Skocz do zawartości

Analiza GSC pomoc

katarzynawasilewska

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, chciałabym prosić o pomoc w analizie wskaźników GSC. Czy mają w tym przypadku wg. Was zły wpływ na pozycjonowanie ? 

Podstawowe wskaźniki internetowe dla komputerów stacjonarnych są słabe a na urządzenia mobilne wymagają poprawy.

Dużo błędów w indeksowaniu stron. Będę bardzo wdzięczna za każdą uwagę. Pozdrawiam 

gsc.jpg

gsc1.jpg

gsc2.jpg

Życie jest za krótkie aby tracić czas | Najlepszy Sklep Imprezowy | NaszeParty |  Stroje Karnawałowe - Dekoracje Urodzinowe - Balony z Helem - Przebrania Halloween

Najlepsze pomysły na udaną imprezę tylko na Imprezownia24h oficjalny partner marki NaszeParty.pl

Cześć @katarzynawasilewska

Weź pod uwagę, że poniższe jest moim zdaniem i inni nie muszą się ze mną zgodzić.

1. Koniecznie trzeba poprawić "podstawowe wskaźniki internetowe", bo z tego co widać mają tendencje wzrostową.
  2. Trzeba też przeszukać dlaczego robot nie można znaleźć "informacje o sprzedawcy"
  3. 6028 przekierowań, to jest bardzo dużo! Do weryfikacji!
  4. Błędy 404 nie są wskazane - do weryfikacji i naprawy
  5. Błędy 403 trzeba sprawdzić na jakich adresach i dlaczego googlebot ma problem z uzyskaniem dostępu

Tym bym się zajął na początku :) Następnie:

• "brakujące pole image", na SEO nie wpływa jednak możliwe, że na UX o ile faktycznie nie ma obrazu.

Na samym końcu naprawiałbym schema

• "popraw wygląd elementów"

Pozdrawiam

Pomogłem? Podziękuj punktem reputacji ->

dzięki    

Ok. Od dziś zabiorę się za poprawki. Być może będę musiała się podeprzeć Waszą pomocą ?

Życie jest za krótkie aby tracić czas | Najlepszy Sklep Imprezowy | NaszeParty |  Stroje Karnawałowe - Dekoracje Urodzinowe - Balony z Helem - Przebrania Halloween

Najlepsze pomysły na udaną imprezę tylko na Imprezownia24h oficjalny partner marki NaszeParty.pl

Moja rada jest zupełnie inna - zacznij też korzystać z innej wyszukiwarki niż Google na przykład Bing czy Kaczki. Bo gogole to wieczna gonitwa za króliczkiem. 

Te wskaźniki nie mają finalnie znaczenia bo i tak finalnie rozbije się wszystko o linki lub umocowanie strony bo jest o treściach jakie chce widzieć google i ludziach jakich google chce widzieć publikacje. 

• Thanks 1
  • Haha 1

Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne.

@tomierc gratuluję podejścia! ? Gorszych rad dawno nie czytałem ale ok, idąc twoim tokiem rozumowania twierdzisz, że:

1. Szybkość strony nie ma znaczenia - powiedz to ludziom ze słabszym netem na telefonie
  2. Tysiące przekierowań nie mają zbytnio przełożenia. Pozostaje nadal pytanie dokąd prowadzą, bo jeśli...
  3. ...do setek stron zwracających 404 / 403, to jednak podziękuje za twoje "rady" już na tym etapie ale...
  4. ...skoro googlebot dostaje 403, to jakie prawdopodobieństwo jest, że inne boty tego nie dostają? Pytanie retoryczne. Nie mam zamiaru już więcej odpowiadać na te brednie

Pomogłem? Podziękuj punktem reputacji ->

dzięki    

Moja strona miała Page speed rzedu 10% i zmieniłem to lata temu na 100% - i pozycje nie zmieniły się wcale. I tak było na kilku stronach więc to nie jest istotny czynnik oceny strony aż tak.

Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne.

29 minut temu, tomierc napisał:

I tak było na kilku stronach więc to nie jest istotny czynnik oceny strony aż tak.

Szybkość strony sama z siebie TOP'ow nie zrobi, ale w ogólnym rozrachunku jeśli strony idą łeb w łeb każdy punkt ma znaczenie.
Poza tym ma wpływ  user experience.

• Like 2

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

W dniu 1.12.2023 o 13:30, tomierc napisał:

Moja rada jest zupełnie inna

moja rada tez jest inna - zacznij pisac na tematy z sensem. Twoje rady lepiej zachowaj dla siebie i nie wprowadzaj w bład innych.

• Like 3

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

na jakim silniku masz postawiony ten sklep?

u mnie korzystanie z bing to wpisywanie prawie za kazdym razem google.pl w pasek tak to się kończy w 80% przypadków

Lniane ubranka retro dla dzieci

Bloomersy dla dziewczynekSukienki lniane na latoEkologiczny sklep z ubraniami dla dzieci oversize

Awake for Kids - handmade by nature

11 godzin temu, fateofangel napisał:

na jakim silniku masz postawiony ten sklep?

Shopgold