Skocz do zawartości

Nowe pomysły od Matt'a

mkr

Rekomendowane odpowiedzi

belcik wycinac jak wycinac :P ale tylko zmobilizują mase ludzi :P którzy zaczną generowac treść pod te linki.

A znajdzie sie druga masa ludzi które te linki umieści nawet bez myslenia o tym że to linki.

Na zasadzie darmowa tresc na twoja strone ;) tematyczna.

Jak tak dalej będa robić to sami się zagonią.

Mam wrażenie że traktują seomasterów jak pokemonów którzy nie wiedza jak programować.

Czym więcej stawiają utrudnień ;) tym więcej sobie szkodzą. Bo będa powstawały takie systemy którym będzie im cieżko podołać. Dziś pisza o qlweb na skale PL - co będzie jak zacznie się RU, PL spam pchać im w US.

Zabraknie im ręcznych moderatorów.

EDIT - sorka ;) spam jest tylko meilowy ;).

Tylko google nie wie co to spam tak jak nie wie :) że POLSKA to nie wschodnia europa :)

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

takimi wypowiedziami google się tylko ośmiesza, a zamiast wielkiego gadania o katalogach też powinni to cicho załatwić bez rozgłosu wtedy kolejny pomysł na wykorzystanie wordpresa jeszcze nie był by w takiej fazie jak aktualnie jest... nawiązując jeszcze do wypowiedzi szook'a, na wordpreasch googlowcy powinni się już zatrzymać bo z kolejnym pomysłem pozycjonerów mogą sobie już faktycznie nie poradzić.

dziwna sprawa, dla mnie ta wyszukiwarka robi się podobna do polskiej polityki, "jak my sobie nie radzimy to to jest wasza wina..."

po prostu xxxx dali i rozpieścili kupę ludzi którzy to amatorsko bawią się w pozycjonowanie, sam jestem dobrym przykładem...

żaden ze mnie pozycjoner, bawię się bo to lubię ale najbardziej irytuje mnie ich wielkie gadanie o spamie, a moje strony które są stworzone i reklamowane zgodnie z ich wytycznymi są w filtrach!! natomiast generowane dory wiszą w top5?? a o du*e rozbić te ich zasady...

przepraszam za użyte wyżej dwie pupy/

zdegustowany/zbulwersowany/popierający wypowiedzi poprzedników Tru

brak sygnatury

zgadzam się z twoim postem w 10000%

a jak myslisz - 90% osób które zaczeła robić poza wytycznymi to poprzez fakt :P iż gdy robili zgodnie z wytycznymi to dostali po du**e. I nie wstydz sie tego wyrazenia to fakt.

Dzien w którym zaczełem unikać wytycznych to był dzien w którym strona wg wytycznych wyłapała ;) zonka.

I jak tow EPIC /;) nie GoogleZone tylko GoogleZonk :P

W innym wątku pisałem, że google nie będzie walczyć z pozycjonerami tylko będzie starać się utrudniać pozycjonowanie, tak aby nie było ono powszechne i odpowiednio drogie. Myślę, że to jeden z takich elementów, elementów utrudniających.

Ciekaw jestem ile wstanie jest pomieścić Internet tego wszystko :P G. w porównaniu zasobami sieci jest bardzo małe, i dojdzie do tego, że ne będzie mogło sobie z tym wszystkim poradzić...

Zlikwidują linki, i co obmyślą nowy sposób na swój algorytm, który w 99% opiera się na linkach? Straszy bo musi, bo jak by tego nie robiło wyszło by na to, że nic nie robi :P

A i tak nieunikniony jest wielki chaos, gdzie zasoby internetu będą zasypane tonami śmieci, spamu itp. I skończy się era pozycjonerów a zacznie era szukaczy, którzy będą wyspecjalizowani w znajdowaniu informacji w tym wielkim śmietniku ;P

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

szkoda że nasz rząd nie posiada takich pomysłów jak kiedyś co e-mail miały być na dowód :P.

hahaha strona może zostać zaindeksowana po przesłaniu kopii dowodu osobistego.

A mi się coś wydaje :P że jak pozycjonowanie stało sie modne to i adwords.

Skoro sprzedaż linków to kasa :0 to pewno w adwords będzie można kupić linki bezpośrednie ;) za 200 % ceny.

Ja osobiście uważam że im pozycjonerzy mocniejsi tym AdWordsy sensowniejsze. Oczywiście tacy którzy nie wstawiają śmietników w top10. Bo jezeli tylko wyciągają sensowne strony to jest ok. Wilk syty i owca cała: wynki Gugla są do przyjęcia jakościowo a firmy które nagle chcą być widoczne mószą słono zapłacić. Równowaga zostaje zachowana.

1. - podstawowy błąd, przestańcie google traktować ideologicznie.

2. - zacznijcie traktować jako firme , której zadaniem jest maksymalizacja zysków.

3. - patrzcie na SERPy i myslcie :P a nie na to co piszą goglościemniacze.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Próba wykrycia płatnych linków to bardzo słuszne, mądre i oczywiste posunięcie googlasa. Jeśli już używać systemu badającego wartość strony na podstawie linków to oczywistym jest, że należy odrzucić sztuczne linki . Inna sprawa to próba rozwiązania tego problemu oparta na systemie 'donosów', systemie, na który my Polacy jesteśmy chyba szczególnie wyczuleni :).

ale jak Ty chcesz wykrywać płatne linki jako złe ?.

Ja sam osobiście czasem kupuje linki dla reklamy jako boksy - więc próba wykrycia płatnych linków jest idiotyzmem a nie pomysłem. Za 2-3 msc okaże się iż będą wykrywać inne systemy kontekstualne bo to im szkodzi i ktoś napisze że to dobry pomysł.

Ja rozumiem że im się to nie podoba - ale LINKI na stronach nawet płatne nie zawsze służą pozycjonowaniu.

tak jeszcze tylko dodam, że powinni unikać robienia takiego medialnego syfu... to im nic pozytywnego nie da...

a co do sprzedaży linków to jak to niby mają znaleźć? dobrze napisał jeden z userów forum, ja tu podam podobny przykład, moja luba wraz z siostrą prowadzą galerie biżuterii, i jeżeli dadzą tam linka do strony związanej z linuksem to jak to zostanie odebrane? sprzedały tego linka bo nie tematyczny, wymieniły się? mają jakiś system wymiany linków na stronie? czy może tylko używają tego linuksa a że jest fajny i go polecają to dały linka w stopkę?

i co teraz? wszyscy do jednego worka? / kolejna dupna teoria

tak jak pisali poprzednicy wszystko co google publikuje to śmieci, tylko nie biorą pod uwagę że te śmieci ich ośmieszają!

Tru

brak sygnatury

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności