Skocz do zawartości

Przepowiednie - Jak skończy się era Precelków ?

Rekomendowane odpowiedzi

Katalogi nie osłabły. Mają dokładnie taką samą moc jak miały od lat. Jedyna różnica polega na tym, iż 2 lata temu było 1000 polskich katalogów z których regularnie indeksowane przez google było 100, a dziś jest 8000 katalogów z których regularnie indeksowane jest 110. Kolejne 200 katalogów indeksowane jest raz na pare miesięcy, kolejnych kilkaset raz na rok albo i rzadziej.

sprzeciw

przykład - https://www.katalog.zvk.pl/

site - Rezultaty od 1 - 10 z około 21,200 z katalog.zvk.pl

baza - skopiowana

grafika - skopiowana

unikalnośc - żadna

sposób linkowania - Adder + kilka z moiego zaplecza innego

info dodatkowe - strona dostała pr-1 mimo że update nie było:D dostała je jakieś miesiąc temu.

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Google walczy z gośćmi płodzącymi spamstrony pod adsense. Nie mylcie tych 2 pojęć.
Mi się jednak wydaje, że Google też ma swój interes w tym aby strony MFA były zaindeksowane (przez jakiś czas). Powód - kasa.

Strony MFA zazwyczaj są banowane po paru tygodniach, więc ich twórca zdąży w tym czasie na nich coś zarobić i Google też. Po tym czasie Google je zbanuje i jest w oczach ludzi wielkim pogromcą spamu i dba o czystość swojego indeksu. W tym czasie twórca MFA stworzy ich kolejne kilkaset i tak się biznes kręci. Wilk syty i owca cała.

Precle są dobrym pomysłem dla ludzi, którzy nie mają zaplecza i chcą wypozycjonować proste i średnie frazy. Pozycjonując frazy trudne preclami tracicie na tym!

Oj, straszysz straszysz.

Ja napisz krótko - link to link i póki co to działa, jak przestanie zaczne sie zastanawiać nad czymś innym

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Dokładnie jak Michał napisał - MFA nie jest o tyle szkodliwe - a co byłoby gdyby to był system yahoo ?

Dzieki adsense google zarabia i chociaż to kontroluje :P daje zarobić, sam zarabia, wilk syty owca cała.

A WP może być kluczem nie tylko do mało topowych fraz. Wszystko kwestia ilości.

E-banki dokładnie - można poindeksowac :) kopie baz, kwestia jak się to polinkuje.

Co do updatetu to był - tylko nie wszyscy mieli - o update tym pisałem że jest:

dnia:22.03

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?s...mp;#entry261304

wtedy też na kilku domenach nastapił update PR - google jakby zaczeło robic częściowe updaty.

troche dostanie dziś trochę za 3 msc :).

Ja chciałbym dodać coś jeśli idzie o katalogi Qlweb i Addera. Długo nie zajmuje się pozycjonowaniem, ale swoją opinię na temat wszelkich dodawarek mam. Niewątpliwie zaśmiecają one katalogi, zmniejszając ich znaczenie dla użytkowników i robotów - typowe działanie spamerskie. Nie sposób się jednak nie zgodzić, że na łatwiejsze frazy, np. regionalne, za niewielką kasę da się wypozycjonować stronkę. Z pewnością jest to spowodowane bardzo słabą konkurencją. Kiedy SEO zacznie się jeszcze bardziej rozwijać, może się okazać, że jest to technika nie wystarczająca do osiągnięcia oczekiwanych efektów. W obecnych warunkach daje to swoje efekty, które widać po niedługim czasie.

P.S. Nie każdy musi się ze mną zgadzać bo na forum znajdzie się multum ludzi którym nie lubią tego rodzaju spamu, ale przy średnim zapleczu którym dysponuje się na początku trzeba sobie radzić za pomocą Addera czy innych

Nie każdy musi się ze mną zgadzać bo na forum znajdzie się multum ludzi którym nie lubią tego rodzaju spamu, ale przy średnim zapleczu którym dysponuje się na początku trzeba sobie radzić za pomocą Addera czy innych

nikt w tym poście nei zaprzeczył że katalogi NIE działają - działaja nawet Badzo dobrze ale to jest wielkie g. w porównaniu do tego jak działały kiedyś.

I w tym temacie rozważamy co zrobić by tak się nie stało z preclami

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Wiele razy już o tym było. Od Addera nie trzeba zaczynać. Większośc katalogów z listy addera odwiedzana botem bardzo rzadko. Podstrony gdzie dodasz są"glęboko" i bot może tam trafić dopiero za pare tygodni, miesięcy. Za pierwszym razem jak trafi, może ich nie zaindeksować.

Ilość linków wych. z qlwebów - duża i moc takiego linka jest słaba. Potem prawie polowa tych qlwebów moze zniknąc. Wlascicielie mogą nie przedłużyć serwera, zmienić zawód, prace i t.d. (zawód -wlasciciel qlweba:)

Od czego trzeba zaczynać?

1 przeczytać dział dla początkujących (chociaż to już raczej nie możliwe.)

2 przeczytać dział dla początkujących raz jeszcze

3 kupić z 20 tanich serwerków (można nawet na początek z allegro)

4 zarejestrować z 30 darmowych kont na różnych hostingach

5 postawić z 50 prostych stron index.php bez podstron

6 postawić katalogi, opisy gg, teksty piosenek, cytaty i t.d.

7 kupić linki na allegro, podlinkować to wszystko i zapomnieć

8 ręcznie swoje strony dodać do 10 najlepszych katalogów, o których napisał przedmówca

9 dodać strony do wszystkich systemow, gdzie się da

10 dopiero teraz zastosować addera

(zawód -wlasciciel qlweba:)

niedługo ten zawód dotknie bezrobocie strukturalne :)

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

Już większość z tych rzeczy zdążyłem przeczytać i mam już sporo podstron chociażby wymienione przez Ciebie opisy gg(razem wyszło mi około site:17 000). Kolejność była odrobinkę odwrotna:P i to adder był pierwszy - wtedy jeszcze nie wiedziałem o PiO. Swoją drogą nie żałuje jego zakupy, bo koszty się zwracają i coś można dorobić. Co do systemów wymiany linków to jakoś z nich nie korzystam:

1. Mam problem z ich zainstalowaniem;P

2. Wole linkować między własnymi stronami

A że adder nie daje 100% efektów to jest mi wiadome. Ważne, że daje jakieś.

Daje, owszem daje, ale często z bardzo dużym opózneniem. Dlatego na początek warto by zastosować punkty 7 i 8. Te 10 puntów polecam tym, kto nie chce czekać miesąc - dwa na skutki działania addera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności