Skocz do zawartości

oplacalnosc AdSense przy serwisie 400u/dziennie

HiddenPlace

Rekomendowane odpowiedzi

Przy takiej odwiedzalności miałbym 300$ dziennie...

Z jednej strony wysokie stawki za temat, z drugiej strony niska ilość ludzi z powodu wąskiego tematu. Nie da się tego zazwyczaj pogodzić.

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja mialem odwiedzalnosc 300-400 uu dziennie i zarabialem od. 0,5$ do 5$. Wszystko zalezy od tematyki, rozmieszczenia oraz tematyki. Wg mnie fora zarabiaja bardzo malo. Wartosciowe sa strony z ciekawymi materialami lub artykulami.

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Ja zauwazylem ze rozmieszczenie reklam ma polowiczny a nawet znikomy wplyw na CTR i eCPM - inaczej, jak trafia sie dobre reklamy to i CTR i eCPM wzrasta znacznie a jak reklamy sa do d.. to zadne sztuczki nie pomoga - ludzie nie beda klikali, reklamy nie beda dobrze platne - wg mnie to cala tajemnica mistrzow AdSense :P

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Odpaliłem w końcu adsense i adwords.

Dziwne objawy:

- przy www.juwenalia-szczecin.pl CTR 48% (średnio 86 wizyt dziennie),

- przy www.clubbing.szn.pl CTR 13% (średnio 1000 wizyt dziennie), dwa razy tyle kliknięć co na juwenaliach. (clubbing.szn.pl jest dodatkowo reklamowany adwordsami)

I co najciekawsze... juwenalia generują największe zyski.

Czyżbym miał złe umiejscowienie reklamy na clubbing.szn.pl?

Jakieś sugestie?

Pozdrawiam serdecznie

kov.

Radio internetowe: klub.fm

BankNews: bank news

clubbing.szn.pl: kluby szczecin

Mi się wydaje, że nawet te 13% to i tak jest bardzo dobrze przy tak ukrytej reklamie na stronie clubbing, ale to tylko moja opinia. Musisz spróbować różnego rozmieszczenia - to najlepsza metoda ;)

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

koval przy tak wysokim ctr nawet 13% to bym się modlił aby nie spadło.

Sklep z telefonami? Cienko z zyskiem...

Tak przy okazji to jak widzę sklep z reklamą adsense to odrazu dyskwalifikacja, widać że sklep prowadzi jakiś amator.

Jesli masz dobrze dopasowane reklamy to uważam ze 70 - 80 % wejsć da kliknięcie.

Chyba się rozpędziłeś z tymi procentami, masz chyba na myśli strony na których są tylko reklamy.

Sebau, Lolki - dzięki.

Wiecie... ciągle gryzie się we mnie chęć zysku, z jakimś tam uczuciem osoby szukającej informacji o imprezach a nie chcącej oglądać reklam...

Chyba trzeba znaleźć złoty środek :|

Pozdrawiam serdecznie

kov.

Radio internetowe: klub.fm

BankNews: bank news

clubbing.szn.pl: kluby szczecin

Ja mam aktualnie ok 60 UU dziennie, którzy generują około 300 -400 wyświetleń dziennie (tendencja rosnąca). W sumie strona ruszyła w kwietniu, także jest stosunkowo świeża.

Z dopasowaniem jest kiepsko, choć niektóre trafiają w sedno. Najwyższą klikalność mają reklamy w formie banera (gif).

Trochę statystyk:

CTR - ok. 0,5% (czyli średnio - co 200 wyświetleń) :)

średnia stawka - 5 centów

Przez ostatnie 2 tygodnie zarobiłem 1,5 $.

Dla mnie 70 - 80%-owy CTR to kosmos.

No to wtrąciłem swoje parę centów do dyskusji.

Pozdro 4 all :)

PS

Moim zdaniem reklama na forum ma sens. Jeżeli forum jest chodliwe - to nawet ze względu na ilość wyświetleń można trochę zarobić, przecież za to też płacą.

Photoshop - szczegółowe tutoriale - Photoshop - tutoriale i filmy dla początkujących.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności