Skocz do zawartości

noindex,follow

Zarobek

Rekomendowane odpowiedzi

e-banki.info : To forum jest po to aby nabyć maksymalną wiedze i podnieść pozycje w google. Ja niechce kombinować, gdyż czytałem że takie rozwiązanie jest dobre i może podnieść pozycje na stronie index. I pytam się was ( szpeców) od pozycjonowania czy to jest prawdą. A ty e-banki.info nie odzywaj się jeśli nieznasz się, bo to nic nie wnosi do tematu ;).

czytałem że takie rozwiązanie jest dobre i może podnieść pozycje na stronie index.

A mógłbyś dać linka do wątku w którym to czytałeś?

Znacznik:

<meta name="robots" content="noindex,follow">

na 1000000% nie podniesie pozycji a do tego wywali Twoją stronę z indeksu wyszukiwarki.

"noindex" oznacza, że strona ma być nieindeksowana

"follow" oznacza, że robot ma chodzić po linkach na tej stronie.

e-banki.info : To forum jest po to aby nabyć maksymalną wiedze i podnieść pozycje w google. Ja niechce kombinować, gdyż czytałem że takie rozwiązanie jest dobre i może podnieść pozycje na stronie index. I pytam się was ( szpeców) od pozycjonowania czy to jest prawdą. A ty e-banki.info nie odzywaj się jeśli nieznasz się, bo to nic nie wnosi do tematu ;).

pisząc nie kombinuj miałem na myśli:

1. skup sie na optymalizacji

2. skup sie na zdobywaniu linków

3. skup sie na contencie

4. nie skupiaj sie na cudownych sposobach które w magiczny sposób podniosą pozycje strony

nofollow - zostało stworzone aby nie linkować konkurencji

noindex - zostało stworzone aby nie indexować niepożądanych treści(np. prywatnych)

używanie tych parametrów do innych celów jest kombinowaniem

to moje zdanie oczywiście możesz sie nie zgadzać:)

e-banki.info moze zle zrozumialem cie. A co do tego to tu macie tekst jaki przeczytalem w niby to poradniku:

Najbardziej jednak wskazaną formą ustawienia znaczników na każdej podstronie nie wymagającej niezbędnie zaindeksowania (w moim pojęciu na nieomal każdej poza główną - index) jest:

<meta name="robots" content="noindex,follow">

spowoduje działanie polegajace na tym, że wyszukiwarka podąży za znajdującymi na podstronie odsyłaczami bez zbędnego indeksowania samej podstrony, (zaindeksuje linki i zawarte na opisywanej podstronie czytaj: całej witrynie, treści!).

Tym sposobem, nie zaśmiecając wyników wyszukiwania osiągniemy to na czym nam właśnie zależy - podniesiemy ranking strony w wyszukiwarkach.

Jeśli jednak nie ustawimy znaczników, wymiana linków będzie miała znaczenie wyłącznie kurtuazyjne, co chociaż piękne, dla robotów nie będzie miało większego znaczenia.

e-banki.info moze zle zrozumialem cie. A co do tego to tu macie tekst jaki przeczytalem w niby to poradniku:

Komunizm - System poglądów głoszący program całkowitego zniesienia ucisku i wyzysku społecznego, postulujący powszechność, równość i sprawiedliwość oraz zbudowanie społeczeństwa bezklasowego opartego na społecznej własności środków produkcji i sprawiedliwym podziale dóbr. Były to przesłanki realizacji zasad równości we wszystkich dziedzinach życia społecznego.

Z założeń jest fajnie ale chyba wiesz jak to sie skończyło ;)

nie wierz bezgranicznie we wszystko co Ci piszą

telewizja kłamie, gazety kłamie, internet TEŻ kłamie bo są tu tak samo omylni ludzi, którzy czasem najpierw napiszą a potem pomyślą.

i powtarzam nie kombinuj, nie da zamienić sie ołowiu z złoto

pozycjonowanie to - linki, linki, linki i jeszcze raz content:)

super poradnik. Jedyne co mnie zastanawia to... ilu ludzi z niego skorzystało. ;)

Im więcej tym lepiej dla nas:)

tak tak daj sobie noindex i nofollow na wszystko co masz to będziesz top 1 pod Wszystkie frazy:)

a jak wszyscy damy noindex to może nawet będą nowe wybory:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności