Skocz do zawartości

Systemy Wymiany Linków

var1at

Rekomendowane odpowiedzi

linkora nie polecam, linki rotacyjne nie najlepiej wpływają na stronki poniżej pr 4 i rocznego stażu w sieci :)

linkme - panel sie dlugo wczytuje, ale jak sie wczyta to wszystko chodzi w nim płynnie...

no a pozatym to linki stałe i teoretycznie najlepszy polski system, choć sporo ma błędów w przydzielaniu punktów...

na linkowanie 1 wpisu w preclu potrzebujesz okolo 10 - 20 linków

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Zależy mi na podlinkowaniu polskich wpisów do preselli itp. LinkORN odpada, bo chcę mieć cały czas kontrolę nad punktami i linkami, aby w razie czego zdjąć linki nie tracąc na tym za wiele.

Polecam Ci WebMachine

Dodajesz linki jak chcesz i gdzie chcesz, gdy usuwasz lub edytujesz zmiany zachodzą natychmiastowo, po prostu pełna kontrola nad linkami, spełni oczekiwania każdego. WM to pierwszy system bez punktów, nikt nie ocenia Twoich stron, są tyle warte ile inni użytkownicy uważają.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Ja też polecam Ci WebMachine. Dobra jest Mashina, a najważnejsze nie ma metod represyjnych. Wszystko przyjaznie sie odbywa. Do tej pory nie zapomnie banów z pewnego systemu na okres 30 lat.

Jaki system polecacie dla osob ktore posiadaja duza liczbe stron PR5 i PR6? bo chcialbym wymienic sie linkiami na podstronach PR6 oraz PR5 na glownej

konkretnie mam: domena . pl/katalog - i ma on pr6 /katalog/podkategorie - ma pr5 i chcialbym sie tym wymienic ze stronami pr6 ktore maja podobny system ewentualnie moze byc /katalog/ (pr6) za domena glowna pr 5 i nigdzie nie moge znalezc takiego systemu w PL bo na zachodzie to pewnie cos takiego jest a samemu szukac teraz to ciezko i niemam zamiaru "recznie" sprawdzac czy ktos nie usunal linku po kilku dniach bo osob ktorym mozna zaufac z wymiana to jest malo.

wedlug linkstore jedna moja strona warta jest: Wartość linku: 392.16 zł - a ja chce 200 za link tylko:)

Agroturystyka Turystyczny katalog Wakacje

Polecam www.katalog.agroturystyka.foxnet.pl

System wyglada ciekawie i przetestuje go dla jednej ze stron pr5 jesli mozesz to powiedz czy masz w systemie jakies strony PR6 bo na tym mi najbardziej zalezy a teraz jak wp i interia maja pr6 to ciezko znalezc cos wartosciowego do wymiany (szczegolnie jesli planuje miec pr7)

Agroturystyka Turystyczny katalog Wakacje

Polecam www.katalog.agroturystyka.foxnet.pl

drawaclub: w systemie nie ma strony z PR>=6, Twoja byłaby pierwsza. Spis stron po PR można zobaczyć korzystając z wyszukiwarki. Ale nic nie stoi na przeszkodzie żebyś dodał swoją stronę, system nie bierze prowizji, więc możesz spokojnie czekać aż ktoś Ci zaproponuje wymianę [żaden link z systemu nie zostanie wstawiony na Twoją stronę, bez Twojej zgody]. System umożliwia na dodatek składanie wymian typu: 4 linki z PR=5 w zamian za 1 na PR=6.

panowie, istnieje osobny temat o systemie webmachine, a tutaj raczej należałoby dopisywać swoje uwagi w formie ogólnej ;)

tak sobie myślałem i wymyśliłem, że przy zgłaszaniu strony do systemu sprawdzany jest pagerank i linki wychodzące, a nastepnie:

- jeśli pagerank 0 - ilość linków wychodzących na stronie+z systemu max 5 (jesli na stronie masz 3 linki, system doda 2)

- jesli pagerank 1 - max wych 7

- pr 2 - max 10

- pr 3 - max 12

- pr 4 - max 15

- pr 5 - max 20

- pr 6 - max 25

nie mam jeszcze pomysłu na przyznawanie punktów za stronę dodaną do systemu....

teoretycznie pod uwagę powinny być brane wszystkie czynniki wpływające na wartość strony i linków na niej, a praktycznie, nie jesteśmy w stanie prześledzić na przykład r=301 podnoszących wartość strony.

aja systemy wymiany udoskonaliłbym o:

skuteczność SEM/SEO

czyli boksy reklamowe i linki w jednym.

Linki umieszczane na podstawie analizy treści strony - tak jak to robia systemy kontekstowe - co nie jest wcale trudne dopisać do systemu wymiany analize słów i dopasowywanie linków.

Dzieki temu linki automatycznie można byłoby powiązywać ze stronami i łatwo ustalić sensowne zasady.

Tak jak dziś działają systemy kontekstowe dla stron i np możliwośc przenoszenia zarobków na boksy co mozna znaleźc w Adkontekscie.

Poprostu różnica taka że nie JS nie linki ze zmiennymi tylko Linki pozycjonujące oparte o analize treści.

A analiza miałaby na celu także sprawdzanie umiejscowienia boksu analize odslon i ctr.

Na dzien dzisiejszy posiadam taki systemik ale nie jako system wymiany linków tylko swoj wewn sposób LINKOWANIA. Gdzie mogę poza analizą badac CTR bowiem LINKI są 2 klikalne - boks jako cały i link z anchorem.

Choć ja np uważam że takie systemy lepiej testować wewn.

a jak znajde gdzie to mam ;) to wkleje przykład boksa.

Yeden w zyciu mi do głowy nie przyszło robić publicznego systemu wymiany.

Mam na co zasoby marnować.

Boksiki swoje i takie tam system linkowania to ja stosuje tylko do wewn zastosowań i raczej to nie przypomina systemów wymiany publicznych.

technicznie względem skuteczności skuteczniejsze lecz w żaden sposób nie przygotowane pod multiusers.

Yeden ja uważam że lada dzień się okaże że systemów jak qlwebów - uważam że sens tworzenia nowych napewno jest bo stare są mało rozwijane. Choć z drugiej strony chyba lepiej jak będa 3 dopracowane niż 20 i nie wiadomo co wybrać.

Tak więc jeden z mojej strony premiery z systemem nie będzie. Ja mogę ew. sobie mówić co byłoby fajne, co jest złe. Dlatego też nie uzywam zadnych istniejących bo uważam że szkoda stron na obecne systemy wymiany.

moze masz racje ale jesli ktos ma sam wlasnych kilkaset stron na roznych IP moze sobie na to pozwolic, ale jesli ktos ma jedna lub kilkadziesiat nie jest w stanie bez systemow sie wybic na wiele fraz

tak wiec 99,9% ludzi skazanych jest na systemy, gdyz nie stac nas na takie zaplecze

fakt sa systemy lepsze i gorsze ale jesli ktos instaluje u siebie 3 -4 systemy moze z nich pobrac to co lepsze i osiagnać wymagane efekty bez wzgledu ile systemy biora dla siebie, czy jak tam zachowuja sie ich admini, liczy sie ich skuteczność, a jesli bedzie 20 systemów bedzie wieksza konkurencja i tym samym wyłoni się kilka systemów ktore beda najlepsze na rynku, choc zawsze ktos powie ze tamten jest taki, a ten taki

ja wiem jedno liczy się efekt moich stron - tego nie da sie osiagnać jednym systemem i trzeba korzystać z kilku - wtedy skuteczność jest duzo większa

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Boksiki swoje i takie tam system linkowania

Coś mi się obiło o uszy. Może byś udostępnił, bo ja sie juz pogubiłem, gdzie i co podlinkowałem u siebie. Gorzej, bo o niektórych domenach zapominam, a tak, to by sie dodało do swojego systemu i kropka.

Eksperyment Discover.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności