Skocz do zawartości

Linowanie z anglo i polskojęzycznych

marcin_dance

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchajcie jak to jest?

Pozycjonue fraze ogólnoświatową ;-) niech to będzie mp3

daje linki z polskich i anglojęzycznych stron. Wchdzę w Google.PL

wpisuje mp3 domysle ustawienie każdy ma na "szukaj w internecie" więc moja strona jest na 20 miejscu

Gdy przechodzę na szukaj w posce to jestem na 10 pozycji.

O co kużwa w tym biega, nie kumama tego.

1) czemu na google.pl na szukaj w necie mam mp3 na 20 a szukaj w polsce na 10, przeciez jak szukam na google.com to wcale nie jestem na 20 miejscu tylko na 50 więc po co u diabła te dwie opcje szukania w polskim google?! Opcja szukaj w necie wcale nie jest szukaniem w google.com tylko jakąś hybrydą .

Co wogóle wskazuje ta opcja szukania w internecie?

2) Jakie są zagrożenia z linkowania frazy globalnej linkami polskimi i zagranicznymi ( dla wyników w Google.pl)

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

1. Szukaj na stronach kategorii: język polski

nie w polsce

to jest parametr ograniczający sie tylko do polskojęzycznych stron

2. takie że strona zostanie przypisana do polski i w usa nikt Cie nie zobaczy, najlepiej zrób subdomeny i linkuj je na odpowiednie kraje

dodam tylko ze Google.pl ma rozne wyniki , w tym samym czasie , ale z roznych IP. Sprawdzilem to dzieki temu ze mam dodatkowo BlueConnect w laptopie .....

zapewne IP przydzielane są do roznych baz danych ... :)

::: jacek mariusz polewski :::

::: poligrafia i drukarnia on-line - myśl o nas kolorowo :::

nie lubie was ;-)

Moze ktoś sie na serio na tym zna.

Moja strona jest POLSKA - pozycjonowana POLSKIMI STRONAMI.

Jak się wchodzi w GOOGLE.PL to wszyscy mamy wyszukiwanie ustawione na opcję:

"szukaj w internecie". Nikt sobie nie przestawia opcji na "szukaj na stronach kategorii: język polski" dlatego że bez przestawiania i tak mamy polskie strony w wynikach prawda?

Wieć ktoś wie?:

1) Po co jest ta opcja "szukaj w internecie" i szukaj na stronach w kat język polski"

2) Dlaczego moja strona spadła z wyników ogólnych( nie wiem jak to zwac), a pozostała w kat. dla j.polskiego?

Wszystko było by jasne gdyby było jedno google.com i w kazdym kraju dodatkowo "szukaj w polsce", co ozanczało by że ta opcja jest po to by szuakć tylko polskich stron.

Dołączam obrazeczki byście wiedzieli o co biega:

sample2.JPG

sample1.JPG

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

szukaj na stronach kategorii język polski - algorytm zwracajacy uwage na jezyk polski i serwer w polsce

szukaj w internecie - sprawdza skad jestes (waga mniejsza niz kategoria: jezyk polski) i "wazy" z innymi wynikami

google.com - nie patrzy skad jestes.

Tak mniemam, ze w zaleznosci od wybranej opcji googlasek dobiera inne wagi do wynikow i cala filozofia. Rozrgrysc dokladnie pewnie nie rozryziesz bo skomplikowane algorytmy i parametrow duzo i nikt doklanie (lacznie z tworcami algorytmu) Ci nie powie co dostaniesz bo sie powiedziec nie da.

PS. W 'ustawieniech zaawansowanych' da sie domyslnie ustawic polski wiec ludzie szukaja domyslnie po polsku.

PS2. Masz stronę po Polsku pozycjonuj na j. polski i wsio. :soczek:

PS. W 'ustawieniech zaawansowanych' da sie domyslnie ustawic polski wiec ludzie szukaja domyslnie po polsku.

Niestety nieprawda ludzie szukają tak jak googlarka jest STANDARDOWO ustawiona.

Opcji "Szukaj na stronach kategorii: język polski" uzywają tylko wtedy kiesy większość zwróconych wyników jest w języku angielskim

• 3 tygodnie później...

wnosek jest prosty: strona moze byc "bardziej" lub "mniej polska" :(

bardziej jesli jest w metatagach zadeklarowana z lang-pl i jednoczesnie polskiej domenie i jednoczesnie z keywordami z polskiego slownika, mniej jesli nie spelnia ktoregos z warunkow :D

a o ktory chodzi - nie wiem, msisz sam sprawdzic zagladajac w zrodlo tych sajtow ktore gugel wywala ci oprocz tej twojej :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności