Skocz do zawartości

Google Analitycs kontra ?

kruzyk

Rekomendowane odpowiedzi

Użyłem szukajki ale nic nie znalazłem...

Szukam jakiegoś dobrego zamiennika dla Google Analitycs.

Czyli musi mieć możliwie najwięcej funkcji takich jakie ma GAnalitycs.

Najważniejsze to konwersje, keywords, wyszukiwarki, no dosłownie wszystko musi mieć ;)

Powód?

A odpowie mi ktoś czy Google zdobyte informacje wykorzystuje w swoim algorytmie?

Coś ostatnio za dużo kombinują, co prawda teorie spiskowe też wokoło latają ale co mi szkodzi zmiana na inne statystyki jeżeli będą miały te same funkcje? :)

Najlepiej bezpłatne (o ile są), ale jak znacie chociaż jakieś płatne (rozdądnie!) to też sprawdzę. I proszę o opinię pod względem intuicyjności obsługi...

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

Nie wiemy do końca czy nie analizują ruchu między stronami w Analitycs'ie.

Słyszałeś o analizie linków (ich mocy) pod względem ich klikalności? Chcą ustalać ważność linków. Wiem, że Google ma dużo narzędzi szpiegujących u samych userów, którzy przechadzają się po stronach i tak mogą sobie analizować, ale jak się da to nie chcę im pomagać :D

Zastanawiam się, czy coś takiego nie jest (będzie) możliwe:

Widzą, że mam tyle i tyle wejść na jakieś słowo/frazę przez pewien okres czasu i widzą też, że większość userów nie wchodzi na podstrony, widzą, że wchodzą w większości na główną stronę. I nagle szanowne Google postanawia "ukarać" takie strony jak moja bo stwierdza, że to jest "złe", i obniża pozycję na słowa, z których mam te wejścia. Oczywiście wszystko z automatu wpisane w algorytm...

Nie da się? Ja uważam, że się da. Więc chyba warto zadbać o naszą ;) przyszłość i nie pomagać Googlowi.

kruzyk.1.gif

No to usuń adsense bo dzięki niemu też mogą uzyskać podobne dane jak tylko by chcieli. Uważam, że obawy są przesadzone.

Zawsze możesz postawić sobie swój serwer Urchin ( z tego korzysta GA )

Dzięki AS też mogą? Przeciesz nie pobierają chyba IP usera, który serwuje po necie (żeby zbadać jak łazi)?

Z resztą nie wszystkie moje strony mają AS i nie z tego żyją :D

PS. - https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?s...&st=0

kruzyk.1.gif

Jak śledzą ile razy myszką przelecisz nad reklamą to dlaczego mają nie zapisywać IP i innych danych? Szczegolnie, że przydaje im się to wszystko do wykrywania fałszywych klików. Na pewno potrafią wygenerować listę stron na których byłeś :D

Nie wiemy do końca czy nie analizują ruchu między stronami w Analitycs'ie.

Słyszałeś o analizie linków (ich mocy) pod względem ich klikalności? Chcą ustalać ważność linków. Wiem, że Google ma dużo narzędzi szpiegujących u samych userów, którzy przechadzają się po stronach i tak mogą sobie analizować, ale jak się da to nie chcę im pomagać :D

Tak, chcą też sprawdzać dane we whois i weryfikować, że posiadając dużo domen nie jesteś w stanie porządnie zająć się wszystkimi. A póki co, to dopiero "site:" naprawili.

Ale przyznasz chyba, że Analitycs im strasznie ułatwia ewentualne "zabawy" z SERPami?

Masz w nich chyba wszystko. Nie znam innego tak dobrego narzędzia, które pomaga właścicielom stron, co za tym idzie tak samo analizować te strony pomaga Googlowi.

/edit:

chcą też sprawdzać dane we whois i weryfikować, że posiadając dużo domen nie jesteś w stanie porządnie zająć się wszystkimi

Bzdura. Mogę być właścicielem ogromnej ilości domen bo np. mam firmę/ludzi/full czasu żeby się nimi zajmować.

Co do whois to czytałem, że chcą ukarać te domeny, w których dane właściciela są ukryte.

/edit2:

I co z takim narzędziem? Znajdzie się?

kruzyk.1.gif

jak korzystam dla mojej strony z GA od 6 miesięcy i na pewno źle nie wpłynęło to na moją pozycję w SERPach, przed zainstalowaniem była pozycja 11 teraz jest 6 nie mówię że GA ma wpływ na pozycję, ale wielu ludzi twierdzi że może negatywnie wpływać na pozycję nie mówię że nie wpływa.

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Ja nie piszę, że już wpływa (choć tego nie wykluczam). Jednak uważam, że w przyszłości na pewno będą z tych informacji korzystać do ustalania SERPów.

EDDY, staty niezłe, ale jakie ceny :D CNStats PRO - "owned" license - 1070 $

kruzyk.1.gif

Ja mam jeszcze wersje 2.6, 2.7 i 2.8, ale ta ostatnia jest już niestety zakodowana w Zend i jej nie używałem. Nowszych nie mam, bo za drogo;)

W ogóle jakaś inna jest numeracja teraz.

Można natomiast korzystac z darmowej wersji (ograniczona funkcjonalnie, ale ma to co potrzeba).

https://www.cnstats.com/downloads/cnstats-std-2.12.zip

Enjoy!

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

It is recommended to test CNStats before purchasing. For that, you should obtain a trial register key, which allows using CNStats in a trial mode for a period of 30 days from the moment of the key receival.
Heh chyba nie jest on taki darmowy. Tzn. jest ale na 30 dni :D

/edit:

Przypomniałem sobie, że to dostępne demo statystyk dotyczy wersji PRO. Dużo mniej jest w STD?

kruzyk.1.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności