Skocz do zawartości

Zliczanie linków przez google

taro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Od jakiegoś czasu zacząłem się zastanawiać jak to jest z liczeniem linków przez google.

Dla przykładu opiszę sytuację.

Powiedzmy kupiłem link na stronie .xyz. Strona została przeindeksowana wczoraj i w "kopii google" widnieje mój link.

Teraz pytanie: czy jest on od razu liczony do rankingu(pozycji mojej www w google), czy musi też minać kilka dni, aż googlebot "wejdzie" w ten link czy nie wiem co z nim zrobi.

Wydaje mi się, że musi minąc określony czas, zanim google weźmie ten link pod uwagę mimo obecności jego w "Kopii google", stąd np byłoby jasne, dlaczego google przy indeksowaniu nowej strony indeksuje po kolei tak jak są ustawione podstrony i indeksuje np kilkanaście podstron dziennie.

Jak jest naprawdę?

Myślę, że rozumiecie o co mi chodzi bo trochę to dziwnie napisałem.

Dziękuję.

Pozdrawiam.

Tego określić się nie da. Napewno z linkiem coś robi, ja bym jednak stawiał że wykonuje to po pełnej analizie strony skąd jest link.

Dlaczego? By strona na której znajduje się link mogła wcześniej wylądować( i być przeskanowana przez algorytmy ) w wynikach wyszukiwania.

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

Nie ma nawet za bardzo sensu się nad tym zastanawiać. Google bierze pod uwagę nie tylko link, ale również jego historię. Zamiast się nad tym zastanawić warto po prostu dodać trochę linków :)

Blog - marketing internetowy, reklama w wyszukiwarkach, SEO, SEM, Usability

Darmowe kursy do pobrania: Google AdWords, zaktualizowany kurs Google Analytics

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności