Skocz do zawartości

Regulamin Googla a kilka reklam na stronie

juice99

Rekomendowane odpowiedzi

Regulamin czytam intensywnie i nie rozumiem :)

zacytuję po kawałku: "Nie zezwalamy, aby reklamy oraz inne usługi Google były publikowane na stronach zawierających także inne usługi reklamowe, które mogłyby zostać uznane jako konkurujące"

usługi reklamowe? a to przepraszam, ale usługi reklamowe to dotyczy stron które się zajmują reklamą prawda? a nie innych reklam. no to z tego zdania nie wynika że nie mogę stosowac innych reklam...

z drugiej strony usługi reklamowe mogą być uznane za reklamy. Nie wiem o co im chodzi.

następnie: " Dotyczy to reklam imitujących reklamy Google lub w inny sposób powiązane z Google na Twojej stronie. "

czyli dotyczy to jednak innych reklam? ale tylko tych co imitują reklamy googla? a co to znaczy imitują, znaczy np. są tej samej wielkości, albo w ogóle SĄ?

"Jeśli wybrałeś, aby otrzymywać reklamy Google na stronach, tyczy się to także innych reklam skierowanych na treść."

Innych? a to są w Google jakieś inne oprócz reklam skierowanych na treść i tych z wyszukiwarek?

"Jeśli wybrałeś usługi wyszukiwawcze Google, tyczy się to także innych reklam skierowanych na wyszukiwanie. Zezwalamy na reklamy stowarzyszone i linki tekstowe."

A pod co podpada textowa reklama adhearusa ? Pod imitację czy link tekstowy?

Ostatecznie chodzi o to, że mam reklamę adhearusa na stronie jako alternative do googla, ale wrzuciłem go też gdzie indziej.

Mam też banner z allegro. Czy to znaczy że "imituję usługi reklamowe" ? :)

Mam wrażenie jakby ten regulamin był tłumaczony przez translatora... idę przeczytać w wersji angielskiej...

mnie dzisiaj wywalili :) i nie da się wysłać nic z formularza, po wypełnieniu i kliknięciu na wyślij pojawia się pusta strona i nie przychodzi potwierdzenie o wysłaniu na maila :) Ciekaw sposób :) (wcześniej formularz działał.)

no to sobie pobyłem, cały jeden dzień.

Tzn ? z czego CIę wywalili ? Opisz, oby kolejni się nie narazili.

Mnie raz wyrzucili z allegro debile jedne, za to, że zmieniłem dane osobowe: imię z taty, na moje, datę urodzenia z taty na moją. Napisali, że złamałem regulamin, bo zmieniłem dane osobowe.. napisałem, że skończyłem 18 lat i chciałem mieć na siebie.. a oni... kręcić zaczęli :]

Kurde.. nie można zmieniać danych, a formularz do zmiany danych dostępny i aktywny.. tak.. :-)

sorki, wkurzyłem się i zapomniałęm dodać.

Z allegro mnie usunęli, powołując się na 3 punkt regulaminu (podejrzewam, że według nich strona jest niezgodna s prawem)

strona to lista wildsteina (która JEST zgodna z prawem, bo to nie jest zbiór danych osobowych)

Na stronie nie ma żadnych idiotyzmów że to niby lista agentów, tylko są wszędzie ostrzeżenia, prowadzę też forum gdzie odpowiadam i piszę że są to głównie ludzie pokrzywdzeni. Odsyłam też na głównej stronie do IPNu i ogólnie nie robiłem nic co by mogło być niezgodne z ich regulaminem - moim zdaniem.

Oprócz tego mam na stronie reklamy - adsense i adhearusa, adhearus jest w jednym boxie jako alternative dla adsense, ale w drugim jest normalnie. Czy łamię TOS Googla ?

Bo w adhearusie NIE wyświetlają się kontektstowe reklamy tylko reklama do samego adhearusa. a chyba tylko jak się wyświetlą dwie reklamy zależne od treści to łamię regulamin, prawda?

Powiedzcie, bo nie chcę żeby i z googla mnie wywalili ;)

update:

dostałem informację, że po prostu nie są zainteresowani reklamą na moich stronach, konto mi odblokowali i powiedzieli żebym nie wrzucał ich banerów... no trudno ;) przynajmniej odpowiedzieli i nie kręcili tylko jasno postawili sprawę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności