes ;)

- cokolwiek o NLP - przydaje się przy linkach sponsorowanych -- tak wiem, NLP nie działa, ale nieźle wygląda CTR NLPo-owych linków sponsorowanych :)

- Ukryta moc reklamy - żeby nie czytać tylko o reklamie persfazyjnej

- The Search - żeby zrozumieć Google

- Nie każ mi myśleć - żeby pamiętać o użyteczności

- Sklepy Kyciaka - żeby mieć w jednym miejscu podstawowe info o sklepach i narzędzie do robienia checkboxów przy projektowaniu sklepu

- Reklame internetową - żeby wiedzieć na co wydają gruba kasę grube ryby

- Majewskiego - tak warto! Włącz tylko filtr wybiórczy, a wiele rzeczy Ci się przyda.

- The long tail - żeby wiedzieć, że pareto często już nie działa.

Zresztą na wszystko trzeba patrzeć wybiórczo i mieć nastawienie "czego ja się mogę z tego dodatkowo nauczyć". IMO dla jednego mądrego zdania warto kupić całą ksiązkę - w każdej ww. takie zdanie jest.

pozdrawiam:

Tomek Frontczak

MaxROY.com sp. z o.o. - Search Marketing Consulting

Szkolenia - Marketing: AdWords (certyfikowane przez Google), SEO (certyfikowane przez MaxROY.com) i Analityka Webowa

marketing_okladka_poziom.gif

franckey dzięki. To się przyda - hmmm,tylko kiedy ja to wszystko przeczytam :)

Na razie mam trochę lekturek do czytania, bo helion już mi książeczki wysłał (jak zawsze - sprawnie, szybko bez problemów, to lubię w helionie).

Jeśli znacie coś ciekawego to piszcie, bo to przyda się nie tylko mi.

Reklamę internetową może kupię kiedy indziej.

Teraz czytam "Pozycjonowanie" Shari Thurow (helion) i na razie fajnie się czyta.

Kupiłem też "Jak zarabiać w internecie" (helion), wiele opisywanych elementów już znam, ale znalazłem rzeczy o których miałem tylko podstawową wiedzę.

Wyznaję zasadę - z każdej książki dowiesz się czegoś nowego.

• 3 tygodnie później...

Z tego co widzę to jest na razie zapowiedź książki, więc chyba nikt nie będzie wstanie odpowiedzieć. Ale jak na razie to książka "Pozycjonowanie" Shari Thurow wydaje się najlepszą pozycją (wg. mnie). Szkoda tylko, że jest dopasowana do rynku amerykańskiego, jednak większość można u nas wykorzystać.

tak wiem, NLP nie działa, ale nieźle wygląda CTR NLPo-owych linków sponsorowanych

Masz rację, NLP nie działa, Ty działasz.

Są różne szkoły NLP. Albo uczysz się technik u Batki albo uczysz się tego jak żyć lepiej, a techniki są tylko wisienką na torcie.

Case study jak pozyskać więcej leadów

Ale jak na razie to książka "Pozycjonowanie" Shari Thurow wydaje się najlepszą pozycją (wg. mnie). Szkoda tylko, że jest dopasowana do rynku amerykańskiego, jednak większość można u nas wykorzystać.

Tak się zastanawiam, czy ta książka jest aktualna??

Data wydania książki to 2004 rok, a od tamtego algorytm google zmienił się...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności