Skocz do zawartości

powiększenie serwisu o ok 1000 podstron naraz

billy235

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tak w krocie:

myśle, dla standardowej domeny (nie za mlody!!!) mozesz spokojne dać link side-wide np z strony z opisami gg, z walorach 1xpr4, 15xpr3, 10xpr2, 50xpr1 i okolo 25 linków wychodzących.

ale np. side-wide z zadbanego katalogu z 1xpr4, 20xpr3, 600xpr2, okolo 1500xpr1 (sredni okolo 15 linków wychodzących, ale mniej na stronach z wysokim pr - te pr są moje szacunki, bo kiedy dalem linka tylko strona głowna miala pr w google tb) zalatwil mi filtr na polroczne domeny z pr3.

ogolne chodzi mi o to, że side-wide tez moge wprowadzic do filtra, jesli jest za mocne (i to nalezy tez od strony linkowane)

PS: filtr oczywiscie na frazy, dla indeksacje imho link z anchorem np "sg6jjh" :) jest dość bezpieszne

katablog

dziękuje za tłumacznia

Kurcze teraz to mi daliście myślałem że jak będę miał miał coraz większe serwisy to coraz łatwiej będzie osiągać lepsze wyniki w wyszukiwarkach. A tu side-wide to sporo wyjaśnia. Np dla jednego mojego serwisu promowałem frazę gry online tylko przez side-wide a teraz już wiem dla czego google maiło gdzieś mnie pod tą frazą.

Czy jest może gdzieś strona która pokazuje na jakie frazy jest za filtrowana strona??

Chyba bedę musaił zamiast tych moich dotychczasowych sposobów wykorzystywania potencjału mojej strony skożystać z linkora dotej pory nie ufałem mu ale teraz to juz nie widze inego wyjścia.

Rozwiązanie które proponujesz TTSEO wymaga w moim przypadku bardzo dużej pracy inaczej wkradł by sie chaos w moje serwis.

Trzeba by pisać jakiś skrypt i to nie jeden, ale kilka. Każdy dostosowani do rozwiązania na danym serwisie i danym miejscu w serwisie. Ponieważ tworzyłem to wszystko przez około rok i za każdym razem umiałem coś nowego dlatego działy różnią się od poprzednich rozwiązaniem.

Tak sobie myślę ze ta zasada side-wide nie obowiązuje dla nie których fraz np dla fraz które są częścią domeny. Bo np onet wp i nawet moje horoskopy nie dostały bana na te frazy. Było by to nawet logiczne.

a co z pytaniem?:Czy jest może gdzieś strona która pokazuje na jakie frazy jest za filtrowana strona??

Znajomy ma serwis który ma 10tys podstron i na każdej podstronie jest mój link czyli 10tys linków do mojej strony, efekt tego jest taki że moja strona jest wysoko w wynikach wyszukiwania. Co innego gdyby te 10tys linków było z 10tys domen wtedy miałbyś czego się obawiać.

gugl cie specjalnie za to nie wynagradza, wazne bys mial z home page .

Filtr przydzielany jest na wszystko co chociaz troche wyglada na nienaturalnie. strona słaba, nowa i dostaje linka ze starej domenki - wiadomo ze link jest kupiony albo cos...Ale jak domena ma roczek (ma pare linków przynajmniej od roku) to naturalnym moze byc to ze jakas stara domeną ją podlinkuje. Trzeba pozycjonowac tak by prypominalo to dzialanie internautów. w miare regularnie ale nie matematycznie

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Filtr przydzielany jest na wszystko co chociaz troche wyglada na nienaturalnie. strona słaba, nowa i dostaje linka ze starej domenki - wiadomo ze link jest kupiony albo cos...

Dla mnie to jakaś bzdura. Tworzą nową stronę o bardzo ciekawym content'cie , coś co jest na fali i co mam napisać na stronie "Jeżeli masz stronę starszą niż rok to nie linkuj do mnie bo dostane filtr"???

Albo drugi przypadek. Mam domenę kilkuletnią. Widże że powstaje mi nowa konkurencja - jakaś druga firma właśnie załozyła stronę kilka miesięcy temu i poprzez pozycjonowanie zaczyna mnie przeganiać. No to daje mu link z mojej kilkuletniej domeny i co ? Dostaną filtr za link z kilkuletniej domeny?

A katalogi? Czy aby dodać do nich link do nowej strony musze najpierw znaleźć katalogu które są w necie krócej niż rok?

Dla mnie to wygląda trochę inaczej. Wiadomo, że jeżeli strona jest naturalnie linkowana to zdobywa różne anchory. Wieć jak ktoś ma 99% takich samych dokładnie anchorow to coś tu jest nie tak. Tak samo ja w tygodniu zdobędzie 10000 linków a póżniej przez jakiś czas żadnych to też coś jest nie tak.

Ostatnio obserwuję poczynania konkurencji na jedną frazę. Prze długi okres czasu mieli ok 12 tys linków. W ciągu ok 2 miesięcy ich liczba linków spadła do ok 9,5 tys. Tym samym ich pozycja poleciała na ok15. Wtedy zaczeli mocno linkować i w ciągu dwóch tygodni przybyło im ok 85 tys. linków. Wskoczyli chwilowo na 8 pozycję ale teraz znów są na 12. Aktualnie przestali linkować i ich linki stoją na tym samym poziomie. To według mnie powinno niedługo doprowadzić do filtru bo takie zachowanie napewno nie jest naturalne.

Prze długi okres czasu mieli ok 12 tys linków. W ciągu ok 2 miesięcy ich liczba linków spadła do ok 9,5 tys. Tym samym ich pozycja poleciała na ok15. Wtedy zaczeli mocno linkować i w ciągu dwóch tygodni przybyło im ok 85 tys. linków.

Z kąd wiesz ilości linków z zapytania: link:https://www.nazwastrony.pl raczej chyba nie??

To jakieś kompletne bajdurzenie.

Link sitewide nie może zaszkodzić a filtr można dostać za byle co.

Zdarza się, że kupouję link sitewide powiedzmy na katalogu.

Jeden ma nawet 80tys. zaindeksowanych podstron.

To według was już filtr na potęgę...

No rozumiem gdyby domena była PR0 a link szedł np. z PR6.

Chociaż i tak filtr niekoniecznie musi wtedy być...

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Przepraszam teraz dopiero przeczytałem.

Sprawdzam przez WEB CEO w następujących wyszukiwarkach:

Altavista, All the web, Yahoo

115k,95k,250k

Powyżej ile linków strona ma dziś.

A pamiętam jak ze 3-4 tygodnie temu było

Altavista, All the web, Yahoo

8k,7k,10k

Co śmieszne gościu coraz szybciej linkuje a pozycaj ani rusz a nawet powiem że chyba troszkęspadł bo znów jest na 10-13 miejsca :rolleyes: A ja jak przestałem linkwoać to wskoczyłem na 2 a niekiedy nawet na 1 miejsce

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności