Skocz do zawartości

inne pozycje dla frazy z polskimi i bez polskich znakow

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zawsze myslalem ze Google nie zwraca uwagi na polskie znaki i jeśli wpisze "wrocław" czy "wroclaw" to uzyskam identyczne wyniki. Jednak jak widze jest inaczej. Pozycjonuje stronę na haslo np "przeprowadzki wrocław" i na fraze bez polskich liter jestem pierwszy a z polskimi jestem czwarty... skad to się bierze? skoro wszystkie linki z ta frazą ktore prowadza do strony sa z polskimi literami. Serwer i domena wykupiona w Polsce, i to czy zaznacze szukaj w internecie czy szukaj w kategorii: jezyk polski nic nie zmienia, nadal fraza z polskimi literami wzgledem tej bez polskich jest na innym miejscu..

jaka jest tego przyczyna?

Pozdrawiam

stąd, że literówka jest mniej pozycjonowana

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

przeanalizuj sobie ilosc % nastepujących słów w linkach

wrocław

wroclaw

przeprowadzki

i sam zrozumiesz :D

oczywiście przeanalizuj porównując z konkurencją

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

wrocław

wroclaw

przeprowadzki

i sam zrozumiesz :D

skoro ja pozycjonuje tylko anachorami z polskimi znakami czyli np "przeprowadzki wrocław" a jestem na pierwszym miejscu pod fraza bez polskich znakow "przeprowadzki wroclaw" a z polskimi znakami jestem na 4 miejscu to czy to co napisales ma sens?

Ja miałem wrażenie ze google twoimi linkami pozycjonuje od razu obie frazy, tylko ze pod jedna fraza jest większa konkurencja a pod druga mniejsza. No i dlatego masz jedna frazę wyżej druga niżej.

Oczywiście konkretnych testów nie robiłem nigdy, ale jeden przypadek przy stronie sprawił ze takie wnioski wyciągnąłem.

Chcesz kupić Kolektory słoneczne. A może tylko poczytać o tych kolektorach. A najlepszym źródłem informacji będzie Blog Kolektorowy

Ja miałem wrażenie ze google twoimi linkami pozycjonuje od razu obie frazy, tylko ze pod jedna fraza jest większa konkurencja a pod druga mniejsza. No i dlatego masz jedna frazę wyżej druga niżej.

Oczywiście konkretnych testów nie robiłem nigdy, ale jeden przypadek przy stronie sprawił ze takie wnioski wyciągnąłem.

no dobrze, tylko ze ja pozycjonuje tylko anachorami z polskimi znakami, to by znaczylo ze konkurencja linkuje wiecej z polskimi znakami skoro na frazy z polskimi jestem nizej niz na taka sama fraze bez polskich, tylko ze ja wcale nie pozycjonuje bez polskich a jestem wyzej niz z polskimi literami

Ja też nie do końca rozumiem tego co chciał powiedzieć Beerbant.

Beerbant Napisano Dzisiaj, 22:20

Możesz podać jeszcze adres strony? Łatwiej będzie przenalizować, bo jak na moje oko na pierwszy miejscu jest w obydwu wynikach ta sama strona.

Ja też nie do końca rozumiem tego co chciał powiedzieć Beerbant.
Beerbant Napisano Dzisiaj, 22:20

Możesz podać jeszcze adres strony? Łatwiej będzie przenalizować, bo jak na moje oko na pierwszy miejscu jest w obydwu wynikach ta sama strona.

te przeprowadzki i wroclaw to tylko przyklad byl

sprawdzcie to:

https://www.google.com/search?hl=pl&cli...=Szukaj&lr=

i to:

https://www.google.com/search?hl=pl&cli...=Szukaj&lr=

i porownajcie wyniki dla trzech pierwszych pozycji

No jak dla mnie strona auroraweb.pl ma linki do strony bez polskich znaków kiedy konkurencja ma tylko z polskimi znakami albo ma ich po prostu więcej. I to w sumie jakoś dziwnie nie wygląda. Przynajmniej tak jak na to patrze to nie widzę niczego niezwykłego:)

No jak dla mnie strona auroraweb.pl ma linki do strony bez polskich znaków kiedy konkurencja ma tylko z polskimi znakami albo ma ich po prostu więcej. I to w sumie jakoś dziwnie nie wygląda. Przynajmniej tak jak na to patrze to nie widzę niczego niezwykłego:)

heh a sprawdziles to jakos ze linki sa do strony bez polskich znakow czy tylko tak wywnioskowales dlatego ze jest nizej? :-) ja wiem ze linki do niej sa tylko z polskimi znakami:-) bo innych nie dawalem

wrocław

wroclaw

przeprowadzki

i sam zrozumiesz :soczek:

skoro ja pozycjonuje tylko anachorami z polskimi znakami czyli np "przeprowadzki wrocław" a jestem na pierwszym miejscu pod fraza bez polskich znakow "przeprowadzki wroclaw" a z polskimi znakami jestem na 4 miejscu to czy to co napisales ma sens?

jak dokładnie przeanalizujesz to poznasz sens, na pewno masz większy % frazy "przeprowadzki" od innych a mniejszy % frazy wrocław i mniejszy % frazy "przeprowadzki wrocław" od stron które są powyżej na na te właśnie fraze dodatkowy wpływ na różnice może mieć moc BL

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności