Skocz do zawartości

active24.pl jakie opinie?

truvati

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, zostałem zmuszony do znalezienia alternatywy gdyż hosting na którym obecnie pracuje ma uptime jakieś 40% i praktycznie zerowy kontakt z obsługą...

Przeglądając sieć spotkałem ciekawą ofertę active24.pl, jeszcze nic tam nie miałem więc chciałbym dowiedzieć się jak to jest z ich usługami? jak często zdarzają się pady, czy sql jest szybki i wydajny, czy obsługa jest ok?

Będę wdzięczny za informację od osób które miały styczność i dosyć mocno katowały serwer :)

Pozdrawiam

Bartek

brak sygnatury

Jak katujesz serwer to każda firma, sprzedająca hosting współdzielony Cie wyrzuci, prędzej czy później. Zastanów się na nad VPS lub dedykiem.

No i oczywiście optymalizuj kod strony. Wrzuć cache gdzie się da.

Moge polecić, prowadze na tym serwerze kilka stron od 3 lat. Sporadycznie zdarzały się przerwy, ale były zbyt krotkie aby trzeba było wogule intrweniować. (przy czym musze zaznaczyc że nie znam serwera na ktorym bym nie zauważył przerwy ;) )

Jedno co mnie drażni, to ich serwer pocztowy. Przesłanie maila wymaga uwierzytelniania i do tej pory nie znalazłem sposobu aby przesłać widomość, w ktorej nadawca i odbiorca mają adresy email z onetu.

.

Witam, w żadnym wypadku nie chodzi o progreso ;) tu wszystko jest ok, no chyba że szook zaczyna robić testy z transferem to wtedy progreso „zwalnia o 98%”... ale to oftopem

Co do skryptów jakie chce tam przenieść to moge śmiało powiedzieć że jeszcze do dedyka im daleko, faktycznie lepiej by dla nich było aby stały osobno, lecz nie ja o tym decyduje.

Zależy mi na czymś gdzie przez cały dzień, siedząc na stronie, ftp i sql nie zobaczę ani jednego padu.. na obecnym hoście zastanawiam się kiedy będę mógł wreszcie zobaczyć wynik pracy, albo kiedy pojawi się serwer sql... a to juz przesada

dmocdsi nie interesuje mnie fachowe gadanie adminów co to oni nie mają, interesują mnie tylko opinie osób które muszą "pałować się" z pisaniem aplikacji na danym serwerze.

yavaho możesz dokładniej opisać problem z przesyłaniem poczty z tego serwera, czyżby do onetu nie dało się nic wysłać? już z taką sytuacją raz się spotkałem, napisałem wtedy do onetu, odblokowali ip wcześniej dodane jako adres spamujący

brak sygnatury

@truvati

Do onetu da sie przesłać wiadomość pod warunkiem że nadawca nie bedzie z onetu. Tak jak pisałem wcześniej: nadawca z onetu i odbiorca z onetu, to wiadomość nie przechodzi. Wszystkie inne kombinacje działają.

Jest to serwer ktory wymaga uwierzytelniania, a wiec nie da sie przesyłać wiadomości zwykłą funkcją mail() tylko trzeba korzystać np z phpmailer albo z własnych skryptów.

FTP działa szybko, ale nie polecam do pracy on-line podczas modernizacji strony. W moim odczuciu czas łączenia z serwerem ftp jest dłuzszy niż czas bezczynności po ktorym następuje rozłączenie. Nie wiem w jakim celu ktos tak to skonfigurował? według mnie ciągłe łączenie i rozłączanie tylko bardziej obciąża serwer.

.

active24 jest jedną ze stabilniejszych polskich firm, ale jeśli miałbym wybierać to zdecydowanie kei

wg mnie ostatnimi czasy najlepszy hosting, choć panel może wydawać się dość upierdliwy ;)

edyta:

dość hojni są jak za tą cenę :) zobaczcie jaki można mieć serwerek za grosze

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności