Skocz do zawartości

Linkowanie wewnętrzne

covi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam do dyspozycji bazę danych krótkich ogłoszeń. Ogłoszenia są w dobry sposób opisane i mogę je podzielić na różne katagorie, tematyka, podkategoria, region, miasto itp.

Wiadomo, że linkowanie wewnętrzne pomoże mi szybciej zaindexować wszystkie podstrony, ale jeśli ogłoszenie ma długość 120 znaków a wrzuce na tej samej podstronie linki do ogłoszeń z różnych miast i regionów to wiadomo, że ilość tekstu w tagach <A> będzie przeważała ilość tekstu w treści ogłoszenia.

Czy to negatywnie wpływa na pozycje w google (chodzi mi o niszowe frazy które są tytułami ogłoszeń) ?

Czy poprostu linki wewnętrzne to content który jest równie wartościowy, a może i bardziej bo ma słowa kluczowe w anchorach?

dzieki za pomoc, pozdrawiam

Jak dobrze podlinkujesz to ci ladnie zaindexuje po czym wpadnie do SI i bedziesz mial zerowy ruch z wyszukiwarek na tym ale mozesz to dodac do linkora i zgarnac troche punktow ktore zawsze lepsze to niz nic :-)

Jak bys to chcial utrzymac na dluzej to musisz bardzo dobrze podlinkowac duza czesc stron i postarac sie o jakas tresc a nie same linki :-)

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

zrób inny sposob linkowania wewn i bedzie dobrze.

Skoro obawiasz sie że będzie za dużo tekstu w a href zrob tak:

tytul zostaw tytulem a pod nim umiesc jakiegos gifa ktory bedzie linkiem do danego ogloszenia.

W owego gifa wstaw alta = np dwa slowa z tytułu i powinno być ok.

szook, chodzi ci o poprostu zwiększenie objętości kodu.

Mi chodziło głównie czy linki wewnętrzne zaliczamy do treści strony i urozmaicają content, ale logiczne też jest, że jeśli jest ich zbyt dużo to niedobrze- szczególnie kiedy na większej ilości podstron google napotka na takie same zestawy.

breja, potwierdziłeś moje przewidywania, co do linkora to nie jestem przekonany, może później- jeśli teraz nic nie wymyśle.

Spróbuje urozmaicić jakoś treść, mam już nawet pewien pomysł.

W sumie jeśli te linki mają zaszkodzić to nie musze ich umieszczać, wystarczy że dam tylko kilka. Mógłbym ostatecznie zobić je w java- scripcie, google nie przeczyta a dla kogoś może się przydać.

dzięki za pomoc

a ja bym zrobil tak

wszystkie linki do podstron w tablice (array) + wyswietlanie na kazdej stronie po tyle, zeby nie bylo tych linkow wiecej od tresci.

A jesli rotacyjne linki wydaja sie niebezpieczne to polecam prosty rotator linkow .2.0 + ustawic tak zeby po dwoch czy 3ch wizytach gogola sie dopiero zmienialy, pozatym mozna rozbic baze linkow z tablicy gdzies na innym serwerze, wyswietlac w bezpiecznej ilosci je na jedna podstrone i podlinkowac taka farme skads

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności