Skocz do zawartości

powiększenie serwisu o ok 1000 podstron naraz

billy235

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi oto ze do mojego serwisu horoskopy

dodałem ostatnio dział sennik co zwiększyło (za sprawą php i mysql) moją stronę o ok 1000 podstron.

Czy wyszukiwarki za indeksują poprawnie linki zewnętrzne na tych podstronach, czy może uznają to za spam jak ma to miejsce gdy dodajemy jakiś serwis naraz do kilku set katalogów?

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

to nie tak działa - dla serwisu to dobrze jak się treść powiększa i zmienia, a tych podstron naraz robociki i tak nie zindeksują

dla Twoich okien najlepsze markizy - dla wszystkich adwokat - lub książka telefoniczna - oferty różnego typu, taniej nie będzie

• 2 miesiące temu...

Witam ponownie teraz zaistniała taka sytuacja:

Do zbioru 3 moich serwisów łącznie około 2 tyś podstron chcę dołączyć kolejny znacznej wielkości serwis.

Zatem pytania jest takie czy moge? do wszystkich starych serwisów (ze podstronami zindeksowanymi w google) dodać linki do tego nowego serwisu naraz?? Czy robić to stopniowo.

Ze stopniowym jest problem ponieważ większość podstron na moich serwisach jest generowana przez skrypty (czyli jeden plik to np index.php a podstrony to index.php?zmienna=wartosc itp). Natomiast te podstrony które mają swoje własne pliki mają za to załączone pliki z linkami zewnętrznymi. Pokrótce mówiąc jeśli podam w jednym miejscu danego serwisu to pojawią się linki na wszystkich podstronach.

Bardzo proszę o odpowiedź i dziękuje z poprzednie posty.

Ale przecież tam była inna sytuacja, roboty powoli indeksowały te nowe podstrony i na nich spotykały się z linkami.

Natomiast teraz zamieszczę linki na starych stronach których podstrony są już dawno (może nawet wiele razy) zindeksowane w google.

zatem. "Robociki" które będą po nich skakać zauważą ze wcześniej nie było a teraz za jednym razem pojawił się na nich link. Obawiam sie że sytuacja jest identyczna jak byśmy naraz oddali stronę do 2tyś katalogów. Czy moje obawy są słuszne??

Mam nadzieję że nie...

"Robociki" które będą po nich skakać zauważą ze wcześniej nie było a teraz za jednym razem pojawił się na nich link. Obawiam sie że sytuacja jest identyczna jak byśmy naraz oddali stronę do 2tyś katalogów. Czy moje obawy są słuszne??

Mam nadzieję że nie...

Niemasz czego się obawiać. Możesz śmiało umieścić link na starych stronach.

Mówie Ci że niemasz się czego obawiać ponieważ ten przyrost linków będzie z jednej domeny, a z jednej domeny możesz mieć nawet i milion podstron i na każdej Twój link. Znajomy ma serwis który ma 10tys podstron i na każdej podstronie jest mój link czyli 10tys linków do mojej strony, efekt tego jest taki że moja strona jest wysoko w wynikach wyszukiwania. Co innego gdyby te 10tys linków było z 10tys domen wtedy miałbyś czego się obawiać.

z jednej domeny możesz mieć nawet i milion podstron i na każdej Twój link.
Sorry, ale nie pisz głupoty.

Można też zalatwić filtr z linki side-wide ze za mocną domeny (z site tylko kilka tysiacy - potwierdzone 2 razy empiricznie - w 2006r.)

Jeśli możesz to rozwiń bo nie mogę zrozumieć co napisałeś??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności